[]

1 hafta roma mı, yoksa …

Merhaba. 1 hafta romaya gidelim diyorduk ama bi arkadaş lyon a gidin araç kiralayın parise gidin, giderken köyleri gezin, paristen brüksel amsterdam yapın. Arabayı orda bırakıp romaya uçun gibi şeyler söyledi kafamız karıştı. Zaten altı üstü bi hafta, 4-5 büyük şehir, bilmediğimiz yerde araç kiralıycaz, bu şehirlerde otopark sorunu da vardır kesin, bilmediğimiz kurallar vardır, kasko yaptırsak fiyat uçuyordur belki, vs vs. her yerde bi gün konaklasak koşturmacalı ve yetersiz gelen bir tatil olmaz mı? Biraz heveslendik ama detaylara girince akla yatkın gelmiyor. Bir de aracı lyonda kiralayıp amsterdamda bırakıcam diyince one way fee diye bişey kesiyor 1000 euro civarı. Yani plan bu olsa bile araç kiralama fikrinden iyice soğudum. Trenle birbirine geçiliyor galiba bu şehirlerde ama bi de grev mrev varmış. Bu lyon - amsterdam hattını kafada bitirdim gibi hal böyle olunca ama yine de sırf roma yerine, paris + uçakla roma mı yapsak? Fikirleriniz ve görüşleriniz için çok teşekkürler.




 
Roma - floransa - siena (veya pisa) yapsaniz bir hafta sonunda „yaa ama daha sunlari göremedim, dönüyoruz:((„ dersiniz.

Hepsine trenle gidiliyor.
Ya da güneye, roma, napoli, sorrento.

1 haftada hem lyon, hem paris hem aradaki köyleri gezip bir de üstüne brüksel-amsterdam nasil yapilacakmis? Yani mesela paristen beklentiniz eyfel kulesinin önünde foto cekinmekten fazla degilse olabilitesi var. Ama mesajinizdan öyle degil gibi düsünüyorum.
Bu arada arsba konusunda dogru düsünüyorsunuz. Avrupa‘da özellikle büyük sehirlerde araba kullanilmaz, park sorunu var, degisik kurallari var vs. Zaten tek yön birakma ücreti asiri olur ki size de öyle olmus.
Arkadasinizi dinlemeyin, italyanin keyfini cikarin. Grev genelde 1-2 gün, ayrica sehirlerarasi otobüsler de mevcut. Italyads hizli tren kullanacaksaniz biletleri önceden almaniz fiyati uygun tutar ayrica sürekli degisik degisik indirimler yapiyolar, trenitalia ya da italo sirketlerinin sitesine bakin.
  • kuehles blondes  (22.01.23 05:24:26) 
Bu şehirlerin hepsini defalarca görmüş birisi olarak bir hafta da Lyon - Paris - Brüksel ve Amsterdam sıkışık olur diyebilirim. Ama yapılabilir de. 8 gün olsa ideal olurum zannımca. 1 gün Lyon, 3 gün Paris, 1 gün Brüksel ve 2 gün Amsterdam. 1 gün de yolda geçer. Ya da Lyon atılabilir. Toplu taşımanın bu kadar gelişmiş olduğu yerlerde araç başa bela. Sürekli park yeri aramakla uğraşırsınız hem de bir ton ek ücret.

Lyon için 1 gün ideal. Oradan trenle 2 saate Paris’e geçebilirsiniz. İlk defa gidiyorsanız köyleri falan görmek yerine şehirlere, müzelere odaklanmak bence daha mantıklı olur. Tren 0creti 40-50 euro civarı olur zannımca.

Paris’ten Brüksel’e 10 euro’ya otobüsler var. Blablacar ya da Flixbus kullanabilirsiniz. Paris için 10 gün kalsanız yine az gelir, İstanbul gibi görülecek çok yer yapılacak çok şey var. Bir yerde kesmek lazım tabii. 3 gün ideal bence o yüzden.

Brüksel 1 gün bile fazla, çok bir numarası yok, küçük bir yer.

Brüksel Amsterdam arası da otobüsel 10 euroya gidebilirsiniz. Amsterdam şehir merkezi, müzeler, civarındaki Zaanse Schaans gibi bölgeleri de dahil ederseniz 2 günde rahatlıkla gezilebilir.

Şimdiden iyi gezmeler
  • but that was just a dream  (22.01.23 05:41:05) 
arkadasinizin dedigi olmaz bence. cok sikisik olur. yapmayin.

roma'da 1 hafta kalip cevre illere day tripler cok daha guzel olur. iste bi napoliye gidersiniz bi toskanada gezersiniz cok guzel olur.
  • antikadimag  (22.01.23 06:16:00) 
Çok sıkışık olacağı konusunda hemfikirim, bence Roma'ya gidin, araba ile falan da uğraşmayın, uzun uzun şehrin tadını çıkarın, trenle çevredeki güzel şehirlere gidebilirsiniz Floransa gibi.


  •   (22.01.23 11:17:27) 
Lyon-paris arası hangi güzel şehir var acaba onu dedi mi? Misal lyon-toulouse olsa güzel fikir derim çünkü mükemmel ufak yerler var ama lyon paris aklima gelmedi. Bu arada paris ve lyon'da araba kullanmis biri olarak çok önermem bir de Fransa'da trafik cezalari da ünlü alismamisken bolca yiyor insan.

Ve evet arabayi alip birakirsaniz size o ekstra ücreti cakarlar.
  • logisticsmanager  (22.01.23 14:07:07) 
@logisticsmanager yok söylemedi. Fikir iptal edildi.


  • Tisatiaşer  (23.01.23 19:31:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.