[]

Modemden gelen tiz ses

Birkaç gündür modemden çok tiz bir ses çıkıyor. Zaman geçtikçe alışırım demiştim ama tam tersine daha fazla rahatsız etmeye başladı. Çıkan ses parazit gibi olmadığından hoparlör kaynaklı olmadığını düşünüyorum. Zaten bunu da yaşamıştım ama ikisini birbirinden uzaklaştırınca çözülmüştü. Ses doğrudan modem içinden geliyor. Bunun bir çözümü var mı yoksa arayıp yeni bir modem mi isteyeyim?

Konuyla bağlantılı olarak Kablonet'in sitesindeki Ubee ve NetMaster Infinity gibi seçeneklerden hangisini önerirsiniz? Hiçbirinin pek de iyi olmadığını biliyorum ama kötünün iyisini soruyorum.

Teşekkürler.

 
Buna bir şey deniyordu biri yazar birazdan.

Bobin sarmalındandır muhtemelen.

Eskiyince ürün oluyor.

Yeni teknolojiler de ise şansınıza bile sıfır üründe olabilyor
  • hunharca ben  (20.01.23 10:43:53) 
coil whine sanırım çıkan sesin adı.


  • inheritance  (20.01.23 11:23:57) 
@inheritance

Evet, o yüzden ilk olarak ekran kartından şüphelenmiştim. Modemden de coil whine çıkabileceğini hiç düşünmemiştim ama.
  • sesee  (20.01.23 11:49:34) 
kondansator olma ihtimali daha yuksek.


  • alperz  (20.01.23 11:58:28) 
Benim evimin sigortalarından biri öyle. Dış kapı ağzında diye değiştirmiyorum. Yoksa mide bulandırıcı tiz sesi var


  • hunharca ben  (20.01.23 12:18:31) 
adaptörünü değiştirin. benzeri başıma geldi kablonet modem önce ses yapmaya başladı sonrada devamlı internet kopmaya başladı. servis geldi ilk dediği başka adaptörünüz var mı oldu. değiştirince seste kesildi.


  • astronom bey  (20.01.23 13:40:04) 
+1 önce adaptörü kontrol edin, eğer modemin kendisinden geldiğinden %100 emin değilseniz çok daha uyguna çözme şansınız olabilir. aynı voltaj değerinde eş veya daha yüksek amper verebilen bir adaptör ile deneyin, polariteye de dikkat edin bazı adaptörlerin uçlarında kutuplar ters olabiliyor.


  • gkhncnzdgn  (20.01.23 14:18:03) 
Ses hem adaptörden hem de modemden geliyor. Bana da servis geldi ve sorunun adaptör olduğunu söylediler. Hatta modemi kim dinlettiysem ondan ses gelmediğini söylediler ama bana göre her iki taraftan da çok bariz bir çınlama sesi geliyor. Yarın başka bir adaptörle deneyeceğim.


  • sesee  (20.01.23 18:11:54) 
yukarıda yazılmış bobinden, sargıdan geliyor o ses. çok büyük ihtimalle adaptördendir. Modemin içinde de bobin var tabii o da olabilir. Aslında modemi açabiliyorsanız internetten bobini bulup parmağınızı üstüne koyarak durumu test edebilirsiniz.
Nefret ederim o sesten.

  • sparkle kiddle  (20.01.23 19:38:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.