[]

banka blokeli hesaptan kredi kartı ödemesini alabilir mi

herkese merhabalar.

bankadaki hesabımın bir kısmında bloke var. blokesiz kısmından bugüne kadar ödeme yapıyordum kredi kartına. artık blokesiz param kalmadı. bundan sonra süreç ne olur? banka ekstrenin son ödeme günü geldiğinde blokeli kısımdan alabilir mi?

edit: bankanın icra dairesine verdiği cevapta bankanın rehin hakkı var gibi birşey yazıyordu.

 
Bankanın alacağı önceliklidir. Banka vakti gelen (muaccel) ödemeyi blokeli hesaptan alabilir, hukuken buna hakkı var. Almazlarsa uyarırsanız alırlar.


  • FAtE  (25.01.23 13:34:45) 
@FAtE, bankanın avukatıyla görüştüm, alamayız dedi durdu telefonda. Türkiye Bankalar Birliğinden şikayet kaydı oluşturdum.

"Bankamızın rehin, hapis ve takas
mahsup hakkı bulunduğundan, söz konusu tutarlar üzerine Bankamızın rehin, hapis ve takas mahsup haklarından sonra hüküm ifade
etmek üzere hacziniz işlenmiştir." ifadesini söyledim, alamayız diyip durdu herif başkada bişey söylemedi. Ne yapabilirim?
  • mrtkp1234  (22.02.23 10:35:54) 
Ahah hangi banka avukatıymış bu ya. Kamu bankası falan mı? Sizi ilave para yatırmaya zorlamışlar gibi.

Haciz sadece SGK emekli maaşına gelemez ona dokunulamaz. Öyle bir durum yoksa almaları lazım.

Yapacağın şey Bankaya resmi bir dilekçe yazmak ve iletmek. Hatta bankanın icra yazısını da ilgi yapın.

Bankanız nezdindeki .... borçlarımın mevcut durumda .... blokesi bulunan ..... hesabından Bankanızın takas mahsup hakkı çerçevesinde Bankanız alacağının öncelikli olarak tahsili için gereğini rica ederim. Bu borca ilişkin tarafıma herhangi bir yükümlülük atfedilmesini de kabul etmediğimi bildiririm falan diyin. HAtta bunu noterden yapın mümkünse.
  • FAtE  (22.02.23 17:26:14) 
@FAtE, çok teşekkür ederim, evet kamu bankası. Emekli maaşı gibi bir durum söz konusu değil. Dilekçeyi hemen yarın yazacağım, tekrardan teşekkürler.


  • mrtkp1234  (22.02.23 17:57:19) 
@FATe, sonuç maalesef olumsuz, noterden bildirim yapmama rağmen böyle bir yetkimiz bulunmamaktadır gibi bir cevap verdiler. Bankalar birliği hakem heyetine yazdım, onlarda

"Aşağıda belirtilen başvurular Birlik tarafından Heyet gündemine alınmaz:" hükmüne, aynı maddenin (c) bendinde ise "Yargıya, Sigorta Tahkim Komisyonuna veya Tüketici Hakem Heyetlerine intikal etmiş olanlar" hükmüne yer verilmiştir.
Tebliğ'in 7'nci maddesinin 1'inci fıkrasının (c) bendi gereğince başvurunuza ilişkin bir işlem yapılamamaktadır."

şeklinde cevap verdiler. Resmen bankanın icra göndermesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Delirmek üzereyim artık.
  • mrtkp1234  (21.03.23 17:16:34) 
Valla işte hukuksuzluğun başka bir hali. Muhtemelen kamu bankası ödemeye zorlamak amacıyla icranın haczine dokunmaktan imtina ediyor. Ben özel bir bankadayım, benzer durumlarda direk alıyoruz.


  • FAtE  (27.03.23 16:58:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.