geçen hafta topkapı'da yani pazartekke'de iett paso başvurusuna sabah saat 8'de orada olmak üzere gittim. ben gittiğimde henüz büro açılmamış, millet numara alamamıştı. ve numaramı aldığımda sıra sayımın 56 olduğunu gördüm. yaşlılar ve özürlüler bu sıranın dışında. yani yaklaşık 70-80 kişi vardı önümde. oysa ben ilk sıralardan olacağımı sanıyordum. büro işlem yapmaya başladı ve bana sıra geldiğinde saat 10'a geliyordu. ama kartı 2 dakikada yapıp verdiler, çok sürmedi.
o sırada yanımda bekleyenler arkadaşlarıyla konuşuyorlardı. arkadaşları karaköy'e gitmişler. karaköy'de işleri bunlardan önce bitmiş. bunlar da, oraya gitsek daha erken bitecekti diyip söyleniyorlardı.
yani belli olmuyor. ama ben 4. gidişimde ancak yapabildim işimi. karaköy'e de pazartekke'ye de gittim ikişer defa. ama öğleden sonra gidiyordum. bazen sıra numarası veriyorlardı, bazen vermiyorlardı. hiçbir şey net değil.
tavsiyem gidebildiğiniz en erken saatte pazartekke'ye gidin. ama orası 12'e kadar numara veriyor, 12'den sonra numara vermiyor sanırım, ona göre gidin.
öğrenci belgesi, bir fotoğraf, bir fotoğraflı kimlik, 10 lira başvuru için gerekiyor. bu kadar.
0