[]

Ukrayna savasi ne oldu simdi?

Son durum nedir?




 
Batı Ukrayna'ya uzun menzilli balistik füze göndermeye başlamış. Moskova da devlet dairelerinin etrafına hava savunma sistemleri yerleştiriyormuş. Yakında Moskovaya füzeler düşebilirmiş. Putin'i sevmem ama batı karşısında bu kadar aciz duruma düşmesi hiç hoşuma gitmiyor.

"Balistik füze" kısmını kendim uydurdum. Uzun menzilli bişeyler işte. G3 söküp takmışlığım var ama füzelerden pek anlamıyorum.
  • IncredibleMau  (20.01.23 20:21:41) 
harita uzerindeki guncel ve guvenilir durumu gormek isterseniz google'da "deepstate map" diye aratabilirsiniz. genelde gunde bir, bazen iki kez guncellenir. bu cocuklar iyi is cikariyor.

cephede ise doguda rusya, wagner'le bahmut'u cevrelemeye calisiyor. soledar ve civardaki birkac yerlesim yerini aldilar son gunlerde ama iki taraf da cok kayip veriyor, devami gelir mi bilmiyorum.

zaporijya'da bu aksam ruslarin taarruza gecip 5-6km kadar ilerledigi haberleri var ama simdilik net bir sey yok.

rusya, seferberlikle askere aldigi adamlarin 150 bin kadarini egitti. en buyuk eksiklerinden biri buydu, simdilik cozmus oldular. ukrayna ise tam aksine artik hem asker hem de ekipman acisindan sorun yasamaya basladi, bu yuzden zaten Avrupa cildiriyor "tank verin artik!" diye, iki hafta oncesine kadar lafi bile gecmiyordu.

benim gordugum, rusya su an insan dalgasi taktigine gecti. cepheye deli gibi adam surerek ukrayna'yi zorlamak, bati destegi gelmeden ve ukrayna askeri bu oyuncaklari etkili sekilde kullanmayi ogrenemeden asama kaydetmek istiyorlar.

ne olacagini kestirmek ise cok guc. ukrayna 3-5 sehir kaybeder ama rusya'ya cok agir kayip verdirir, yazin fazlasiyla geri alir... tam aksine ukrayna cozulup rusya da ilerleyebilir. tahmin etmek zor.

bati'ya kalsa ukrayna savasi coktan kazandi, rusya bitti filan ama gercekler oyle degil. ha rusya kazaniyor demek de cok anlamli sayilmaz. sahsi fikrimce gercek ortada bir yerde.
  • mark greg sputnik  (20.01.23 23:46:30) 
rusya bu işe bir maraton olarak bakmaya başladı, batı desteği devam ederse savaş belli ki epey uzun sürecek. rusya’nın korkacağı ya da çekineceği hiç bir şey kalmadı tüm kartlar oynandı zaten. olan ukraynalılara oluyor maalesef.


  • roket adam  (21.01.23 00:10:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.