[]

Macbook'ta excel dosya kaydetme

Herkese merhaba,

Bir excel dosyasında çalıştıktan sonra kaydet dediğimde 2 saniye kadar donuyor gibi oluyor. Bunu bir sebebi var mı ? Bu arada 2 mac'imde de benzer bir durum söz konusu. biri yeni m2 air diğer 14 macpro


 
Nereye kaydediyorsun? Gokkusagi mi goruyorsun o esnada?


  • alperz  (27.01.23 10:14:07) 
Normal masaüstüne alıyorum. Gökkuşağı eğer kaydetme esnasında başka yere tıklarsam çıkıyor. ama 2 saniye için


  • fernandoenes  (27.01.23 10:35:52) 
Mac'tan çok windowsla muhatabım ama ilk akla gekenler, anti vürüs uygulaması dosya kaydetme anında devreye giriyor olabilir ya da büyük boyutlu excel dosyası olduğu için kaydetme süresi biraz uzayabilir.


  • diyecevaplandı  (27.01.23 10:46:43) 
Dosya boyutu küçük ve anti virüs kullanmıyorum.


  • fernandoenes  (27.01.23 11:06:25) 
baska yere kaydetmeyi denemedin mi? agzindan cimbizla laf aliyoruz yahu. boyle sorununu cozemezsin.


  • alperz  (27.01.23 12:36:06) 
Numbers kullanıp excel formatında kaydetmeyi tavsiye ederim. Ofis programlarını mac'te kullanmak çok da gerekmiyor bu alternatifler varken.


  • kurbanlik koyun  (27.01.23 12:42:39) 
"2 saniye kadar donuyor gibi oluyor"

onedrive'a kaydederken windowsta öyle oluyor bende. Çünkü o an upload ediyor çok büyük ihtimalle. Masaüstü demişsiniz, iCloud bazen masaüstünü otomatik olarak upload ediyor. Öyle bir eşleme var mı bakın yine. Gerçi bu Excel'in problemi değil onun takılmaması lazım bu durumda.

Mac de kullanıyorum onda bunu yaşamadım.
  • nhk ni youkosu  (27.01.23 13:07:09 ~ 13:08:20) 
m1 MacBook Pro ile excel kullaniyorum sürekli. Eger dosya NAS üzerindeyse dedin gibi takılıp bekletiyor. Önceki yorumlarda bahsedildiği gibi bulutta ekstra yedekleniyor olabilir mi?


  • reactionic  (27.01.23 13:33:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.