[]

Müge anlı izlemek

Film dizi izlemeye ara verdim. YouTube shorttan memelere bakıyorum sık sık. Bir iki yayıncı var bir de denk geldiğim zaman videolarını izlediğim. Bunun dışında izlediğim başka bir şey yok.

Bir de müge anlı var işte. Ara ara zaten izliyordum ama düzenli bir izleyici olmak sizce avam bir şey mi?


 
evet bence avam bir şey. ayrıca zararlı da, sağda solda "aa sokağa çıkmaya korkar olduk her yerde şiddet" tadında paylaşımlar yapan arkadaşların büyük kısmının psikolojisinin bozulmasının sebebi bu tarz yayınlara bağımlı olmaları. elimde olsa yasaklarım.


  • roket adam  (27.01.23 10:24:11 ~ 10:24:20) 
İzleme derim. Psikolojin bozulmasa da olumsuz etkilenir en azından. Ekran başındaki 14-15-16 yaşındaki gençlerin psikolojisinden bahsetmeye gerek yok. Yakın tanıdıklarıma da aynı şekilde söylüyorum.

Üstte belirtildiği gibi eşler, akrabalar arası kavga içeren yayınlar da yasaklanmalı.
Hukuka bağlı olarak çözümlenecek adli meseleler ekranlara her yönden neden özel kurum veya programlar ile yansır anlamak imkansız.
  • diyecevaplandı  (27.01.23 10:42:24) 
avam değil de zararlı. asla başlama bataklıktan çıkamazsın bağımlılık yapıyor çünkü.


  • Hallegadola  (27.01.23 10:48:10) 
Müge anlı fangirl olarak cevab vereyim;

Muhtemelen avamdir, o kısmı bilmiyorum. Ama ben psikolojiye aşırı merakli biri olarak supervizyondaymisim gibi hissediyorum (psikolog arkadaslardan özür). Suçluların psikolojisini analiz etmeye, anlamaya çalışmak, mimiklerini, jestlerini, kullandıkları dili incelemek aşşşiri hoşuma gidiyor. Dolayısıyla benim için FAYDALİ BİLE xd

Esra Erol'la müge'nin programı aynı değil bu arada. Bence karistirmamak lazım. Mugede sadece suçlular var. Çok nadir araya çıtır çerez konu alıyor. Ama onlardan bile çok şey öğreniyorum xd

Ne tür bir zararı olduğunu duusnuyorsunuz? Bunu merak ettim. Paranoya gibi bir şey mi?
  • abuzer  (27.01.23 10:52:37 ~ 10:54:54) 
Bro ben her gün İstanbul trafiğinde itle kopukla cebelleşiyorum işe gidebilmek için, psikopat bir ruh hastası olsaydım sadece trafikte geçirdiğim bu 2 saatte olurdum, biri Müge Anlı izliyor diye psikolojisi bozulsaydı Türkiye'de zaten hayatta kalamazdı emin ol. Ayrıca bu oto boku her şeyi yasaklayalım tayfayı da anlaam mümkün değil he biz daha özgür bir ülke olalım dedikçe adamlar beğenmediği her şeyi yasaklama derdinde tam bir Türk kafası.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.01.23 10:55:36) 
müge anlı izlemek avamlığın dibidir. kaynım ona atladı buna atladı muhabbetleri aşırı boş. köy insanları ve şehir varoşlarının yaptıklarında mantık aramak onları sorgulamak falan gereksiz. öyle onlar.


  • xrated  (27.01.23 11:10:53) 
evet avam bir şey. o bunu vurdu, bu bununla ilişki yaşadı tarzı gecekondu mahallesi dedikodularının ulusal medyada tartışılması. başka bir şey değil.

yasaklanmalı mı, hayır. talep görmezse zaten yapılmaz. ayrıca hukuk sistemi doğru düzgün işlerse, topluma eğitim ve iyi ahlak kazandırılırsa da yapılmaz.
  • zgrydn  (27.01.23 11:18:47 ~ 11:22:22) 
Duyuruya, sözlüğe ve diğer internet sitelerine bakıp okurken, sosyal medyada gezinirken arkada fon olarak sürekli açarım (canlı yayın). Ama pür dikkat izleyemem sıkıyor çünkü sürekli aynı şeyler tekrarlanıyor genelde. Sonradan internetten açıp da izlemem, o kadar bol vaktim olsa başka şeyler izlerim.

İzliyorum ama bence de biraz avamlık, fakat abartmamak, izleyenleri de aşağılamamak lazım.

Yengesine atlayanları dizi de izliyoruz, gerçekte izleyince neden ayıplanalım? Karısını öldüren, komşusuna atlayan, birbirini dolandıran. Bunların hepsini ayrı ayrı filmlerde dizilerde konu edip izlemişizdir.
  • John Bloor  (27.01.23 11:34:03 ~ 11:34:42) 
Hayır bir de bunları izlemek neden avam abi ya da neden yasaklıyoruz? Adam karısını öldürmüş kızına tecavüz etmiş annesini dövüp kolundaki bilezikleri almış program da bunu yayınlamış, yani asıl problem bu olanlar mı bunları yayınlamak mı ya da izlemek mi, bunları yasaklayınca bunlar olmamış mı oluyor bir de anlamıyorum ben, ayrıca devletin polisinin jandarmasının çözmediği/çözemediği bir olay bu programda sonuca ulaşıyorsa değil 3 saat 24 saat yayınlansın bence. Adam karısını öldürmüş 15 sene önce kemiği kalmamış ne polis bakmış ne jandarma, hatta köylerde olan olaylarda jandarma ilişkili olduğu ailelere önceden haber verip hazırlık yapılmasına neden olan bi organizasyon haline gelmiş, böyle böyle çözülemeyen yüzlerce olay olmuş, programda bunlar çözülse de çözülmese de gündeme geliyor, bunun ne zararı var abi siz istiyorsunuz ki bunlar yayınlanmasın kimse izlemesin, acayip düşünceler.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.01.23 11:54:04) 
Ben izliyorum avam olduğunu da düşünmüyorum, psikolojim de bozulmadı=) kadın bir nevi ruh eşim, benim gibi birini, onun yaptığı şeyleri izlemeyi seviyorum. Fakat 2 yıldır farklı bir popülerliği var, öncesi çok daha iyiydi. Bu yıl konular çok karı koca muhabbeti, bu sıktığı için geçiyorum genelde. Onun dışında her şeye hakimim.


  • mslny  (27.01.23 12:53:32) 
Herkes tutturmus bir avam, sanirsin tüm gün insanlik adina bilimsel isler yapiyorlar...

Müge Anliya karsi ben de önyargiliydim. Cogu zaman insanlara karsi ekibinin ve kendisinin davranislarini da tasvip etmiyorum.

Ama gel gelelim cineyat konularini islemesini cok seviyorum. Cogu filmden, diziden daha fazla merak uyandiriyor bende.

Sonuc olarak, bu kadar kasmaniza gerek yok. Acin youtubeden, ilginizi cekmeyen konularda ileri sarin izleyin...
  • VIPCH  (27.01.23 13:02:42) 
Ben düzenli olarak takip edemiyorum iş sebebi ile. Ancak ilgi ile takip ettiğim olaylar oldu. Ben polisiye severim ve müge'nin puzzle çözer gibi açık bularak adım adım ilerlemesini çok başarılı buluyor ve keyif alıyorum açıkçası. Benzeri programların vasatlığını görünce kadının gerçekten başarılı olduğu kanaatine varıyorum. Burada avam olarak adlandırılan programa katılan kitleden sebep olabilir. Toplumun cahil ve yoz tarafını temsil ediyorlar(kastım mağdurlar değil ama bazen mağdurlar da cahilliklerinin kurbanı olabiliyorlar, evlenme vaadiyle dolandırılanlar gibi.) Ama gözümüzü kapatarak böyle bir şey yok da diyemeyiz. Ben izlediğim zaman korkuya kapılıp aman Allahım triplerine girmiyorum, beni hiç etkilemiyor. Ben olay örgüsüne ve puzzle'a kaptırıyorum kendimi. Çok hassas olanlar izlemesin tabii. Ben izleyenlere hiç avam gözüyle bakmıyorum, kurgu dolu Survivor izleyeceklerine bunu izlesinler bence, bunlar hayatın gerçekleri maalesef.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (27.01.23 13:18:13) 
abuzer +1
mslny +1

o avam bu yüksek kültür tartışması da çok kibirli bir yaklaşım. bunu da belirtmem lazım.

Yıllardır Müge Anlı'yı aralıklarla olsa da izlerim, severim de. Kim kimle ne yaptı'dan öte, suçlu adamın davranış tarzı, yaklaşımı, suçluyu anlama süreci vs. aşırı eğlenceli ve öğretici geliyor bana. Ki o ona atladı tarzı antipopüler magazincilikle bakmazsak davranış, psikoloji, yaklaşım, tepki açısından analiz yapmak anlamında çok iyidir müge anlının programı. Bu arada belirtmek isterim ki; yüksek lisansımı adli psikolojide yapmak isteyip kadavra dersi var diye vazgeçmiş insanım. Psikoloji ve suç psikolojisine aşırı meraklıyım. Bu anlamda beni besliyor.
  • mor oje  (27.01.23 14:41:55) 
Avam dersem fazla kaçar, fakat elit hiç değil. Olmasa daha iyi derdim. Ulusal kanaldaki dizilerden en az bir basamak yukarıda ama kesinlikle bunu söyleyebilirim. Maalesef ben de dönem dönem izliyorum. Köy fobimde ne kadar haklıymışım bunu destekliyor sadece başka da bir işime yaramadı lol

Edit: Bir artısı daha geldi aklıma. Zaman zaman muhatap olduğum veli kitlesinden dolayı yakınırım (yakınmama neden olan kişi oranı %3 falandır ama o bile bana yetiyor). Müge hanımı izlediğimde halime şükrediyorum ve %3’lük kesime kalpli gözlerle bakmama vesile oluyor.
  • ruhen hastayim ben  (27.01.23 16:35:36 ~ 16:38:00) 
Yorumlar için teşekkürler. Avam olduğunun düşünülmesi tabii ki izleyip izlememem konusunda bir şeyi değiştirmezdi ama "bu aralar ne izliyorsun, neler yapıyorsun" sorusuna müge anlı izliyorum diyecek kadar yerleşmemiş hayatımıza. Henüz buna hazır değiliz demek ki.

Bir ara kanıt diye bir dizi vardı. Hatırlıyorum hatta baya da seviliyordu. Kıyaslayınca müge anlının geri kalır bir yanını görmüyorum. Hatta o diziye kıyasla bazı olaylar müge anlı programında yaşanmaya devam ediyor. Gerçek kriminalleri vakaları izleyebileceğimiz başka bir şey yok ki. Buna benzeyen bir şey bile yok hatta. Palu ailesini düşün mesela, filmini yapmaya çekinir insan bunun. Biz bu insanları baya canlı canlı izledik. Başta mağdur zannettik, yazık dedik.. hangi filmin senaryosu böyle köşeye yatırabilir insanı? :)
  • IncredibleMau  (27.01.23 16:59:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.