[]

Kiracı olunan evde gelen çık tebligatı

Evde 1 senemi doldurmak üzereyim. Benimle aynı sitede kendi evinde oturan ev sahibim geçen ay "oğlum boşanıyor. ev bize lazım. Tebligat çekeceğiz bilginize." dedi. az önce de tebligat geldi.

İnternette kiranı gününde ödüyorsan sıkıntı yok çıkma diyen de var.
Ev sahibi haklı sebeple çık diyorsa çıkman lazım. dava açarsa masrafı üstüne kalır. oğlu oturmazsa tazminatını alırsın anca diyen de var. Hatta galiba kontrat süresi bitiminde davasını her türlü açmak zorunda galiba.

Bu konuda net bilgiye sahip olan var mı?

 
Aynı ilçede kendinin veya birinci derecede yakınının evinin olmaması gerekiyor. Benzer şekilde senin de... Yerinde olsam bir avukata danışırım, biraz para alırlar belki ama en azından dava açılana kadar tebligata ne yapılabilir onları öğrenirsin.


  • malheiros  (27.01.23 15:10:00 ~ 15:52:30) 
gerekçesinin samimi olduğunu kanıtlayabilirse (başka mülkünün olmaması, oğlunun mülkünün olmaması, gerçekten boşanması vs.) davayı kazanır. ancak kazanması, güncel durumda mahkemelerdeki yığılmayı göz önüne alırsak 1.5 - 2 sene sürebilir.

ben iş değişikliği nedeniyle istanbul'a döndüm ve kiracıma ağustos'ta ihtarname çekip akabinde davayı açtım. duruşma günü şubat'a verildi. ordan hesap et.
  • zgrydn  (27.01.23 15:42:32) 
Evine çöktüm beybaba çıkmıyorum akıllı ol benimle iyi geçin yoksa kirani da yollamam bak dalgana diyemeyecekseniz bir avukata ücreti mukabilinde danışmanız yararınıza olacaktır.


  • apocalipy  (27.01.23 15:56:21) 
müthiş adalet sistemimiz diyor ki; sen çık evden, adamın kendisi veya yakını gelecekmiş. eğer başkası oturursa dava aç bak biz onun anasını nasıl ağlatıyoruz. nasıl? süper çözüm dimi. yada dur dur sen çıkma, o dava açsın ispatlasın biz bu sefer seni çıkartalım. bence ev bak hacı, bu işler kısır döngü, sonu yok.


  • seyduna6687  (27.01.23 16:49:52) 
benim son duyuruma bakarsan ben de aynı durumdayım. @zgrydn'nin yorumuna eklemem gerekiyor istanbulda belki davalar uzuyordur o kadar ama ben ankaradayım mesela görüştüğüm bir iki avukat 3 4 aya gün verildiğini söylediler. maksimum 9 ay falan uzatırsın diyorlar hatta istinafla falan.

ihtarname ile çıkarsan adam başkasına kiraya verir geçer tazminatta kazanamazsın seni mahkeme kararıyla çıkarması gerekiyor tazminat elde edebilmesi için. Benimki de çocuğum oturacak diyor ama yalan söylediğini biliyorum. %25 yapıp geçicem ondan sonra 9 ay sonra yanıma kalan parayla kafa kafaya hem avukatlık ücreti hem mahkeme ve taşıma mastraflarıyla aynı paraya gelicek. üstüne de başkasına kiraya vereceğim için 1 yıllık son ödediğim kira kadar tazminat açıcam. Kaybedeceğimiz bir dava olduğu için belki avukat tutmak yerine 2 3 kere mahkemeye cevap yazmak için avukatlardan destek alsan daha ucuza kapatabilirsin sanırım.
  • jorah the andal  (28.01.23 02:24:44) 
Kontrat süresinden sonra dava açma zorunlulugu ilk yıl bitip sözleşme otomatik yenilendikten sonra oluyor. ilk yıl bitmeden ihtar çekerse direk çıkmanız gerekir. kontratınız ilk yılını doldurmadıysa ev aramaya baslayın.


  • faaip de oiad  (28.01.23 03:08:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.