[]

iş görüşmesi sonucu gelen maaş teklifine revize istediniz mi?

iletilen iş teklifindeki maaş için iyileştirme istediniz mi?
istediyseniz, sonuç aşağıdakilerden hangisi şeklinde oldu?

a) maaşın yukarı yönlü iyileştirilmesi
b) maaşın sabit tutulması
c) maaşın aşağı yönlü kötüleştirilmesi
d) teklifin iptal edilmesi

 
Ben mevcut işime ilk girdiğimdeki maaşı kabul etmiştim ama sözleşmem yenilendiğinde gelen teklife revize isteyerek %25 oranında iyileştirme almıştım.


  • Amaranta ursula  (21.01.23 12:56:37) 
Geçen sene yazılım sektöründe görüştüğüm ilk firmayla her şey olumluydu. İlk maaş tekliflerinin çok az üzerinde bir şey talep ettim. Yükseltemeyeceklerini söyleyip aynı teklifi sundular. O esnada ikinci firmayla mülakatlara başlarken maaş talebimi ilkine teklif ettiğimle aynı yaptım. Olumsuz cevap gelmedi. Üçüncü bir firmayla da görüşüp diğerlerinin üzerinde maaş talep ettim. O da olumlu oldu ama 3 ay sonra başlayabileceğimi söylediler. Vaktim olmadığı için ikinci firmaya daha iyi bir teklif aldığımı söyleyip maaşta düzeltme talep ettim. Ona da olumlu cevap geldi. Şu an hala bu firmada çalışıyorum.

Miktarı henüz konuşmadık ama geçen ay zam isteyeceğimi söyledim. Buna da tamam dediler. C ve D seçenekleri şu ana kadar hiç gerçekleşmedi yani.

Yanlış bir fikir vermesin yazdıklarım, şunu da ekleyeyim: iyi bir firmada çalışan ortalama bir yazılım geliştiriciyim. Şu ana kadar elde ettiklerim kötü bir maaş teklifinden ideal bir maaşa ulaşmış olmak aslında.
  • IncredibleMau  (21.01.23 13:12:20) 
kaybedecek birşeyim olmadığı zamanlar istiyorum, yani yedekte başka iş ihtimali varsa, ya da o ara çalışmayı düşünmediysem birikmişim varsa. ama kaybedecek şeyim olduğunda, mecbur hissettiğimde çok ısrar etmiyorum.


  • kurbanlik koyun  (21.01.23 13:36:31) 
c ve d şıklarının gerçekleşmesi için hiçbir sebep yok ya. 1 kere 2 firmayla teklif aşamasına geldim 1'inin teklifi daha iyi oluyordu diğerine söyledim siz daha iyisini verebliseniz sizde çalışmak isterim diye ama yarı resmi bir kurum gibi bir şey olduğu için sabitti maalesef teklifi arttıramıyoruz dediler. ben de birkaç saat düşündüm reddettim sonra. yani saçma sapan bir tavırla ve dille teklif iyileştirmesi istemediğin sürece en fazla yapacakları bu, maalesef yükseltemiyoruz derler sen de ona göre cevabını verirsin.

şunu da çevremde çok gördüm mevcut çalışılan firma olsun veya yeni girilicek iş olsun başka yerden şu kadar teklif aldım dersen genelde o kadar iyileştirme yapıyolar teklifte veya mevcut çalıştığın yerse maaşında. benim şanssızlığım yarı resmi gibi bir yer olması oldu artış istediğim yerin.
  • semaforo de medianoche  (21.01.23 13:38:19 ~ 13:39:59) 
İşe alımlarda patron son kararı veriyor, benim onayladığım adaylar alınıyor.

Belli bir pazarlık payımız var, kötü karşılamıyoruz ama istedikleri tutar bizim gözümüzdeki maddi değerinden fazlaysa bütçe dahilinde değil diyoruz.

Zaten iş ilanlarında beklentiyi soruyoruz, az söylediyse bizim belirlediğimiz rakamı veriyoruz. Daha fazlasını isterse de tekrar inceleyip becerilerine bakıyoruz veya tekrar bir görüşme yapıyoruz.

İk zaten sağolsun hiç olmayacak adayları, tutarsız olanları eliyor.
  • kimlanbu  (21.01.23 16:37:16) 
Yakın zamanda iki adet iş teklifi aldım, ikisinde de revize istedim.
- İlkinde net maaş aylık 8000 TL yükseltildi. (IT şirketi)
- İkincisinde brüt 1000 TL artırdılar başka artış yapamıyoruz dediler. (Banka)
  • Lethe  (21.01.23 17:05:46) 
a ve b oldu.

c ve d hiç duymadım.
  • nuisance  (21.01.23 17:51:24) 
Ben banko iyileştirme istiyorum. Beklentimin üstünde olsa da istiyorum.

Her seferinde de en az %10 üstünü teklif ettiler.
  • plutongezegendegilmi  (21.01.23 21:43:48 ~ 21:44:05) 
evet istedim. hatta geçen sene iki kere revize istedim. kabul ettiler. yine gitmedim :)


  • gabe h coud  (21.01.23 23:39:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.