[]

buzdolabından çıkan, basmayan marş benzeri ses nedir?

samsung buzdolabından bir süredir periyodik olarak bu ses gelmeye başladı. nasıl anlatılır onu da bilmiyorum, sanki kontağı çevirince marş basmıyor gibi ama marş sesi gibi öksürük benzeri değil de daha çok "vıy vıy vıy vıy" diye daha tiz bir ses. ama sesin temposu aynı marş gibi. hemen sonra "gurulktt" diye bir sesle de bitiyor. birkaç mekanik parça yerine oturuyor gibi. yaklaşık 2-3 saniye sürüyor ama günde belki 40-50 kere yapıyor bunu. akşamları ise daha artıyor sıklığı.
dolapta başka hiçbir sorun yok görünürde. soğutması falan değişmedi. sizce sesin nedeni ne olabilir? daha önce karşılaşan varsa servis öncesi bilgileneyim dedim, zira garantisi bitti dolabın.



 
Fan sesi büyük ihtimal ile, fan ilk çalışırken ses yapıyor ve ısınınca susuyordur. Aynı bozuk pc fanları gibi.

Dolabı öne doğru çekin ve arkasında altta mekanizmayı görüp dinleyin, fandan geliyosa (ki gelmiyosa da) dolabı fişten çekip koruma ızagarasını açın.

Sonra da elektrik süpürgesi ile biriken tozu pisliği emin, faydası olmaz ise fan göbeğine yağ damlatmak gerekebilir. Tabi önce fandan geldiğine emin olun.
  • John Bloor  (24.01.23 13:40:53) 
yok ses alttan gelen bir ses değil, sanki dolabın ortalarında bi yerden, içerden geliyor. alttaki kapağı söküp temizlemiştim zaten geçenlerde, değişen bir şey olmadı.


  • oldtimer  (24.01.23 15:39:08) 
benim buzluk buz yaparken oyle sesler cikariyor. kup buz ureten bir modelse o olabilir.


  • antikadimag  (24.01.23 21:09:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.