[]

Sgk borç çıkarır mı?

Bana sgk’dan diş için kanal tedavisi sonrası şöyle bir mesaj geldi:
SN. ***** *****, BU BIR BILGILENDIRME MESAJIDIR. 16.01.2023 TARIHINDE ****** AGIZ VE DiS SAGLIGI HASTANESi ISIMLI SAGLIK KURULUSUNDAN ALMIS OLDUGUNUZ TEDAVI ICIN KURUMUMUZCA 491.47 TL KARSILANMISTIR. YAPILAN ISLEM SIZE AIT DEGIL ISE ALO 170 CAGRI MERKEZIMIZE BILDIRINIZ. SAGLIKLI GUNLER DILERIZ. B001

Normalde farklı bir zamanda dolgu falan da yaptırdım ama böyle bir mesaj gelmemişti. Bu arada çalışmıyorum ve şu an 6.7k gss borcum varken 8.5 tl muayene ücretiyle bu işlemi yaptırdım. Bu tutarı benden çıkartmazlar değil mi?

 
SGK bu işi ben ödedim rahat ol diyor, bana da geldi bu tür mesajlar. Özellikle diş tedavisi sonraları. Senden ödeme almazlar. En azından benden almadılar. O dönem 9 ay çalışıp çıktığım sigortamın 3 ay daha devam ettiği dönemdi.


  • pavlis  (26.01.23 20:47:06) 
Bu sıralar sahte tedaviler çok yaygın. Özel hastaneler sanki vatandaşı tedavi etmiş gibi SGK'dan ücret alıyor. SGK katkı payı ödediği zaman bu şekilde vatandaşa mesaj gidiyor. Tedavi olmayan vatandaş da bu ne diyip şikayet ediyor. Bu mesajlar daha çok bilgilendirme amaçlı.


  • sanguine  (26.01.23 21:38:05) 
@sanguine
Devlet hastanesi zaten ama anladığım kadarıyla sadece özel değil genele yayılmış mesaj.

  • Unde bach canim  (26.01.23 22:34:18) 
genel bir mesaj her muayeneden sonra geliyor. sgk nın senin adına ödediği ücreti söylüyor.


  • astronom bey  (26.01.23 23:43:40) 
Genel mesaj, her muayene işlem vs sonrası gönderiyor.

Bu da bir tür algı bence, yani senin için bak şu kadar ödedim, ben yaptım ben sgk olarak sana bakıyorum algısı. Oysaki zaten bunu daha maaşım yatmadan otomatik kesmiş oluyorsun arkadaş neyin havası diyorum.

Her mesaj geldiğinde hissettiğim duyguydu, içimde kalmasın, bunu da burda bi yerde ifade edeyim de sonra içime ata ata psikiyatrik dizi kahramanı olmayım dedim :)
  • epitaf  (27.01.23 10:44:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.