[]

köpek taşıma hizmeti

selam. çalıştığım fabrikada 4 ile 6 adet arası yetişkin dişi köpek var. 6 ayda bir doğum yapıyorlar. ortalama her köpek 8 adet yavru doğuruyor, belli bir zaman sonra bunlardan 2 tanesi yaşıyor. bunlar ortalamalar.

ilgili belediyenin veterinerlik hizmetlerini aradığımda, geleceklerini söyleyip gelmiyorlar. o yetişkin dişilere mi üzelelim, yoksa doğurdukları ve belli bir süre sonra teker teker ölen yavrulara mı..

şimdi iş başa düşünce, alternatif yöntemler arayışındayım bende. mesela, belediye diyor ki, biz gelemesek bile, köpekleri bize getirirseniz, biz kısırlaştırırız. burda sorunlar başlıyor. ben şahsen asgari ücretle çalışan adamım, ne arabam var, ne de bi aracım. nasıl getireyim köpeği ben o belediyenin veterinerine. ayrıca hadi araba buldum diyelim, nasıl o eşşek kadar köpekleri ısırılmadan araca koyayım. tamam beni seviyor köpekler, çağırdım mı geliyorlar da, tutup kaldırmak istesem, ısırabilirler. aşıları yok bişe yok. ölelim mi?

neyse, aradığım şey şu; abi köpekleri belli bir alandan tutup, yakalayıp da istediğimiz yere taşıma hizmeti sunan bir sistem var mı? alalım şunları bu hizmetle, kısırlaştırıp geri getirelim fabrikaya. isteğim bu. daha evvelden twitterdan twit attım belediyeye bunla ilgili kimse iplemedi bile. twit burda.

twitter.com

 
cimeri de bi deneyin hocam, işlerini yapmıyorlar diye şikayet edin. birebir aynı durum değildi ama belediyenin veteriner işlerini şikayet ettiğimde savsakladıkları bi işi yapıp çok düzgün raporunu vermişlerdi bana mail ile. bunun dışında aklıma gelen bölgedeki hayvan gönüllülerine sormak. elbet yönlendiren çıkar, belki pet taksi tarzı bi oluşum biliyolardır uygun fiyata. direkt arabaya da bindiremezsiniz zaten kafes de lazım, yoksa arabada rahat gidemezsiniz korkudan napacakları belli olmaz. ya da panelvan mı deniyordu bu arkada koltuk olmayan araçlara, öyle bi şey lazım.


  • pide  (22.01.23 22:07:20) 
belediyeler bunu kendileri yapmak zorunda sanırım, hatta barınak da kurmak zorundalar diye bir haber vardı aylar önce.

cimer'e şikayet + 1
  • kurbanlik koyun  (23.01.23 11:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.