[]

Araç kullanmaya başlayan birine tavsiye

1 aydır araç kullanıyorum. Ara sokaklarda arkamdan gelen sürücüler beni çok geriyor. Tamponuma yapışıp selektör yapanlar, korna çalarak rahatsız edenler.
Ara sokakta hızlı gidersem sağımda solumda Park halindeki araçlara sürtmekten korkuyorum. Kedi, köpek, çocuk fırlayabilir, her şey olabilir. 1. Aracın kapladığı alani tahayyül edebilecek seviyeye ne zaman gelirim?
Diyelim ara sokaktan ana yola baglanacagim. Özellikle arkamda taksici varsa iki salise bile beklemiyorlar hemen kornaya basiyorlar. Bugün de acele edip salak salak hatalar yaptım kendime gore. Trafiğe çıkmadan önce karnım ağrıyor resmen. Bir an önce süreyim bitsin derdindeyim.
2. Acaba arka cama acemi sürücü mu yazsam da beni biraz rahat bıraksalar?
(Not: Ankara'yi bilenler için Tahran caddesi, birlik mahallesi güzergahında oluyor bu bahsettiklerim)

 
kornayı duymayın, sallamayın. inip saldıracak halleri yok. trafikte en büyük tehlike panik ve kararsızlık. ara sokakta hızlı gitmek zorunda değilsiniz.
arka cama acemi yazmayın da "YENİ SÜRÜCÜYÜM, SABRINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER" gibi bir şey yazarsan insanlar daha toleranslı yaklaşabilir. acemi sözcüğünün çok negatif bir algısı var. kullanım yoğunluğunuza göre 2-3 ay içinde aracınızı da daha iyi tanıyıp hangi aralığa sığar, hangisine sığmaz keşfetmeye başlarsınız inşallah.

  • mustafakesekci  (23.01.23 17:13:54) 
Arka cama acemi olduğunuzu belirten herhangi bir şey yazarsanız yaşadığınız tacizin boyutu ben diyim 3'e siz deyin 5'e katlanır. Böyle bir şey yapmanızı hiç tavsiye etmem. Çözüm kornaları duymayıp kurallara bağlı kalmak. Yokmuşlar gibi düşünün, asla cevap vermeyin.


  • but that was just a dream  (23.01.23 17:26:40) 
Sakin olman lazım. Acemi yazmayın. Daha çok uğraşırlar.


  • dissendium  (23.01.23 17:31:27) 
Öncelikle acemiyim falan yazmayın, mazlumu ezme eğilimi trafikte de çok fazla.
canınızı alamazlar, normal hızınızda gidin, kimseyi takmayın. münakaşaya da girmeyin. herhangi bir sorun olursa elinizi pardon neticesinde kaldırın, bu hareket işe yarıyor.
zaten olay arabaya alışmakta yazdığın gibi.
2-3 aya alışacağını düşünüyorum.

kendini kısıtlarsan korku oluşur ki bu en kötü durum olur.
zamanla alışacaksın, geri adım atma.
  • antti sumiala  (23.01.23 18:04:39) 
ben 6 senedir her gün türkiye’de araç kullanıyordum ve bunu normal sanıyordum, 1 senedir ingiltere’de sürüyorum şimdi 1 haftadır türkiye’deyim inan seninle aynı şeyleri hissediyorum. tam bir kaos, kelimenin tam anlamı ile açık ara kaos. zaten aynam çarptı 2-3 kişiye insanlar çok yolun ortasında yürüyor arabalar da üzerime üzerime sürüyor.

çözüm : çok sık kullanmak, kaos düzenine alışıyorsunuz normal geliyor. çok zor biliyorum ama alışana kadar arkayı umursamayın.
  • hayati cozemeyen adam  (23.01.23 18:07:22) 
Arkanızdaki sabırsız şoförlerin korna-selektörlerini umursamamayı öğrenmek de araba sürmeyi öğrenmenin bir parçası.

Birkaç defa bir yerlere sürterseniz aracın kapladığı alanı çok daha hızlı öğrenirsiniz. Ama merak etmeyin kısa süre içerisinde o da kafanıza oturacak, üzerine çok düşünmediğiniz bir şey olacak.

Bu panik yapmama işi çok önemli. Kendinizi stadyumdaki bir beyin cerrahı gibi düşünün. Taraftar ne kadar bağırsa da siz doğru bildiğinizi yapın. Çünkü bu işin sonunda gerçekten birilerine zarar verme ihtimaliniz var.
  • michael_knight  (23.01.23 18:33:29) 
inadına yavaş gidiyorum öyle olunca. ara sokakta önüme geçse sanki hız yapacak. bigün dayak yiyeceğim de bakalım


  • ShadowOfMoon  (23.01.23 20:23:56) 
acemi falan yazmayın daha çok üstünüze gelirler. dikkatli gitmeye devam edin ve korna selektör vs umursamayın.


  • paintov  (23.01.23 23:16:36) 
ilk başlarda yanınızda birini alabilirsiniz, güven verir size.


  • gibicibicis  (23.01.23 23:56:06) 
arka cama bir şey yazmak yurtdışında süper bir çözüm, ama aksine sizi daha da sinir etmek isteyebilirler. ben araç kullanmaya başladığımda bu yüzden bunu tercih etmemiştim. sadece, birileri bana kızdığında, selektör yaptığında çizmeli kedinin masum hali gibi başımı camdan çıkarıp "isterseniz biraz uzaklaşın, acemi şoförüm de, çarpıyorum, ondan dedim" deyip saçma bir gaz veriyordum arabaya. söylenmeyi bile kesip arabalarıyla uzaklaşıyorlardı :)) kadın olmanın artıları...

araba kullanırken her ne kadar takmayacağımı söylesem de, o kornalara, uzun uzun korna basmalarına çok üzülüyordum. panik olup daha beter hata yapıyordum. şimdi bakınca, evet, yaptığım hatalar aslında yanlış değildi, ama trafiği aksatan şeylerdi. yavaş gitmek, dönüşlerde fazla yavaşlamak, gibi... bunu zamanla öğreniyorsunuz. şimdilik uyarıları ve hakaret derecesindeki hareketleri zerre kadar takmayın. bunu kendinize sık sık hatırlatın. Araba kullanmayı bırakmayın, yoksa cesaretiniz kırılır ve belki yine başlayamazsınız. bir tanıdığım acayip kötü sürüyordu arabayı başlarda. "çok küfür yedik" dediğimde, "Amaaan kendilerine baksın onlar, herkes anasının karnından iyi şoför olarak doğmadı ya" derdi. hiç de takmazdı gerçekten. şimdi milimlik ayarla ve hızlıca en dar yerlere bile arabayı park ediyor.
  • lovemyself  (24.01.23 02:58:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.