[]

Banka hesabımdan banka niye para çekmiş

Sözkonusu hesap hisse senedi almak için yatırım hesabı olarak tanımladığım vadesiz TL hesabı.

Sorum şunlarla ilgili:
5000 TL değerinde hisse senedi aldım. Onu aldığımda hesabımdan direkt aktarıldı zaten ilgili kısma.
2-3 gün sonra banka hesap hareketlerinde şu iki işlemi gördüm:
1- yukarıda bahsettiğim vadesiz TL hesabındaki 2000 TL çekilmiş.
2- 3000 TL de TEB portföy para piyasası satış bedeli açıklamasıyla banka hesabına yatırılıp hemen ardından yine TEB yatırımdan para çekme olarak çekilmiş.

Borcum gözükmüyor. Hisse senedi alım için de bir miktar komisyon tahsil edilmişti zaten.
Çekilen tutar (hesabımda duran 2000 TL kısmı) varliklarimda fon olarak gözüküyor (TKM para piyasası yazıyor yanında) 3000'i de kendi kendilerine aldım verdim yapmışlar.

Bu bir prosedür mü? Yani bir de aldığım hisse senediylr eşit miktarda olunca anlayamadım.
Yani parayı geri alabiliyorum şu an istediğimde de niye böyle bir sey olmuş?

 
Hisse senedi alımları için öncelikle yatırım hesabınızda likit fon (para piyasası yani) varsa oradan alır, sonra vadesiz hesaptan tamamlar. O yüzden önce 3000 liralık fon bozup vadesize almış, 5000 lira vadesizde oluşunca bunu tekrar yatırım hesabınıza çekip hisse alımı için blokeye almış. Blokeye alırken de getirisi olması için tekrar fon almış.


  • orient blue  (25.01.23 20:56:16) 
para boşta durmasın diye fon alıyor banka. hisse senedi takasları 2gün sonra olduğu için 2gün boşta durmasın para kazansın diye. ben para yatırılır yatırılmaz fon alıyor, hisse aldığım zaman nakitim 2 gün ekside duruyor, fon iki günpara kazanıyor iki gün sonunda her şey normale dönüyor


  • vincenzo  (25.01.23 22:56:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.