[]

Bu şekilde aldatılsanız bilmek ister misiniz?

Yakın zamanda bir arkadaşımın aldatıldığını öğrendim ve kendisine söyleyip söylememek konusunda kararsızım.

Arkadaşım (E.) ve karısı (K.-o da arkadaşım) üniversite 1. Sınıftan beri birlikteler. 3 yıllık evlililer. Hiç uzun süre ayrı kalmadılar. Genel olarak uyumku ve mutlu bir çiftler. İkisi de ayrı ayrı mutlu olduklarını ve evliliği tavsiye ettiklerini defalarca söylemişlerdir. Birbirlerini sevdiklerini de biliyorum.

Yakın zamanda yeni bir iş yerine başladım. Orada benimle aynı fakülteden üst dönemim bir kişiyle tanıştım. Önceden sadece göz aşinalığımız vardı. Kendisi E ve K ile yakın arkadaş olduğumu bilmiyor. Muhabbet ilerleyince bana bizim dönemden sevgilisi olan bir kızı yatağa nasıl attığını anlatıp böbürlenmeye başladı. O kızın K olduğunu söylediğinde başımdan kaynar sular döküldü. Önce inanmak istemedim ama ilişkileri ile ilgili çok özel şeyleri bile bildiğini fark ettim.

Normalde böyle bir durumda asla söylemeyi düşünmezdim. Bir seferlik bir hata olmuştur diye düşünüp geçebilirdim.

Ancak aldatmanın koşulları ve detayları o kadar mide bulandırıcı, o kadar haince ki buraya yazmak bile istemiyorum. Olayı öğrendiğim 2 gündür uyuyamıyorum. Bir insanın bırakın yıllarca sevgili olduğu kişiye, düşmanına bile yapmayacağı kadar onur kırıcı.

Arkadaşıma söylesem hayatına nasıl bir iyilik etmiş olacağımı bilmiyorum. Yuvası yıkılacak. Onuru kırılacak. Belki bir daha hiçbir kadına güvenemeyecek. Ama ben olsam gene de sahte bir mutlulukla kendimi kandırmaktansa bilmek isterdim. Siz ne dersiniz?

 
Arkadasinizin bu olayi bilip bilmedigini bilmiyorsunuz ama. Belki kendi aralarinda konustular, cozduler, kabullendiler. Baskalarina gidip "ya beni aldatmisti ama affettim" falan diyecek hali olmadigindan size hic sorun yasamamis gibi vs davraniyor olabilirler.

Anlatan kisi nispeten yeni tanistigi birine cinsel hayatini anlatip boburlenen bir manda olduguna gore uyduruyor olma ihtimali de cok yuksek. Belki denemistir sansini, kadin pas vermemistir vs o da kendince boyle konusuyordur.

Belki de dogrudur, onu da bilemeyiz.

Su anda devam eden bir sey olsaydi soyleypi soylememeyi dusunmeniz anlasilabilirdi ama yillar once olmus, o zaman da bilmediginiz tanik olmadiginiz, anlatanin durust olup olmadigini bilmediginiz bir durumda karismaniza gerek yok bence. Gozunuze uyku girmemesini gerektiren bir sey de yok.
  • sopiro  (26.01.23 16:26:53) 
Hiçbir insan aldatılmayı haketmiyor. Eminseniz fake hesaptan açıklayın sizden bilmesin ama şunu unutmayın eden kurtulur söyleyen kurtulmaz.


  • komando kani var bende  (26.01.23 17:23:21) 
zamanlama olarka evlilikten öncesi gibi
karısının karakteriyle alakalı, böyle bir meyli varsa ileride daha zor duruma düşürebilir arkadaşını
diğer konu arkadaşının bir aldatma hikayesi olup olmadığını biliyor musun

ortak buluştunuğunuz gün iş yerindeki çocuktan bahsedebilirsin sadece tepki ölçmek için
karısında pişmanlık ifadesi var mı yok mu
eşi olaydan haberdar mı değil mi anlarsın

sonra tekrar düşünürsn
  • bir soru sorcam  (26.01.23 17:35:15) 
Aldatılsam bilmek isterim. Arkadaşım biliyorsa da bana söylemesini isterim. Ama sizin durumunuzda ne oluru kestirmek zor. Arkadaşınızın haberi olup bunu aralarında çözmüş olabilirler,olay tamamen yalan olabilir. Bir de öğrenince çiftin barışması ve olayın faturasının size çıkması da olası. Ben yerinizde olsam herhalde başkasının başına gelmiş gibi sorup fikir alırdım. Evli arkadaşımın aldatıldığını öğrendim,söylesem mi söylemesem mi,evli olunca tereddüt ettim vs deyip nasıl tepki vereceğini öğrenirdim.


  • asteriks  (26.01.23 19:05:13) 
evet, kesinlikle bilmek isterim.

konuşmuşlardır denilmesi bana çok hayalperest geliyor, konuşmuş olsalar şu an evli olmayacaklarını düşünüyorum ben. bu tip aldatılma hikayelerinden sağ çıkanlar çok nadir. taraflardan birinin yalan söylüyor olma ihtimali de var tabii.

ben once a cheater always a cheater diyenlerdenim. bi kere aldatanın devamında da rahatlıkla aldatacağını düşünüyorum.

söyleyin ama anonim olarak. eşi biliyorsa zaten problem olmayacaktır.
  • deartheodosia  (26.01.23 20:23:56 ~ 20:26:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.