[]

pragta bir aksam ve cekya

merhaba,

is icin cek cumhuriyetine gidecegim. Strakonice tarafina. ama bir aksamlik vakti
m var prag merkezde. ne yapmali, ne yemeli bu? zamanim az o nedenle nokta atisi biraz gezeyim goreyim istiyorum.

tesekkurler.

 
Charles Bridge civarı gez dolaş işte oralarda, merkezde kal, cüzdana mukayyet ol.
enerjik bir insansan lokal birinden yürüyüş turu alabilirsin.
medieval restoranlardan birine gidebilirsin, yemekler iyi oluyor oralarda, onun dışında Çek mutfağını hiç önermem, epey kötüdür. Merkezde hard rock kafe var, bazen iyi çalan gruplar çıkıyor ama gece yarısı kapanıyor galiba. Güzel publar var, yemek sonrası takılabilirsin.
Tepedeki kale görmeye değer bence ama bir gecen varsa bence en turistik ne varsa önce onları yap.
  • tiny penny  (26.01.23 20:26:42) 
Charles bridge ve civari +1

Para bozduracaksan cok fazla komisyon alan dolandirici exchange office'lere dikkat et. (100 euro icin 30 euro komisyon aliyorlar). Tabeladaki yuksek rakamlara kanma.
  • brkylmz  (26.01.23 21:36:46) 
önce eski kent meydanındaki astronomik saat kulesine git hacı, saati izlerken ceplerine dikkat et, yan kesicilerin en aktif olduğu zaman o zamandır. saat kulesinin hemen karşı sol çaprazından kafka ve milenanın evi var ama şimdi kafe olmuşlar. merkezdeki kafelerde bir şey içme pahalı. arkadaşın söylediği gibi para konusunda dikkatli ol, komisyon fazla, rakamlara aldanma mesela o rakam 10bin euro bozdurursan geçerli diyor. polis çağırma gelse de bir şey yapmadan gidiyor. neyse eski şehir meydanından çars köprüsüne ( köprü yazdım kusura bakma) yani saatin olduğu taraftan aralardan yürüyerek gidebilirsin, hem keşfedersin hem sıkılmazsın. fotoğraflık açıların bol olduğu çars köprüsünde, bir gel git yaptıktan sonra tekrar eski şehir meydanına dönerek bu sefer iç kısımlara doğru yürüyebilirsin. seks müzesi falan var, ödüllü bir pizzacı var. mahzende içilen barlar var. biranın ana vatanı olduğundan bira dene mutlaka. dans eden ev var, eski şehir meydanı çevresindeki tyn kilisesi, powder tower oraları gör. bilinen çek tatlısı trdlo ve dana gulaş çorbası ye. hacı adres konusunda kimse yardımcı olmaz. 1 sokak öteyi sorsan bilmiyorum der geçerler haberin olsun, onun için navigasyon can kurtarır. meydanda emek kebap var, sahibi türk, çalışanlar cezayirli :)


  • seyduna6687  (27.01.23 14:17:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.