[]

Linkedin profiline stok fotosu koyan recruiter

Gecen is gorusmesi icin hollanda'dan mesaj atan bir recruiter in profil fotosu garip geldi ve google da arattim. Stok fotosu cikti. Ise ben basvurmustum aylar once ve sirketin profili gayet normal gorunuyordu. Calisanlara baktim bir tek bu hollandali'ya benziyor, ismi de oyle. Ama gerisi hintli.

Hic boyle bir sey gordunuz mu? Bir insan neden bunu yapar ki?


 
Organ.avi dicem de en fazla iş yaptirip paranı ödemezler.


  • baba553  (22.01.23 23:02:45) 
Garip gelmesiyle araştırmış olmanız zaten mantıklı söylenen her şeyi eler. Yani hani Profesyonel bi foto olsun derdiyle yapmıştır belki diyecem ama profesyonel bi fotodan ziyade ‘garip’ gelmiş ki araştırmışsınız. Direkt kişi fotosu değil mi? Portre? Diğer mecralardan Araştırın bence. Hem firma olarak hem de kişilerin illaki instagramı olmalı. Gerçekliğini böyle teyit etmeye çalışın.


  • halboyle  (23.01.23 01:13:33) 
Foto yan profilden ve cok net degil, ama hollandaliya benzeyen birisi oldugu belli oluyor. Ilk bakista garip gelmedi aslinda, yani cok dikkat etmemistim. hemen baska bir recruiter aradi ayni firmadan konustuk ve onun konusmasi garip geldi. hollanda ile ilgili soru soruyorum ama hic bir fikri yok, salak salak guluyo falan. Sonrasinda arastirdim zaten baska bir bilgi bulamayinca suphelenip fotoyu yakinlastirdim ve google da aratinca direk stok sitesinde cikti fotograf. aslinda bana dolandiriciliktan ziyade hollandali imajiyla goz boyama gibi geldi. cunku geri kalan herkes hintli ve boyle bi sanal karakter olusturmuslar sanki. ben zaten maas teklifi beklentimin altinda oldugu icin cok ilgilenmedim, foto stok cikinca da tam oldu.


  • fearisthemindkiller  (23.01.23 01:27:34) 
linkedin üzerinde iş ilanı olan köklü de bir şirketin anasayfasındaki testimoniallerde bilmem şu firmanın ceo'su yazan fotoğrafın, euro truck simulator'deki kamyoncu avatarlarından biri olduğunu görmüştüm. scrshot da aldım ama 3-5 ay oldu belki değiştirmişlerdir. bunun gibi sizinki de imaj için atılan taklalardan biri muhtemelen.


  • kaichi  (23.01.23 01:57:41) 
dedim acaba linkedin'de stok foto kullanmak normallesti ve benim mi haberim yok.cunku almanlarin sosyal medyada,linkedin dahil, uyduruk soyadi kullanma huylari var mesela.


  • fearisthemindkiller  (23.01.23 02:26:13) 
hic denk gelmedi, gelse direk siler banlarim.
avrupa'dan bvaglantilarim da var, stock kullanana hic denk gelmedim.

  • cooperr  (23.01.23 08:22:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.