[]

böyle bir babaya ne yapmalı?

2.5 yaşında oğlum var. babası 2 dk mesafede yaşıyor. çocuğunu haftada 1 o da benim götürmemle görüyordu. haftada 2 gördüğünde (akşam) sanki bana iyilik yapıyormuş da çocuk bakıcısıymış gibi davranıyor ve söyleniyordu.
neyse dün oğlum babasını görmek istedi. ısrarla babasının oturduğu evi gösteriyor ve ağlıyor. babasına söyledim, on dk bile görmek istemedi. ve videoda gönderdim, ilgilenmedi, umursamadı.

bu insana ne yaparsınız? nasıl bir tutum izlemeli?

 
valla erkekler arasinda (evli/birlikte olanlarda bile) cocugu ve genel olarak ev duzenini tamamen ihmal etme, tum yuku ve sorumlulugu %99 kadinlara yikma, ustune kirk yilda bir oyuncak alinca veya yalandan cocuga agzina yemek verince yilin babasi triplerine girme vs cok yaygin ne yazik ki. gecenlerde su videoyu izlemistim, aklima geldi www.youtube.com

izlenecek tutum herhalde hic yokmus gibi yapmak ve sacma sapan yorum yapan toplumu olabildigince gormezden gelmek.
  • hot potato  (25.01.23 19:15:39 ~ 19:16:03) 
öyle babaya turp sıkayım.

Ne yapilir? Vallaha koskoca adam, ne yapabilir insan böyle bir karaktere sahipse?

Hayatinizdan çıkarın. Çocuğa da hem anne hem baba olun, siz daha iyi baba olursunuz gibi.
  • logisticsmanager  (25.01.23 19:16:23) 
Anneden intikam aliyor olabilir.


  • WithWorth  (25.01.23 19:29:51) 
Bence bir süre çocuğu göstermeye pek gönüllü olmayın. Gelip alırsa, kendi uğraşırsa görsün.
O zaman kıymete bineceğini sanıyorum.

Zaten görmek istemiyorsa görmesin. Bunu yapmanın sizin açınızdan kolay olmadığını tahmin edebiliyorum ama oğlanın faydasına olan neyse onu yapmaya çalışmak gerek.
Sizin de biraz hayat yaşayabilmeniz için eğer oğlanı bırakacak kimseniz yoksa haftada bir veya birkaç akşam çocuğa bakacak bir bakıcı ablanın parasını sabit olarak ödesin erkek. Siz talep edin. Olmaz, vermem diyecekse o desin.

Kolay gelsin,
  • michael_knight  (25.01.23 19:33:46) 
Babaya bir sey yapilamaz,, zorla cocugu sevdiremezsiniz. Sanki cocuga babadan cok sey beklememesi mi empoze edilmeli. Belki pedagog esliginde danisilabilir. Her istediginde babasini goremeyecegini fln mi kabul ettirilmeli.

Baba figurunu dedesiyle belki kapatabiloir biraz.
  • oscar  (25.01.23 19:34:59) 
göstermesem o zaman benimle uğraşmak için (çocuğunu umursadığını sanmıyorum) daha fazla uğraşacak. derdi benimle, evet.


  • deartheodosia  (25.01.23 20:32:43) 
Çocuğu görmek istemiyorsa o zaman çocuğun hayatında varlığı çocuğa zarar verir.
Çocuğu onu görmek istemeyen babasıyla burun buruna getirmek çocuğun psikolojisininde büyük delikler açabilir. Şuan belki hissetmezsiniz de, ileride kaybetmekten korkan, kendini sevilmeye layık görmeyen bir insan haline gelebilir.
Gelip almıyorsa uğraşmayın göstermeyin.

Zaten çocuklar çatışan 2 ebeveyn yerine 1 ebeveynle hayatını sürdürdüğünde daha sağlıklı oluyor. Kasmayın yani
  • zimbirik  (25.01.23 22:06:26) 
Öyle babanın ben ta kafasını.... Kırayım yav
insan çocuğunu sevmez mi bazısı sevmiyor işte buna çocuğu göstermemek komple koparmak lazım ama kanunlar.

Ha bu çocuk büyüdüğünde en çok ben seviyorum diyeceğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam
  • basond  (26.01.23 08:48:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.