[]

aracı yaptırıp satmak mı direk satmak mı

2017 opel astra opc 1.4 benzinli aracımı ev alacağım için satma niyetindeyim. sol ön ve sağ arka tamponda çizik ve sağ arka far lambasında ufak bir kırık var, epeydir yaptırmadım yoğunluktan. şimdi 3 seçeneğim var;

1. yaptırmadan direk satmak
2. yaptırdıktan sonra sahibinden'de satmak
3. yaptırdıktan sonra vava cars vb yere satmak

ayrıca sanayide cepten yaptırmak mı yoksa kasko ile ilerlemek mi daha mantıklı olur bilemiyorum, bu ilk satışım olacak.

sizce hangi seçenek daha mantıklı olur?

teşekkürler şimdiden.

 
1. seçenek kesinlikle

yaptırınca boyalı vs dicekler. bırak alan yaptırsın. tampondaki çizikler önemsiz zaten bence. belki far kırığı yaptırılabilir.
ufak şeyler için kaskoyu bozmaya gerek yok. yeni araba alcaksan.
  • jelly bear  (24.01.23 15:40:26) 
Aracımda basit hasarlar vardı. Olduğu gibi satmaya çalıştım aracın da fiyatını hasarın tamiri +%15 i kadar da düşüğe koydum. Kimse suratına bakmadı. Aracı yaptırıp olması gerekenden %40 fazlaya koydum mesaj yağdı. Kimse yüzbinlerce tl olmadığı sürece kaskosuna tramerine falan bakmıyor. herkes anahtar teslim araç istiyor.


  • ThomasJefferson  (24.01.23 16:01:05) 
fardaki kırığı yaptırın fakat çizikleri boyatmayın değeri düşüyor. Daha sonrasında da 2. seçeneği yaparsınız.


  • biravekahve  (24.01.23 16:45:28) 
Daha gecen hafta bu ikilemi yasamis ve 2. Seçenekten ilerlemiş biri olarak yazıyorum.

Direkt sat kardesim. Hicbir anlami yok, o masraf oldugu gibi sana girecek. Saginda solundaki çatlağıni cizigini kozmetik kusurunu gidermen degerini arttirmiyor aracın.
Fardaki kırığı da yaptirmana gerek yok, inan kirik haliyle sağlam hali aybi fiyata gider.

Hele 3. Senenek seni en zararli cikaracak secenek olacaktir.

Yok kardesim ben yaptirip satmaya karar verdim dersen de o cizik olan parcalar boyali değilse sakin boyatma oyle sat.
Eger zaten boyali parcalarsa kaskoya falan bulasma, sanayide duzgun yaoan birini bulup kendin yaptir.


Ozet olarak sunu diyeyim, motor mekanik sıkıntı varsa giderip öyle sat. Kaporta kozmetik ise cok ciddi bir sorun olmadikca dokunma olduğu gibi sat.
  • stavro  (25.01.23 00:48:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.