[]

yine yeni yeniden paso sorusu

karaköy de ki iett müdürlüğünde sabah 10 da bile önümde 160 kişi sıra vardı, daha da erken gitmem mümkün değil gibi. online başvuru yapılamıyor site de sorun var. e-devlet olacaklar sözde...

kadıköy ve topkapı'dan da alınabiliyormuş galiba? onlar da karaköy'deki kadar yoğun olur mu?
kadıköy ve topkapı'da ki iett merkezleri nerde tam olarak?

 
Benim de bir sorum var. Acaba sadece öğrenci kimliğimizle gitsek yeterli olur mu? Yoksa illa öğrenci olduğumuza dair belge mi almamız lazım?


  • SlnClk  (24.06.10 01:16:07) 
son 1 ayda alınmış öğrenci belgesi lazımmış. daha önce burda sorduğumda öyle dediler, internet sitesinde de öyle yazıyor.


  • xenophobe  (24.06.10 01:20:48) 
topkapı daki o kadar yoğun olmaz. 10 da gitseniz maksimum 30 kişi olur önünüzde.

topkapı da olarak geçeni anlatıyorum; şehremini de. herhangi bir yerden tramvaya binip pazartekke durağında iniyoruz. aksaray istikametine doğru 50 metre yürüyüp yoldan geçen herhangi birine ibrahim alaettin gövsa ilköğretim okulunu soruyoruz. o muhterem kişi bize ''bak şu sokaktan sap ilerde...'' diye devam ederken fırlayıp o sokaktan sapıyoruz. o sokağa başladıktan 20 30 metre sonra solda iett merkezini önünde bekleyen onlarca insandan anlıyoruz.
  • deeperdown  (24.06.10 01:21:10) 
@slnclk: ogrenci belgesi veya form (iett'nin sitesinde vardi) okul tarafindan verilmeli. diger turlu olmuyor.

@xenophobe: topkapidaki tam olarak pazartekke tramway duraginda indiginde engelliler bufesinin arasinda. orada kime sorsan gosterir zaten. tramway duragindan 2-3 dk. orada da hayvani kuyruklar oluyor maalesef.
  • entrapmen  (24.06.10 01:21:11) 
geçen hafta topkapı'da yani pazartekke'de iett paso başvurusuna sabah saat 8'de orada olmak üzere gittim. ben gittiğimde henüz büro açılmamış, millet numara alamamıştı. ve numaramı aldığımda sıra sayımın 56 olduğunu gördüm. yaşlılar ve özürlüler bu sıranın dışında. yani yaklaşık 70-80 kişi vardı önümde. oysa ben ilk sıralardan olacağımı sanıyordum. büro işlem yapmaya başladı ve bana sıra geldiğinde saat 10'a geliyordu. ama kartı 2 dakikada yapıp verdiler, çok sürmedi.

o sırada yanımda bekleyenler arkadaşlarıyla konuşuyorlardı. arkadaşları karaköy'e gitmişler. karaköy'de işleri bunlardan önce bitmiş. bunlar da, oraya gitsek daha erken bitecekti diyip söyleniyorlardı.

yani belli olmuyor. ama ben 4. gidişimde ancak yapabildim işimi. karaköy'e de pazartekke'ye de gittim ikişer defa. ama öğleden sonra gidiyordum. bazen sıra numarası veriyorlardı, bazen vermiyorlardı. hiçbir şey net değil.

tavsiyem gidebildiğiniz en erken saatte pazartekke'ye gidin. ama orası 12'e kadar numara veriyor, 12'den sonra numara vermiyor sanırım, ona göre gidin.

öğrenci belgesi, bir fotoğraf, bir fotoğraflı kimlik, 10 lira başvuru için gerekiyor. bu kadar.
  • pomolilik  (24.06.10 02:18:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.