[]

A şirketi b şirketini alıp yönetime 1 sene daha çalışacaksın derse

Bunun altında yatan sebep ne oluyor? Bazı şirketler el değştirdiğinde mevcut yönetim kadrosuyla birkaç sene daha sözleşme yapıyorlar gidemezsin dye sonra yolluyorlar. Buradaki amaç ne? Knowhowlarını kulanmak mı yoksa başka neden mi var arkasında? Mesela yemeksepetinde öyle olmuştu galiba. Satın alındı nevzat br sene daha çalıltı sonra mert ceo oldu.




 
muhtemelen sirketi yonetebilecek kadroyu olusturana kadar eski kadroya dokunmamak icindir. ozellikle satin alan sirket baska sektordeyse yatirimini guvenceye almak isteyebilir.


  • antikadimag  (25.01.23 03:23:47) 
Geçişi çok sert yapmamak.
Bu süreçte bilgi ve deneyim geçişini sağlamak vs.

Yani çok ciddi bir olay yoksa zaten devrim yapar gibi bir geçiş saçma olurdu.
  • logisticsmanager  (25.01.23 03:24:36) 
Her şirketin kendine özel dinamikleri var. Yıllardır o şirketi yönetenler o şirkete yeni gelecek kişilerden çok daha iyi biliyor bunları.

Bahsettiğiniz satın alımlarda genelde kabaca şöyle bir teklif oluyor;
"Senin şirketini 100 liraya alıyorum. 1 yıl daha şirketin yönetiminde kalıp şirketin "X Lira" kar etmesini sağlarsan 25 lira daha vereceğim."

Mesela yemeksepetinin olduğu alanda çalışan çok az şirket olduğu için o şirketi yönetmenin inceliklerini çok az insan bilecektir. Restoranlarla, kuryelerle, motosikletlerle, kasklarla, pos cihazlarıyla, printer'larla, çağrı merkeziyle, kebap ustalarıyla, lüks restoranlarla ve daha aklıma gelmeyen binlerce konuyla ilgili nasıl davranacağını kabaca bilmek gerekiyor.
Ofiste düşünüp bir proje geliştirdiğinde "Kuryelerin motosikletlerinin çoğu şu motor hacminin altında olduğu için o büyüklükte bir kutuyla bazı yokuşları çıkamayıp yemeği geç ve sarsılmış şekilde teslim ederler. Bu projeyi uygulayamayız." diyebilecek birileri gerekiyor.
  • michael_knight  (25.01.23 08:48:57) 
şirkete bağlı. bazı şirketlerde çalışanı çıkartırsan geriye 100 tane sandalye biraz da it ekipmanı kalır. işlerin nasıl yürüyeceğini dışarıdan bilemeyebilirler. geçiş sürecinde yeni kadro eski kadroyla birlikte çalışır. eski kadro yolun sonunda ayrılır ama güzel bir prim de alırlar.


  • gabe h coud  (25.01.23 10:32:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.