[]

Spor yapanlar için protein miktarı...

Haftada 4 gün spora gidip orta sertlikte ağırlık antrenmanı yapan, 85 kg civarı, %15-16 yağlı erkek bireyin protein ihtiyacı nedir?

Konuyla ilgili kilo başına 1.5 diyen, 1.7 diyen, hatta 2.5 diyenler var.

Yani naturel ilerleyen biri için 2-2.5 bana biraz fazla geliyor.

Bir de bu miktarı genel kilodan mı yoksa kas kilosundan mı hesaplıyoruz?

Genel kilodan hesaplanıyorsa 150 kg obez birey için gereksiz bi protein alımı çıkar ortaya.

 
Normal kiloda biri için kilo başına 1,5 gram civarı şişko/obez bireyler için yağsız kas kütlesi başına 1,5 gram civarı bana göre ideal.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (23.01.23 19:37:04) 
kas kaybının minimumda tutarak yağ yakmak istiyorsan en az kilo x 2 gram+ağırlık+süper uyku şart.

minimum yaşamsal fonksiyonlar için zaten kilo başına 1 gram falan lazım. ben 110 kiloyum. 200 gramı çok zor tutturuyorum aynen dediğin gibi. günde üç sefer protein tozu, her gün yarım kilo et, dört beş yumurta (ki yumurtayı çok zor yiyprum artık kusacağım).

protein işi çok zor. hele omad falan yapıyorsan işin bitik.
  • alperz  (23.01.23 20:07:33) 
çok eski çalışmalar, sedanter bireylerin kg başına 0.8 protein almasının yeterli olduğunu söylese de güncel çalışmalar en az kg/1.2 olduğunu göstermekte. spor yapan bireylerde protein ihtiyacı daha da artmaktadır ve kg/2 olarak önerilmektedir. yapılan uzun soluklu araştırmalar günlük kg/3.4 gr protein alımının bile herhangi bir olumsuz sonuç yaratmadığını göstermiştir. lakin bunlar araştırma için yapılmıştır ve önerilen miktardan fazladır. daha doğrusu gereksizdir.

bazı çalışmalar bu oranın yağsız kat kütlesine göre hesaplanmasının daha iyi olacağını gösterse de vücut yağ yüzdesi, herkesin rahatlıkla ulaşabildiği biyoelektrik impedanslar ile ölçüldüğünde sağlıklı sonuç vermemektedir. yani laboratuvar ortamında yağ yüzdeni ölçtürmediysen ve bahsettiğin gibi 150 kg'lık obez birisi değilsen standart kilon üzerinden hesaplama yapabilirsin. obez isen zaten bu hesaplamalardan önce yapman gereken daha önemli işler var. :)
  • motosiklet burclu adam  (23.01.23 20:17:46) 
Examine.com hesaplayicisi ideal;
examine.com

Bilimsel verileri de var protein intake ile alakalı bakmak isterseniz.
  • logisticsmanager  (23.01.23 21:19:17) 
dedigin gibi o kadar cok bilgi var ki konuyla ilgili. yine de min 1.4 x kiloyu tutturmaya calismak lazim bence. eger duzenli kalori hesabi yapiyorsan zamanla +/- yapabilirsin. ben kaloriyi doldurmak icin istemeden de olsa 2,5 - 3 arasi bile yaptigim oluyor cok bir zararini gormedim. haftada 3-4 gun saglam idman yapiyorum.


  • bay b  (24.01.23 12:11:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.