[]

Lastikçilerin lastik üzerine attığı çizikler

Lastikçiler sökme takma değişim yaparken hangi lastiği nereden söktüğünü karıştırmamak için lastiğin üzerine I II III IIII şeklinde çizik atıyorlar.

Koca internette bulamadım amk, hep lastik üstünde yazanlar ne anlama geliyor o çıkıyor.

Soru basit. Bu çiziklerin tercümesi ne? I sol ön, II sağ ön gibi. Hangi işaret hangi lastik? Anladığım kadarıyla lastikçiler arasında evrensel bir işaretleme. Hepsi farklı bir işaret dili kullanmıyor.

 
Bence herkes kendi teknigini gelistiriyor. Örnegin yurtdisinda adam VR (Ön Sag) HL (Arka sol) seklinde yaziyordu.


  • VIPCH  (23.01.23 13:02:43) 
İşaret balansı kaçırmamak için, sibopa denk gelen yere tebeşirle işaret atar. Latiği takarken aynı yere denk getirir, böylece cant ve lastik arasındaki balans ayarını bozmamış olur (varsa)

Edit: Çünkü aynı lastiği aynı canta geri taktığınızda balans tutmaz diğer türlü. Mesela balans yapın tekere, sıfırlansın. Sonra lastiği söküp yarım tur çevirip tekrar takın, balansa koyduğunuzda yeni bir değer çıkar. Sıfır lastikte belki çok azdır bu oran ama kullanılmış lastikte kesin çıkar.
  • John Bloor  (23.01.23 13:36:43 ~ 13:39:18) 
hayır sibop işareti değil, zaten lastiği janttan söküp taktıktan sonra kurşunları temizleyip baştan balans ayarı yapıyor. yani aynı lastiği janttan söküp geri takarken işarete denk getireyim de tekrar balans ayarı yapmayayım demiyorlar zaten. her sökme takmada balans sıfırlanıyor.

o tip bir işaret değil. 1 2 3 4 adet çizik atıyor, her lastikteki çizik sayısı farklı. nereden söktüğünü belirlemek için attığına eminim, zira her lastiğin işareti farklı. ama hangisi ne onu anlamadım.

şunun için soruyorum. lastiklerimin iki tanesi 2020/50. hafta üretimi, iki tanesi de 2021/40. hafta üretimi. sağ arka lastik patlayınca karşılıklı lastikler denk olsun diye sol arka ile çift olarak değiştirmiştim. geçen gün kışlıkları taktırırken dedim ki yeni tarihlileri öne tak. tamam dedi.

şimdi bu mal lastiklerin üretim haftasını niyeyse tek yanağına yazmışlar. sağdaki lastiklerden arkadaki 2020/50, öndeki 2021/40, yani istediğim gibi. ama soldaki lastiklerin üretim haftası iç tarafta kalmış, dışta yazmıyor, göremiyorum. üstündeki çiziklerden anlamaya çalışıyorum, yazın kışlık lastikleri söktürürken çizdi bunları. hala duruyor üstünde. nereden sökmüş, hangisi 2020, hangisi 2021 onu anlayayım da arabanın altına yatmak zorunda kalmayayım diye.
  • kibritsuyu  (23.01.23 18:15:10 ~ 18:15:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.