[]

Diş Dolgu Fiyatları Normal mi?

Hafta sonu ortalama bir özel diş hastanesinde muayene oldum.

Muayene bedeli 150 TL
Gömülü yirmilik çekimi 2300 TL
Üst yirmilik çekimi 800 TL
8 adet kompozit dolgu(tek taraflı ve çift taraflı olmak üzere) tanesi ortalama 850 TL

Toplamda 10.000 TL fatura çıktı. Mukayese için başka doktora da gideceğim ama durmadan izin alamıyorum. Fiyatlarla ilgili fikir verebilecek var mıdır?

 
Muayene ücretine takıldım ben.
Hiçbir şey yaptırmadan çıksan anlarım da.

  • Mirket  (23.01.23 13:47:33) 
diğerlerini bilmiyorum ama geçen hafta eşimin diş dolgusu için izmir'de özel klinikte dolgu başı 750 tl idi. tanıdık olduğu için indirim yaptı bize de dolgu ücreti normal gibi. muayeneye katılıyorum, onu almamaları gerekirmiş.


  • oldtimer  (23.01.23 13:52:25) 
özel bir klinikte gömülü diş çekimi 2000TL, yirmilik diş (komplikasyonlu) 1000TL, dolgu 900TL fiyat aldım.

diş çekimlerini çene cerrahı yapıyor.
  • inheritance  (23.01.23 13:52:28) 
Yakın zamanda dolgu yaptırdım. Ortalama 850 TL dolgu için normal bir fiyat. En ucuzu değildir ama pahalı da denemez.
Diğer fiyatlarda fikir vermesi için şu listeye bakabilirsiniz:
www.tdb.org.tr


Daha önce diş hastanesinde yaptırdığım işlemlerden hiç memnun kalmadım. Bana öyle geldi ki oradaki hekim hem en az malzeme ve zaman kullanmak konusunda baskı altındaydı. Ayrıca diş hastanesinde bana denk gelen hekimlerin hepsi yüksek lisansını yapmakta olan ve okul-iş arasında çok yoğun bir tempoda çalışan yorgun insanlardı.

Bir daha herhangi bir diş hastanesine gitmeyi düşünmüyorum. Belki yanlış anlamışımdır ama özel hastanede çalışan hekim mümkün olduğunca az; iğne, dolgu malzemesi, pamuk ve zaman kullanarak işi bitirmeye çalışıyor gibi geldi bana.

Bu arada benim gördüğüm hastaneler, doktorların hiçbiri muayene ücreti almıyor. Ama eğer panoramik diş röntgeni çekiyorlarsa (o röntgeni 300 liraya çekiyorlar) onun parası olarak 150 TL olarak alıyor olabirler.
  • michael_knight  (23.01.23 14:25:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.