[]

Ayrılık Depresyonu HEP KÖTÜYÜM

Kötüyüm çok. İki ay önce boşanmamız gerçekleşti. Öncesinde tartışmalar kavgalar ve karşılıklı inatlaşmalar sonucu böyle oldu.
Sürekli kendimi suçluyorum geçmişe dönmek istiyorum. Acaba böyle böyle yapsaydım iyi olacak mıydı diye deliriyorum. Eşime ulaşıp özür dileyip düzeltebileceğimi söyledim. Olmadı.
O bambaşka bir dünyada artık. Evliyken benim kabullenmeyeceğim şeyleri ayrılınca hiç vakit kaybetmeden yapmaya başladı. Bir gün bir kafede başka biriyle görüştüğünü gördüm. Sadece arkadaşı olduğunu kendinden çok küçük olduğunu bunu nasıl da düşünebileceğimi söyleyip isyan etti. Akabinde de görüşmeyi kesip engelledi. Kafamı bozma sevgili yaparım bak diyerekten.
Burada şimdi önemli olan benim aşırı kötü olmam. Artık her gün rüyamda görüyorum. Eşimi böyle düşünmek bana öyle zor geliyor ki. O kadar psikolojim bozuldu ki. Sanki hayat artık tıkanmış. Hiç bir şeyden zevk alamıyorum. Onu başkasıyla gördükten sonra intiharı bile düşündüm. Psikoloğa gittim olmadı. Antidepresena başladım olmadı bıraktık. Başka bir uğraş edibemiyorım. Tek istediğim bir 6 ay önceye dönmek. Bana yardım edin

 
Hocam hiç tanışmıyoruz, sadece yazdıklarından çıkarım yapıyorum lütfen kabalık algılama ama senin adına sevindim, bazen en hayırlısı ayrılmaktır."kafamı bozma sevgili yaparım" lafı pek çok şeyi zaten açıklıyor, kaldı ki "evliyken kabullenemeyeceğin şeyleri ayrılınca yapmaya başlamış" ciddi ciddi. Bu iki ifade senin için çok yanlış birisi olarak anlaşılıyor. İş bir sevgililik durumu da değil hukuki bağlayıcılığı olan evlilik aktiniz bitmiş. Artık herkes kendi yoluna. Evli kalıp her gün ölmektense sen bir kere ölmüşsün. Bundan dolayı senin adına sevindim. Ama benim bir erkek olarak hemcinslerimde gördüğüm en büyük eksiklik inanılmaz saplantılı ve duygusal olmaları. Kadınlar bildiğiniz gibi değil abi; bu melankoli onlar için değersiz, kaldı ki ben hep şöyle düşünüyorum, "sen biriciksin, teksin, nefes aldığın iki adet ciğer bir kalbin var, bunlar olmadan yaşayamazsın, bunu da sağlayan yine kendi varlığın, kimseye ihtiyacın yok, ola ki hayatına biri girdi, bu yolculukta ben de varım dedi, buyursun, ama gidene de dur demek bir acziyettir ve insanın kendine karşı, bir zamanlar kendinden, ruhundan ödün veip, zamanını onun için harcayıp biriktirdiğin onca anıya yaptığı haksızlıktır, hakarettir bu. Gitmeyi tercih eden bunlara saygı duymamış, yaşanmışlıkları elinin tersiyle itmiş, kim olursa olsun, seni kendine layık görmeyen birini bir insan nasıl kendi gururuna yedirip, kabul ettirip, kendini dizginleyip, kendine layık görür hatta prşinde koşar? Bu olgu bana çok saçma geliyor.Abi sen değersiz misin ki senle birlikte olmak istemeyen birisi ile bile bile birlikte olmak istiyorsun. Hayatım boyunca çok aşık oldum, bunlar tecrübelerimin bir sonucu. Günün sonunda her insan evli de olsa bekar da olsa, romeo juliet de olsa yalnızdır, kendi mücadelesini vermektedir ve tek gerçek hayatta kalman üzerinedir, seni sen yapan şeylerden taviz verme, ağlamak zırlamak zamanı değil, toparlanıp hikayenin geri kalanını yazma zamanı. Ve gerçekten tartışmalı, geçimsiz bir evliliktense tek tabanca yaşamak en evlasıdır. Psikolog ve psikiyatrist sana şart, ama en şartı senle karşılıklı kuracağımız bir rakı sofrası :)


  • bugisme  (27.01.23 21:21:06 ~ 21:29:53) 
Valla hocam takinti yapmissin ve 'kor olur badem gozlu olur' sendromunu yasiyorsun gibi gozukuyor. Yapacagin is su asamada gecmisi kurcalamayi birakip onune bakmak ve karsi tarafi da rahat birakmak olmali bence. 'Yasandi bitti' deyip kabullen, her sey iyi olsaydi zaten ayrilmazdiniz. 6 ay oncesine donmen de yine cok biseyi degistirmezdi bence cunku 6 ay onceki sen simdiki sen degildin. Simdiki dusuncelerinle 6 ay oncesine gitsen bu sefer olay daha da kotu olabilirdi cunku bu sefer kaybetmekten daha cok korkacagin icin belki de seni sen yapan ozelliklerinden feragat edip bambaska bir gelecege adim atardin falan filan bu is biraz da bilimkurguya doner.

Ne kadar suredir iliski devam ediyordu, cocuk var mi yok mu vs bilmiyorum ancak iki ay gorece yeni sayilir ve cocuk yoksa da super bence. Su asamada git kendine bir takim ugraslar bul, ne bileyim git marangozluga basla ya da klasik spor yap tavsiyesine uyarak spora ver kendini. Gecmise takili kalmaktan kurtar kendini.

Kisacasi zaman tani ve durumu kabullen. Oyle 'psikologa gittim olmadi' ya da 'sunu yaptim olmadi' vs deyip kestirip atma cunku oyle her seyi bir anda cozecek mucizevi bir yontem yok. Dedigim gibi 2 ay gorece kisa gibi.
  • j r r tolkien hayrani  (27.01.23 21:21:10) 
Kaç yıllık evlisiniz?


  • respect  (27.01.23 21:37:14) 
zaman, zaman, zaman. acı ama gerçek; zamanla geçecek. acı çekmekten korkma.


  • phi fenomen  (27.01.23 21:43:03) 
@respect 4


  • grid  (27.01.23 21:45:02) 
4 yıl bence çok değil be hocam, şimdi şöyle bir şey var. unutamamanın sebebi unutamaman değil, unutmak istememenden kaynaklı. psikolojinin maddelerinden biriydi sanırım. kabullenmeme.

bu bir süreç, bu süreçte acıdan besleneceksin. kavga edip onun haksız olduğu bütün anılar haklı olmaya evrilecek, anana sövmüş bile olsa mantıklı bir sebep bulacaksın. bu öyle bir süreç.

o yüzden unut, takılma demeyecem. bunların yaşanması gerekiyor. yaşa, ağlamak istiyorsan ağla, pişman olmak istiyorsan ol ama şundan eminim hepsi geçecek ve ohh be diyeceksin.
  • respect  (27.01.23 21:53:49 ~ 21:56:24) 
Kör ölür badem gözlü olur +1

O kadar bulunmaz biri olsa bu kişiyle bile isteye boşanır mıydın sence?

Bugün tekrar evlenseniz, garanti diyorum 6 ay sonra yine boşanmak isteyecektin.

Ha ama üzülmen doğal, üzül, sonra normale dön.
  • KUCO  (27.01.23 21:55:45) 
@kuco haklısın


  • grid  (27.01.23 22:04:55) 
Yaşamayan bilemez. Yaşamadığım için konuşmak kolay ama kendinizi bayağı meşgul edecek bir iş bulmanız iyi olabilir. Aktif çalıştığınız işler kafanızı dağıtabilir. Önünüze bakın. Geçmişi değiştiremeyiz.


  • dissendium  (27.01.23 22:43:18) 
Böyle yazan birisi eminim evliyken elinden geleni yapmistir, 6 ay önceye donsen ayrılığı ileriye atacaktin kendinden yine ödünler verip,

Akıl verdiğime bakma bende 4 senelik iliskimden ayrıldım , daha az önce ağladım.
Ama kendime işime verdim , kismetime ayrıldığım gibi işlerim rast gidiyor..
Kendi kendime dedim ki öyle başarılı olacağım ki beni duyduğu zaman bin pişman olacak, olmasa bile başarılı olacagim.
Başarı çok güzel bir duygu, bırak kendini düşün , sende insansın , seni acilarda bırakan insanı geri dönse nasıl sevebilirsin, geri gitmeyeceğini nasıl rahat edebilirsin ..
Kadınlar vezasiz duygusuz kadar düşüncesiz, hak ettiklerini değeri bile vermek çok onlara, evliliği çocuğu sadece kendileri için isteyen varliklar..

Bırak gitsin..
  • coner  (28.01.23 00:23:50) 
Cinsiyetini belirtmedigin halde bilebiliyorum, gerisini sen anla


  • coner  (28.01.23 00:25:43) 
Bence ayrılıklarda önemli olan o kararı verebilmek. Yani şu an bu kadar üzgün olmanıza bakılırsa çok da kolay olmamış ama ayrılık kararı verip boşanmayı başarmışsınız. Bu noktaya kadar bu gücü bulabilmek boşandıktan sonra güç bulmaktan daha zordur gibi geliyor bana. Yani boşanmaya kadar acaba barışır mıyız şöyle olur mu böyle olur mu diye hep bir umut olur, o ümide rağmen boşanabilmişsiniz.

Acı da çekseniz kopmuşsunuz. Hazır kopabilmişken 6 ay öncesine dönmeyi değil de geleceği düşünmek daha güzel olur. Şimdi artık o evre geçmiş, büyük kısım atlatılmış, aynı gücü yine bulabilirsiniz. Mutlaka geçecek. Herkesin söylediği gibi, başka konulara yoğunlaşmak önemli.
  • dfn4  (28.01.23 01:35:16) 
artık eşiniz değil eski eşiniz. boşanmışsınız. çocuğunuz varsa bir yere kadar birbirinizin hayatına karışabilirsiniz. onun haricinde artık ikinizin arasında bir ilişki olmadığını ve eski eşinizin ve sizin istediğini yapabileceği gerçeğini kabullenip hayatınıza devam etmeniz gerekiyor.
isterse arkadaş olarak görüşür, isterse fuckbuddy olarak görüşür, isterse nikahı basar isterse tek gecelik ilişki yapar. sizi ilgilendirmez.
sizin bu durumunuzu ve çaresizliğinizi görüp sizi umursamayan, engelleyen hayatına devam eden biri için kendinizi bu hallere sokmanız kendinize saygısızlıktır. bu eziklikten kurtulup gerçeklerle yüzleşip hayatınıza devam edin. insanlar ayrılır, boşanır. hayat devam eder.
  • denizgonen  (28.01.23 12:55:52) 
@denizgonen seni hala seviyorum, birleşme ihtimali vardı diyen biri olduğu için karşımdaki benim isyanım ona


  • grid  (28.01.23 14:36:45) 
her şey geçiyor. Geçmek (de) zorunda. Şimdiye kadar da hep geçti. Acınızı yaşamak istiyorsanız, mutsuz olmak istiyorsanız sonuna kadar olun. Mutlu olmak, eğlenmek kadar normal bunlar da. Ama yaşamaya devam edeceksiniz ve bir başka gün bir başkasıyla yine mutlu olacaksınız. Ta ki aynı kötü hale tekrar düşünceye kadar.


  • sparkle kiddle  (28.01.23 16:02:32) 
Sayın hocam daha önceki duyurularınıza baktım kadınmışsınız. Ben sizi ilk başta erkek zannettim. MAlum erkekler biraz daha hassas olurlar boşanma konularında.
Kadınlar ayrılığı daha kolay atlatıyor.

  • komando kani var bende  (28.01.23 17:28:53) 
@komando erkeğim


  • grid  (28.01.23 17:42:47) 
www.youtube.com

şu videoyu izleyin.
  • komando kani var bende  (28.01.23 17:52:59) 
@komando izledim teşekkür ederim


  • grid  (28.01.23 21:10:23) 
Zamanla geçecek, vaktinizi başka şeylere ayırıp düşünmemeye çalışın.

Zira artık boşanmışsınız, ilişkiniz bitmiş. Herkes hayatına bakıyor, siz de hayatınıza bakın derim.
  • drako  (30.01.23 16:26:27) 
@drako olmuyor o kadar kolay


  • grid  (30.01.23 18:04:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.