[]

Kilicdaroglu ciksa dese

"Aday benim. Bunca farkli görüsten siyasi figürü bir araya topladim, ülkeyi nasil toparlariz diye calisiyoruz. Simdi bu birlestirici özelligimi cumhurbaskani olarak kullanip ülkeyi fabrika ayarlarina döndürecek adimlari atabilecegimiz uzlasmaci ortami saglayacagim. Partili cumhurbaskani olmayacagim, cumhurbaskani olarak daha dengeleyici bir pozisyonda kalacagim. Sadece tek dönem görev yapip ayrilacagim. Hükümet kuracagiz, yürütmeden sorumlu bir basbakan ve X, Y, Z bakanliklar olacak. Ekrem Imamoglu'nun halktaki karsiligini görüyoruz, son yerel secimde ve Istanbul'daki icraatleriyle iyi bir sinav verdi, onun gencligini, dinamizmini, enerjisini icraatin basinda kullanacagiz. Ayni masaya oturdugumuz diger partilere secimde aldiklari oy oraninda yürütmede sorumluluklar verecegiz..."

Cok mu mantiksiz? Fazla mi idealist bakiyorum? Yüzde 55'le birinci turdan rahat secilmez mi? Ben daha baska bir yol göremiyorum.


 
Ben sözlükteki kk düşmanlığının troll’ler tarafından yürütüldüğünü, ümitsiz insanların da buna alet olduğunu düşünüyorum.

3 basit neden var;
1- dediğiniz gibi hdp’sinden iyip’ine kadar herkesi kk bir araya getirdi, bugün bu birlik onun başarısı
2- rte için yenilginin en kötüsü kk’na karşı olur
3- kim seçilirse seçilsin, parlementer sistemde bir önemi yok. Hedef belli: iktidarı almak. Yok yaşlı da yok hiç seçim kazanamadı da… so what?
  • her giriste sifresini unutan adam  (27.01.23 01:58:38) 
bence ideal bir adım olur da bazı siyaset okumaktan aciz insanlar akp'lilerin erdoğan'dan vazgeçip imamoğlu'na falan vereceğini sanıyor bu nedenle kılıçdaroğlu'na tepkkililer.

bunun saçmalık olduğunu son 2 istanbul seçimlerindekki sonuçları kıyaslasalar görecekler. 2018 seçiminde akp oy sayısı azalmadı. chp'nin yükselişinin tek nedeni kürt politikasıydı ve böylece kazandı. istanbul'daki adayın kürt oylarını ürkütmemesi gerektiği dışında pek bir önemi yoktu.

biri bir laf atıyor milyonlar peşinden koşuyor. istanbul ve ankara en son ne zaman chp'deydi? 30 yıldan fazla olmuştur. e bu şehirlerin kaderini değiştiren kim? kılıçdaroğlu değil mi?

bu ülkede sağ parti değilsen zaten bitmişsin demektir. ona rağmen bazı dengeleri gözeterek birçok büyükşehri chp'ye geçirdi. daha ne yapsın bu adam?
  • bohr atom modeli  (27.01.23 02:01:28 ~ 02:03:34) 
Sadece KK vs Rte olursa belki. Üçüncü aday çıkarsa imkansız.

Kılıçdaroğlu "arkadaki beyin" olarak iyi işler yaptı diyebiliriz ama kendisi belediye başkanı adayı olsaydı asla seçilemezdi. Şu an da emin olun üçüncü bir aday çıkarsa ve az çok düzgün biri olursa oyları baya bölecektir.

Benim tanıdığım Türkiye'de şu cümle bile ortalığı karıştırır (ki Davutoğlu birçok şey istemiş)
"Ayni masaya oturdugumuz diger partilere secimde aldiklari oy oraninda yürütmede sorumluluklar verecegiz"
  • nhk ni youkosu  (27.01.23 02:23:43 ~ 02:25:42) 
Farklı görüşten siyasi figürü kılıçdaroğlu toplarken ne yaptı ki acaba? Adamların zaten %1 oyu var. Birlik olmaları için Kılıçdaroğlu göz kırpsa bile yeter yani :)

Kılıçdaroğlu başa gelmeden bile bu ülkeye zarar verebilen nadir insanlardan :)
  • respect  (27.01.23 06:44:31) 
zaten sikinti cikip bunu diyememesi.

yazdigini aynen cikip birinin soyleyebilmesi icin lider ruhlu olmasi lazim.

kilicdara bakinca ben sadece namuslu bir memur goruyorum, o kadar.

Liderlik ise bambaska bir mevzu.
  • cooperr  (27.01.23 08:50:06) 
cooper cok guzel özetlemiş, troll değilim, keşke kazanabilse Kılıçdaroğlu, gerçekten "namuslu bir memur" olduğuna inanıyorum ama ne yazık ki şimdiye kadar girdiği hiç bir seçimde oy alamadı bu halktan ve yine alamayacak. ve böyle önemli bir seçimde böyle bir riske girdiği için de hakkında ne düşüneceğimi bilemiyorum.

Bu korkunç ekonomik ortamda bile iktidar kazanabileceğini düşünüyorsa, bence o da muhalefette de bir sıkıntı olduğunu kabul etmeli. Kılıçdar aday olursa gidip oyumuzu vereceğiz tabi ama yine hüsran olacak ne yazık ki
  • euteamo  (27.01.23 09:21:08) 
Kendi partisinin lideri olup adaylığı tartışılan başka bir lider yoktur herhalde. Lider dediğin kafada soru işaretleri bırakmaz.


  • olaylar olaylar  (27.01.23 09:56:34) 
cooper +1 noktasına virgülüne kadar. zaten bunları dese şu an bu gergin hava olmazdı.

kk tipik bir memur davranışı sergiliyor aslında.
  • Hallegadola  (27.01.23 10:51:18) 
Troll , vıroll ne isterseniz o ismi takabilirsiniz umurumda olmaz.

Bu çakma gandi aday olduğu sürece gidip 20 senedir hiç oy vermediğim partiye oyumu vereceğim ( 20 sene onlar bize bindi , bir 20 senede biz binilmesine vesile olalım)

Bana ne hakla şucu bucu diyebilirler ;

Yahu ufukta bir savaş var , ülke baştan aşağı işgal ediliyor , yangın yerine dönmüş ortalık ve bana diyorlar ki

Yıllardır savaştığı her cephede sıçıp sıvamış , olabilecek en pasif muhalif olmuş adam bu savaşta senin başkomutanın olacak. Bu seçimide kaybetmesi için elimden geleni yaparım yaparım ki tarihin tozlu sayfasına mı olur , doğrudan mezara mı olur gömülüp gitsin artık partinin başından.

Seçime kalan süreye bakın açıklamaya bakın , şubat 13'te aday açıklayacaklar. Ne zaman halka anlatmaya çıkacaklar bu muhteşem adayı , seçim sonrasında mı ?

E siz diyorsunuz en önemli seçim bu , bu kadar önemli seçime 110 gün var ama aday açıklanacak.

Daha da sinirlendiğim olay , ben bobican la , küçük enişteye oy verecekmişim yüzde 1,2 oyu için.

Çok dağınık yazdım özür dilerim herkesten, çok sinirli ve üzgünüm.
Sorunuza cevaben idealist bakıyorsunuz , ilk turda da ikinci turda da seçilemeyecek.
  • synax  (27.01.23 10:52:20) 
çok mantıklı ama kk istemeyenlerin sebepleri başka. bu adam karşı tarafta şeytanlaştırıldı, beceriksiz bir profil olduğu işlendi. bu adam kararsız oyları toplayacak kişi değil. yıllardır bir çok seçim de kaybetti. bu yüzden aday kk olmamalı.


  • xrated  (27.01.23 11:03:23) 
Hepimiz demokrasiye inanan insanlarız diyoruz ya işte bu laf boş bir laf.
Kimse demokrasiye falan inanmıyor.
Biat kültüründen gelmişiz. Bir lider olacak masaya yumruğunu vuracak, kimsenin gıkı çıkamayacak. Onu istiyoruz.
Demokrasi çok sesliliktir.
Parti içi demokrasi de partideki çok sesliliktir.
Yukardaki arkadaş demiş ya 'Liderliği tartışılan' diye. Bu bize uymaz.
Biz biatçıyız. Biz kuluz.
Bizde lider öyle olmalı ki, liderin liderliği tartışılamasın.
Kılıçdaroğlu öyle değil. Biat edemiyoruz. Onun için de istemiyoruz.

Önümüzdeki seçimde Cumhurbaşkanı kadar Meclis seçimi de önemli.

Her iki seçimin sonucunda, güç aynı tarafın eline geçemezse ne parlementer sisteme geçilebilecek ve ne de Başkanlık sistemi çalışabilecek.
Büyük bir kaos bekliyor bizi.

Allah sonumuzu hayır etsin.
  • Mirket  (27.01.23 11:03:39) 
bence kk iyi adam ama adayligi durumunda, akpden kopmus kararsiz secmen, tekrar partiye donecektir.

bi 5 sene daha hatta belki omur boyu ayni sekilde yonetilip duracagizdir
  • foster  (27.01.23 11:09:00) 
kilicdaroglu ulkeyi paraya boğsa yine de oy vermeyecek yuzde 35 var,bunun nedeni de mezhepsel.imamoglu da karadenizli oldugu icin her turlu yuzde 15 ekstra oyu var.Ne anlattiklari falan cogunun umurunsa bile degil.hatipligi kuvvetli biri varsa o guclu bi aday olabilirdi belki


  • essoist  (27.01.23 11:30:27) 
Mantiksiz.

Anketlere bakinca kazanma ihtimali en fazla olan aday kimse o aday yapilmali. Bunun lami cimi yok. is gorevi iyi yapmaksa kk'dan cok daha iyi cumhurbaskani olacak insanlar var ama burda amac kazanacak adayi aday gostermek.

Kk sanki rte'nin kaybedecegi kesin gibi davraniyor, kk vs rte durumunda rte ilk turda isi bitirir diye dusunuyorum. Sonra kk "oyumuzu arttirdik bu bir basaridir" diyip devam edecek.
  • fakyoras  (27.01.23 12:21:13 ~ 12:22:01) 
Malesef mantıksız.
Sırf kk alevi diye oy vermeyecek insanlar çok.
Bunun üstüne 20 yıllık medya propagandası sonucu kk'nın vatan haini ve islam düşmanı gösterilmesini ekleyin.
Bu yoğun ekonomik krize rağmen seçilmesi çok zor olur. Ucu ucuna secilse bile tüm devlet akp'nin elinde, çalıştırmazlar.
KK zaten icracı birisi de değil.
  • vizivozo  (27.01.23 12:24:09) 
Bahçeli bile "Kilicdaroglu aday olsun" diyorsa varin gerisini siz dusunun. İmamoglu'nun oy potansiyeli her turlu daha fazla bence.


  • ahm1  (27.01.23 12:51:57) 
ben rte karşısına kim gelirse ona oy veririm. sadece hdp li ve akp li adaylara oy vermem. evet bu seçimde dümdüz böyle bakıyorum. kk olsun ne fark eder ki? zaten adamlar demiyor mu parlamenter sisteme döneceğiz, o zaman cb zaten kenarda kalıyor. yani algı ve ayak oyunlarından bıktım. kim aday olursa ona oy veririm. bu kadar net. şunu diyenler delikanlı bak; kılışlar alevi, ona oy vermem ben. bak bunlar delikanlı adam. ama liderlik vasfı yok, yok şöyle yok böyle diye adamları anlamıyorum. kaç yıldır cahpenin başında. angara izmir istanbul hojtur hepsini aldı neden başka liderin olduğu başka parti alamadı. neyse kardeşim bu ülke alevi bi cb istemez, algının kölesi olmuş insanlar, o kadar. son olarak hdp veya akp li olmayan herkese oy veririm.


  • seyduna6687  (27.01.23 13:49:25 ~ 13:51:08) 
bence kılıçdaroğlundan başka aday olmamalı.

bağıran çağıran (lider ruhlu) birini aday istiyorsanız esenler otogarından aday bulun.
aktrollere meze olmayın
  • durbidakka  (27.01.23 14:09:23) 
Çok ilginç, kk fanları da rte fanları gibi :) kk'yı istemeyenler şöyledir böyledir diye saldırıya geçiyorlar hemen.
Ben hiç kimsenin taraftarı değilim. Kazanma ihtimali en yüksek kimse o aday olsun. Hatta anlaşsınlar, çoklu adayla girilsin. Halk kendi seçsin.
Buna ne dersiniz kk'cılar?
  • vizivozo  (27.01.23 14:32:48) 
herkesi bir araya getiren kişi meral akşener'di. daha önceki konuşmalarda da bu açıklandı zaten.

kemal kılıçdaroğlunun koltuğa yapışmasının arkasında, onu destekleyen rant çeteleri var. barış yarkadaş, eren erdem ve onların troll ordusu vasıtasıyla tahtta tutuluyor. bu tayfa, mamalarının bozulmamasını istiyor.

sırf bu yüzden kk gibi anketlerde en düşük çıkan, riskli bir adayın peşindne koşuyorlar. başka hiçbir sebebi yok.

biz halk olarak, istediğimiz kişiyi aday göstertemeyeceksek niye oy atıyoruz? bu işi akp'den ne farkı var?

ölüm kalım seçiminde en riskli adayın peşinden mi koşacağız?
  • tchuck  (27.01.23 14:41:39) 
kk'ye asla oy vermem. troll falan da degilim. adamdan az cok anlarim. kk cok bos bir adam. vaktinde siyasete atilmasaydi kimsenin sallamadigi sonuk bir insan olarak boslukta sallanirdi. celal sengor kendisiyle tanismis. o da benzer seyler soylemisti.


  • buenosdias  (27.01.23 16:40:12) 
@buenosdias

bir insan hakkinda fikir edinmek istesem, celal sengor, ilber ortayli gibi tipler yorum yapmasini isteyecegim son kisiler olur herhalde. Adamlarin cita o kadar yuksekte ki, o seviyeyi yakalayabilecek adam zaten yuzbinde bir cikar ya da cikmaz. Celal'in o konumda olmasinin baslica nedenlerinden biri de ultra zangin olmasi, onu da unutmamak lazim. Herkes o kadar sansli dogmuyor malesef. Ozetle, Celal'in kilicdari begenmemesi surpriz degil ve bir kriter de degil.

Kilicdar iyi bir eleman olur, o kadar. Liderlik vasfi sifir malesef ve bu isler ogrenilecek seyler degil. Bir insanda ya vardir ya da yoktur, genetik. Varsa iyilestirebilirsin, yoksa sifirdan yukleme yapamazsin. Liderlik 20'li 30'lu yaslarda ortaya cikan birsey. Adam zaten gelmis 75 yasina, iki sene daha yasayacaginin bile garantisi yok. Geciniz.

Bizim ihtiyacimiz olan aslinda Demistas'in kurtcu olmayani ve IQsu bir tik yuksek olani. Onun da karsiligi bence Imamoglu degil gibi, Imamoglunda liderlik vasfi var ama ciddi stratejik yanlislar da yapiyor, bence cok akilli bir tip degil.

Acikcasi ulkenin isi zor. Belki de en mantiklisi tekrar AKP'nin almasi ve isin iyice boka sarmasi. Dibe degmeden ziplamak zor. Belki o arada birisi cikar. Yine isimiz allaha kalmis gibi gozukuyor. Hayirlisi, amin..
  • cooperr  (27.01.23 20:53:19) 
Celal sengor'e mi kaldik ya? 12 eylul darbesini öven, yök'ü oven bir insandir kendisini.


  • ahm1  (28.01.23 01:46:32) 
Kılıçdaroğlu'na oy vermem hadisesi tamamen bireysel gerekçelere de dayanabilir bana göre. Yani Alevi olması, basiretsiz olması, seçim kaybetmiş olması vs. bunlar hep göz önünde olan şeyler diye sanki muhaliflerin hepsi aynı şeyi düşünüyormuş gibi bir algı var.

Oysa ki çoğu seçmenin Kılıçdar'a oy vermeme gerekçesi daha makul sebepler içeriyor olabilir.

Benim için mesela hiçbir elle tuttulur icraatının olmaması, oy vermek istememem için gayet geçerli bir sebep. Akepenin yıllardır bize dayattığı sürüyle vergi, haraç, avanta vs var, bunlarla ilgili dişe dokunur bir vaadi var mı ? Henüz yok. Öyleyse ona oy verip, yeni cumhurbaşkanı seçmenin anlamı ne olacak ?
  • Avoiding The Puddle  (28.01.23 03:22:51) 
alevi diye oy verilmez denmiş,
kemal kılıçdaroğlu hem seyyid, soyu kureyşe dayanıyor hem de horasan türkmeni
ispat>
video.twimg.com
artık kimse bahane edemez bunu
  • comp  (28.01.23 20:55:58 ~ 20:56:50) 
@comp
yaw adamin alevi olmasiyla oy vermenin ne alakasi var zaten, birisi de cikip bunu aciklasa keske. ne oluyo alevi olunca. ciksa dini inancim yok dese ne olur? ne alakasi var. anlamasi guc hakikaten..

Ayrica bir siyasetcinin buyuk dedesinden bize ne? adam yasamis olmus, mevzu bitmis.
Atiyorum birisi nobel almis, dedesine bakiyorsun pezevenkmis mesela. Eeee? Nobelin geri mi alinmasi lazim?

Burda aslinda kilicdarin yapmasi gereken orada kameralarin onunde dua falan etmek degil, kesin lan saklabanligi size ne benim buyuk dedemden demek. Ama iste bunu diyebilmesi icin lider olmasi lazim. O kumas da bizim memurda yok.
  • cooperr  (28.01.23 22:28:24 ~ 22:35:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.