[]

Duyurunun Collina'lari su pozisyona bakabilir miyiz?

youtu.be

Gecen mac izlerken 2 fanatik grubun arasinda kaldim:
1. grup: Dudukten sonra topa vuruyor, Yunus sari gormeliydi
2. grup: Belki VAR'dan donecek, oyuncu devam edip topa vurmali.

Sayet 2.grubun dedigi dogruysa bu sefer rakip de dahil herkes durmadan devam etmeli pozisyona hakemleri sallamadan gibi sacmasapan bir sey cikiyor ortaya.

Hangisi dogru?

 
Hakem düdüğü çaldıktan sonra VAR'dan dönme ihtimali yok. Yardımcı hakemin pozisyonun tamamlanmasını beklemesi gerekirdi. Hakem de bayrağa rağmen pozisyonu devam ettirebilirdi. Düdük çalıp oyunu kesince VAR müdahale edemiyor.


  • pispinti  (20.01.23 11:57:50) 
1. gruptaki yerimi alayım ben.


  • Mirket  (20.01.23 12:01:03) 
1. Yunus sarı görmeli mi? Vallaha bu kural bazen uygulanıyor bazen uygulanmıyor. Yani Türkiye'de hakemler tepkiye göre Mac yönettiği için net konuşmak zor. Ama evet normalde verilir.

Yan hakemin salaklığı. Devam ettirmeliydi.
  • logisticsmanager  (20.01.23 12:15:08) 
2 tabiki. ofsayt pozisyonlarında aktif-pasif değerlendirmesi hariç orta-yan hakem kararları son karar değildir. var çizgiyi çeker karar verir. hakem karar verdikten sonra VAR'dan elbette döner. city-manu maçı mesela. hakem ofsayt vermesine rağmen VAR gol dedi.


  • paintov  (20.01.23 12:18:39) 
Düdük çalarsa iş bitmiştir. Doğru yanlış önemli değil.


  • hunharca ben  (20.01.23 12:24:09) 
@paintov senin dedigin pozisyonlar burdaki gibi degil sanki, orta hakemler sinsi gibi pek karismiyor oyunu durdurmuyor yan hakem kaldirsa da bayragi. Ben oynatayim da ne sis yansin ne kebap VAR karar verir nasil olsa rahatligi


  • speedy  (20.01.23 12:54:13 ~ 12:55:54) 
Düdük çalındığında o iş bitmiştir. VAR'a hangi pozisyonlarda ve hangi sebeplerde gidildiğini bildiren eğitimleri iletebilirsin 2. gruptaki arkadaşa.

O değil de çat diye çalıp kesmiş pozisyonu ne güzel. Bizim geçen maçta bariz ofsayta rağmen pozisyon bitene kadar oynattı. Sonra verdi ofsaytı. O sırada adam sakatlansa faul değil, ofsayt. Şüpheli durum değilse uzatmak saçma.
  • nawar  (20.01.23 12:59:40) 
ben hala 2. doğru diyorum. bunun haricinde düdükten sonra topa vurmak konusunda ofsayt pozisyonları daha müsamahalı oluyor hakemler.


  • paintov  (20.01.23 13:05:35) 
koskoca dünya kupası'nda şu pozisyonlarda yan hakem de pozisyon bitene kadar bayrağı çekmedi, orta hakem de bayrağı görene kadar düdük çalmadı. çünkü evet düdük çalmışsa iş bitmiştir, artık ondan sonra var'dan dönmez. kupa sırasında çok soruldu burada da.

var gibi bir teknoloji kullanılıyorsa, ofsayt mı değil mi diye sonradan incelenerek karar verilmesi mümkünse o zaman o pozisyonun bitmesini beklemelisin. sonradan var'dan bakıp karar değiştirme ihtimalin olan pozisyonda niye muhtemel golü engelliyorsun ki? bırak oyun devam etsin, top kaleye giriyorsa girsin. sonradan ofsaytı verirsin. var inceler, ofsaytsa golü iptal edersin, değilse golü verirsin. haa ezel'in kör annesinin bile göreceği kadar kabak gibi ofsayttır, adam beş metre öndedir, bayrağı kaldırır düdüğü çalarsın.

var'dan dönmez, oyuncu topa vursa da vurmasa da gitti artık.

sarı kart meselesi biraz da göreceli. yani düdüğe sinirlenip mnakoym diyip abanıyorsa, veya hakem ısrarla düdük çaldığı halde illa gol atmak için zorluyorsa veriyor kartı genellikle. düdükten hemen sonra zaten hazır olan pozisyonu tamamlayana anlayış gösteriyorlar.
  • kibritsuyu  (20.01.23 13:09:24 ~ 20:42:22) 
Önce 1 metre ofsayt olmayan pozisyonda düdük çalan hakeme ceza vermek lazım. İnce pozisyonda oynat amk dönecekse vardan dönsün. Var ne için var?


  • sen de git sen de unut  (20.01.23 13:59:55) 
hakem düdük çaldıktan sonra golü veremez. verirse maç tekrarlanır kural hatasından. galiba bir beşiktaş maçında böyle bir şey olmuştu yıllar önce.

1 doğru. eğer vuran futbolcunun takımı geride olsaydı inisiyatif gösterilebilirdi ama bu zamanı harcamaya yönelik direkt sarı.
  • bohr atom modeli  (20.01.23 23:00:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.