[]

Veterinerlerin her türlü hayvana bakması

Bu biraz ilginç değil mi? Yani benim atım hastalansa ona da bakıyor rakunumu götürsem ona da bakıyor, veterinerlerin bi uzmanlık alanı yok galiba insan hariç her türlü canlıyı götürebiliyoruz, bu hayvanların dışı farklı içi aynı mı mesela nasıl olabiliyor bu, insanlarda mesela yeri geliyor kadına erkeğe çocuğa falan ayrı bölümler bakıyor ama veterinerlerde böyle bir ayrım yok, nasıl oluyor bu? Teşekkür ederim.




 
dediğin gibi olmuyor her hayvana bakarım diye bir şey yok

kedi köpek veterineriyle kanatlı veterineri bile farklı olabiliyor ya da çiftlik hayvanı büyük baş küçük baş eşek vs

pratikleri farklı oluyor
  • freebird5406_2  (24.01.23 18:14:26 ~ 18:16:07) 
Uzmanlık olayları var yani ben yok gibi düşünmüştüm ayı gibi sormadan önce bi baksaydım keşke.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (24.01.23 18:16:25 ~ 18:20:30) 
akrabamız bir veteriner et ve süt kurumunda çalışıyor. "etlerimiz veteriner hekim kontrolünde kesilmektedir"deki veteriner kendisi. sığırın davarın içinden geçiyor, ama kediden köpekten de zerre anlamıyor.

var yani uzmanlıkları.
  • kibritsuyu  (24.01.23 19:03:34) 
Mesela tropikal hayvanlara bakan veteriner de farklı bir uzmanlık bildiğim kadarıyla. Evlerde bulunan muhabbet kuşları papağanla akraba olan tropikal bir tür olduğu için ileri hastalıklarında uzmanına yönlendiriliyor.

Ayrıca cerrahi uzmanlık da var sanırım. Veterinerlikle alakam yok, hayvanım da yok fakat youtubeda dobida isimli veteriner kanalında bu sorunuzla alakalı bir durum yaşanmıştı ve açıklamışlardı.

Bu arada veterinerliklerin çoğu aile hekimi statüsünde takıldığı için bu algı var ve malum hayvanların sağlığına insanlar kadar hassasiyet duyulmadığı ve ölümleriyle ilgili ciddi suçlar kapsamına girmediği için uzmanlık yaygın bir durum değil.
  • Unde bach canim  (24.01.23 19:31:28) 
Herkes +1
Tanıdık var, veteriner. Büyükbaş hayvanlarda çalıştı firmalarda, şimdi de bu tarz hayvanlara satış yapan şirkette müdür.
Hayatında alakasi olmadı hiç köpekler kediye okul dışında.
  • logisticsmanager  (24.01.23 19:45:28) 
Bir soru da ben sorayım.
tıptaki gibi, mesela kardiyolog olmak için ayrı bir eğitimden geçerler ya hani; öyle bir durum mu var? Yani mesela veterinerlik fakültesinden yeni mezun biri pratisyen hekim gibi her şeyden azar azar bilip de işte mesela büyükbaş çiftlik hayvanları için ona göre bir yüksek lisans falan mı yapıyor? yoksa "ben bu tür hayvanlara kasayım" diye diye o konuda pratik olarak tecrübe edinmiş mi oluyor?

  • alperz  (25.01.23 08:21:46) 
Ben de aslında alperz'in sorduğunu merak etmiştim ya şimdi hatırladım. Yani bu veterinerlerin uzmanlıkları "ya ben bundan sonra ineğe deveye bakayım ona uzmanlaşayım" şeklinde mi oluyor yoksa uzmanlaşacakları alan için ayrı bir eğitim mi görüyorlarlar acaba nasıl oluyor bu?


  • Kaleci Saçlı Forvet  (25.01.23 10:51:00) 
hayvanhastanesi.veterinary.ankara.edu.tr

Ünvanlara bakarsanız hekimlerdeki branş/poliklinik sistemini görüyorsunuz. Hayvan türleri muhtemelen piyasada ayrışıyor ama branş uzmanlık için şöyle bir haber var: www.gidahatti.com

Vus diye bir sınavın bir aralar olduğunu fakat sonradan kaldırıldığı yazıyor vikipedide.

Bana biraz yazılım işi mantığındaki gibi geldi. Yazılım dilleri hayvan türü gibi. Ameliyat da yapabiliyorsun uzman olmasan da ama yl yapmış bir yazılımcı atıyorum devops alanında daha yetkin görülebilir, teorik bilgiye sahiptir vs. Muhtemelen cerrah değilsen ameliyat yapamazsın diye bir şey yok ama uzmanlığın cerrahiyse uzmanlığı olmayan bir veterinere göre daha bilgilisin gibi.

Tabi bunlar benim çıktılardan yorumladıklarım. Veterinerlikle alakam yok
  • Unde bach canim  (25.01.23 22:07:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.