[]

Bedelli askerlik ve spor

Askerlikten pek anlamayan biri olarak

Bedelli askerlik sırasında spor yapmak için alternatif oluyor mu?

Kendi beden ağırlığımızla koğuşta antrenman yapmaya bir engel var mıdır ?

Gece kışla içi yürüyüş koşu vb yapmak gibi bir opsiyon mevcut mudur yada gün içi ?

 
Bro 1 saat de askerlik yapacak olsan kendi keyfine göre bir şey yapma ihtimalin pek yok, nizamiyeden içeri girdikten sonra sen artık sen değilsin sen artık devletin bir malısın, öyle hayal et ve günümü bitireyim de gideyim şeklinde yaklaş konuya.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (20.01.23 23:33:06) 
Abi bedelli yapmadım da kendi kafasına göre akşam kışlada koşabilen asker fikri çok komik geldi gözüme.

Kendi kafamıza göre duşa gidemiyorduk biz acemide bırak koşmayı. Bilmiyorum bedellilerde farklı bir muamele var mı tabi.

Ama dediğin bana baya ütopik geldi.
  • logisticsmanager  (20.01.23 23:45:29) 
Ha kendi beden ağırlığın; biz sınav çekerdik kogusta. Koğuşta olduğun sürece sorun yoktu ama öyle tek basina bir iş imkansizdir. Çise bile uygun adım bölük olarak gidilirdi :)


  • logisticsmanager  (20.01.23 23:46:24) 
Abi koğuş olayında da şöyle bir şey var: Şimdi bedelli de olsanız her türden her cinsten mahlukatla muhatap olacaksın, sen orada kendince sporunu yaparken biri seni gösterip nabıyo la bu şeklinde bi tavır yapar, sen de sporun verdiği hormonal değişikliklerle sen ne diyon lan amk papağanı deyip girişirsin al sana gereksiz olaylar. Bunlar olabilecek şeyler yani, koğuşun da böyle enteresanlıkları olur.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (20.01.23 23:55:20) 
gece yapamazsın ama gün içi aralarda ya da akşam yemekten sonra koğuş yat gelmeden önce yapabilirsin. bir teşvik ya da ara bekleme ama, fırsatı kendin kollaman lazım. bizim gittiğimiz dönemde vardı o tarz tipler kendi aralarında sosyalleştiler bile. yer burdur


  • roket adam  (21.01.23 00:05:10) 
Askerliği bedelli olarak yapmadım. Akşam yemeği ile yatak öncesi içtima arasında koşabilirsin. Çevredeki barı ya da koşu için uzun ve kısa mühimmatlı yürüyüş alanlarını kullanabilirsin. Şınav da çekebilirsin barfiks de yani. Dizimde bir sıkıntı var o yüzden koşup yüklenemiyordum o yüzden yürüyordum.

Tabii bunlar usta birliğinde oldu. Bedelli dediğin tamamen acemi birliği. Onda izin verirler mi bilmiyorum. Yani ben manga komutanı/başıydım. Bizim manga da bölüğün en iyisiydi. Komutanlarla da muhabbetim iyiydi. O yüzden sorun yaşamadım ama acemiler kesin yaşar. Onları boş bırakmamak gerekiyor çünkü.
  • nawar  (21.01.23 00:11:24) 
duşların haftalık belli saatleri var onu buraya ekleyeyim, haftada 2 miydi neydi. hani terleme durumu falan bilgi olsun diye. onun dışında sabah çok erken ihtiyaç duşu var o kadar.
koğuşlarda yani yapılabilir bir engel yok tabi de koğuşlar genelde tıklım tıkış olur, yine de bir yerde öyle kendi halinde yapılabilir yani.
gece pek dışarı çıkarttırmazlar, ama akşam yemeğinden sonra işte 6 diyelim, akşam 8e kadar değerlendirilebilir, gittiğiniz yere göre değişir tabi nerede koşulur ne yapılır da hiç görmedim ben öyle şeyler askerde. fazla fazla şınav falan yani.
  • ckisc  (21.01.23 00:23:10) 
Gittiğin yere bağlı. Girne'de askerlik yaparken helikopter pistinin etrafı koşu pistiydi ve her gün koşardım, gören komutanlar tebrik ederdi hatta. Keza spor aletleri de vardı pistin kenarında ve onlarda da çalışırdım. Dediğim gibi nerede askerlik yaptığına bağlı.


  • halitkin  (21.01.23 01:16:01) 
bedelliyi acemilik olarak düşünüp yanıt vereyim.

sabah 6'da falan kalkarsın içtima olur kahvaltını yersin sonra akşama kadar eğitim olur. bu kadar süre ayakta uygun adım yürüyüp marş söyleyen adamın hala koşacak hali varsa bile vakti olmaz çünkü akşam içtimasından sonra bir de yat içtiması olur. komutanlar askerlerin sağa sola gitmesini pek istemezler. kafalarına göre içtima falan alırlarsa ve orda olmazsan azar yersin. o yüzden çok oluru yok bence hiç uğraşma. kısa dönem yapıyor olsaydın usta birliğinde olabilirdi de acemilikte ı ıh.

her şeyi geçtim yapsan bile zaten sana kimse gel alpciğim sıcacık duşun hazır demeyecek. leş gibi kokarsın duş alamadığınla kalırsın bi de.
  • bohr atom modeli  (21.01.23 01:50:12 ~ 01:52:05) 
benim koğuş arkadaşım kaslarını geliştiren bir spor kulvarında defalarca türkiye birinciliği almış biriydi.

ilk günlerde "arkadaşlar ben geceleri mekik çekerim spor yaparım kusura bakmayın ses çıkarırsam" demişti. eyvallah dedik. dördüncü günden sonra bir daha kendisini göremedik.

aralarda olabildiğince hep uyudu, hepimizden çok daha fazla uyudu. kahvaltılarda herkesten yumurta dilendi falan. askerlik öyle bir yer değil anlayacağın.
  • bisorumvargaliba  (21.01.23 02:40:56 ~ 02:42:18) 
  • plutongezegendegilmi  (21.01.23 06:36:37) 
Ben kışın kar küremeye giderdim. Çukur kazmak, yük taşımak her türlü amele işinin mangasına koşa koşa gittim. Bedava spor.

Şunu da şuraya bırakayım: www.youtube.com Gücenme.
  • alperz  (21.01.23 08:04:22) 
@plutongezegendegilmi'nin attığı videoyu atacaktım. :D

Koğuşta antrenman yapılır mı yav. Gündüz koğuşa girmek yasak. Zaten koğuşta boş alan yok. Yatak, dolap dolu. Kışlada her yere gidemezsin. Ben 6 ay askerlik yapmama rağmen kışlanın bazı bölgelerine gidemiyordum. Akşam eğitim alanında yapabilirsin ama dalga geçerler.
  • dissendium  (21.01.23 10:29:24) 
Saat kaçta banyo yapacağına bile onlar karar veriyor ne koşusu ne sporu ya dndnjahah


  • birmilyonunvarmi  (21.01.23 14:24:49) 
benim de ilk aklıma atılan video geldi. yani aralarda ufaktan zorlanabilir tabi gündüz koğuş yasak genelde ama boş zamanlarda kaçak göçek girsen ya da koşayım desen belki ufak ufak bi şeyler yapılabilir de askerlikte günde 10 saat falan ayakta dikilip sıra bekliyosun, arada da eğitimlerle bi şeylerle uğraşıyosun. böyle bir ortamda boşluklarda da şınav çekmeye koşmaya enerjin kalır mı sanmıyorum. koşmak da uygun bir ortam yoksa baya garip olur ama.


  • semaforo de medianoche  (21.01.23 15:03:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.