[]

Boşanma durumu

Taraflardan biri kendi işini yapan ve iyi kazanan diğeri memur olan çiftimiz ayrılmaya karar veriyor. İyi kazanan ayrı eve çıkıyor ama diğerinin kirasını, aidatını, araç masraflarını, benzin masraflarını her şeyini ödüyor. Her türlü yardıma ihtiyacında maddi olarak yanında. Ama memur olan taraf kendisine ev almadığı taktirde ondan boşanmayacağını söylüyor. Ev fiyatları malum iyi geliri olsa da şu an alamayacağını söylüyor. Bu durum boşanmayı sürekli uzatıyor. Sizce memur olan taraf ısrarında haklı mı?

şirket aile şirketi baba kurmuş çocukları devam ettiriyor.


 
Haklı değil. Kendi evini kendi alsın.


  • ruhen hastayim ben  (25.01.23 22:35:09) 
Iliskinin uzunluguna bagli. Memur kisisi uzun yillar gelirini ger seye harcadiysa, maddi durumu iyi olan icin de ev elinin kiri ise karsilanilabilir.

Ama onu da sarsacak ise, evlilik cok uzun surmediyse firsatciliktir cakalliktir derim avcunu yalasin yani hakli degil tabii ki.
  • ananiyimioguz  (25.01.23 22:40:16) 
çocuk varsa kadın haklı yoksa haksız.


  • deartheodosia  (25.01.23 22:45:34) 
Kendi işi olan tarafın evlilik sonrası şirketi kurulmuş ise burada önemli bir detay var; şirket kurulurken memur takıları mı takmış para mı vermiş bunlar önemli çünkü memur olduğu için hali hazırda ortak olamıyor. Bu hikayeden de böyle bir şey çıkacak bence çünkü şirketten pay alma hakkı varken karşı taraf buna yanaşmıyorsa ev istemekte haklı bence. Eğer böyle bir durum varsa çekişmeli boşanmada şirketten hak talep eder zaten.

Bir diğer çözüm şu olabilir ama karşı taraf yanaşır mı bilmem; şirket üzerine ev alınıp; karşı tarafın kira bedelsiz ve masrafsız oturmasına dair bir protokol yapılabilir belki illa O’nun üzerine ev alınmak istenmiyorsa. Ama şirket icralık olursa memur sokakta kalır bunu asla kabul etmez bence.
  • titanic kemancısı  (26.01.23 00:11:18 ~ 12:38:29) 
'Kendi işi' dediğimiz iş nedir?
Satılabilir, değer ifade eden bir iş ise, mal paylaşımında yüzde 50si zaten karşı tarafın olacaktır. Bu %50'den vazgeçip mi ev istemektedir?

  • Mirket  (26.01.23 00:31:47) 
Memur haksız. Kanuni kısmına gelirsek de evlilik sonrası kuruldu ise hak isteme ihtimali çıkabiliyor. Hatta memurun tavırlara bakarsak @mirket'in dediği gibi bir feragat durumu varsa da evi aldıktan sonra dava açıp üstüne bir de şirketten ya da kalanlardan pay isteyebilecek gibi birine benziyor.

Bu tip tavırlar hep evlenmekten kaçınma sebepleri hanesine yazılıyor. Kim ne derse desin, bazılarını iş bazı yerlere gelmeden tanıyamıyorsun.
  • nawar  (26.01.23 00:38:03 ~ 00:39:08) 
O da boşanmasın süründürsün. Masrafları da karşılamasın.


  • gurur  (26.01.23 02:04:27) 
Yukarıdaki sorula +1
Ev koşulu biraz haksız ama

  • basond  (26.01.23 08:45:06) 
Bir ev ne kadar ? Boşansa tam kusurlu olsa dahi evin fiyatının yarısını ancak öder.Ki kusura girersek kimin kusurlu olup olmadığı belli olmaz.

Açardım ben olsam çekişmeli davama arkama yaslanır, sonucu izlerdim. Nafaka hükmedilinceye kadar da hiçbir masrafa karışmazdım. (Çocuk hariç)
  • drako  (26.01.23 12:21:45) 
Bu arada herkes memuru kadın gibi düşünmüş belki bu soruda kadın da olabilir bir şey demiyorum ama sırf kosgeb desteği alabilmek için kadın girişimci adı altında şirketi eşinin üzerine açan ve sermayeyi kendisi karşılayan erkekler çok fazla çevremde bile görüyorum. Karım diyor nasılsa boşanmayız diyor ama öyle olmuyor. Şimdi erkek kişisi sermayenin büyük kısmını verip kadın üstüne böyle bir şirket açsa aynı senaryo olacak. O yüzden bu işler sıkıntılı evlilik sözleşmesi olmadan şirket filan kurulmaz.


  • titanic kemancısı  (26.01.23 12:48:40) 
Çocuk yoksa anlamsız bence. Sonunda iki taraf da iş güç sahibi insan.


  • peki madem  (26.01.23 13:20:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.