[]

potansiyel 'redflag'ler

31 yasinda evlenmemis bir kadinin evlenmesine engel ne gibi potansiyel problemleri olabilir?




 
31 yaş geç değil ki, bide sanki ülkedeki erkekler çok matah da bunlarla evlenmemek garipmiş gibi :)

aklına gönlüne uygun biri denk gelmemiş biridir burada red flaglik bir durum yok
  • freebird5406_2  (19.01.23 20:32:43) 
evlenmek normal olanmış gibi evlenmesine engel nedir diye sormuşsunuz.
köyde yaşamıyorsa evlenmemiş olması evlenmiş olması kadar normal değil mi?
istememiştir?
  • jimjim  (19.01.23 20:34:54) 
Bizim ülkemizde bir kadının 10 tane sevgilisi olmuşsa adı X, evlenmemişse de adı ''sorunlu, arızalı''

Soruya cevap: gönlüne uygun biri denk gelmemiştir+1
  • Kahvedesu  (19.01.23 20:37:01 ~ 20:37:24) 
soyleyecek cok sey var da, yukaridakiler +1 diyip gececegim. bu soru cok sacma degil mi? ingilizce kelime kullaninca mesrulasmis mi oluyor yanlis hipoteziniz?


  • kedi olmus gidiyorsun  (19.01.23 20:58:24) 
Genellenemez, kendi gözlemlerimi yazacağım. Çevremde iki grup bekar kadın var.

İlki deli divane evlenmek isteyen, bekar olmayı bir eksiklik olarak gören hatta ve hatta bu “erkeksizliği” diline vurmuş kadınlar. Ben bunlardan uzak dururdum. Zaten çevreme isteyerek dahil ettiğim tipler değiller.

İkincisi ise evliliğe veya bekar olmaya bir anlam yüklemeyen hayatı yaşamayı bilen kadınlar. Hedeflerinde evlilik yerine mutlu olmanın var olduğu kişiler. Bu mutluluk içine sinen biriyle evlenerek de yakalanabilir onlara göre ya da istemediği bir ilişkiye maruz kalmayı bırakarak da. Ben bu kadınlara herkesten daha çok saygı duyuyorum. Çünkü ne istediklerini biliyorlar ve akıllılar. Toplumun dikte ettiği şeylerden dolayı paniğe kapılıp yanlış kararlar vermezler mesela. Fanatik de değillerdir ölümüne bekarlığı falan da savunmazlar.

İlkindense redflag. Muhtemelen evlenmeyeceksen seninle kahve içmeye bile çıkmayı çok görecektir. Yorucu.
  • ruhen hastayim ben  (19.01.23 21:04:43) 
Düşüncelere saygı duymayı öğrensek keşke. Bu duyuruda arkadaş benim hipotezim budur, çürütün dememiş ki. Soru sormuş, cevap bekliyor. Şu güzel ortamı bozan ise niyet okumak, azarlamak.

Cevap; 31 yaş evlenmek için çok erken günümüzde, modern dünyada ben de böyle düşünüyorum ama erken evlenmenin normal karşılandığı şartlarda ve evlenmemiş bir kadının evlenmesine engel potansiyel problemlerin olduğu hipotezi altında, ruhsal bozukluklardan, ailevi sorunlara, fizyolojik (frijit gibi) problemlere kadar bir çok problem (red flag) akıllara gelebilir.
  • gabe h coud  (19.01.23 21:51:33) 
@gabe +1. Niyet okumayı, kendi doğrularımızı tek doğruymuş gibi görmeyi bıraksak keşke. Çünkü bunlar fen bilimleri değil neticede.

Ben şahsen, çok şey görmüş geçirmiş ve artık karşı cins tarafından farklı algılanıyor olarak düşünürdüm. Ya da tam tersi, fazla sakınıp ince eleyip sık dokumaya çalışmaktan ötürü ortada kalıp artık kendi hedef kitlesindeki erkeklerin büyük kısmının evlenmiş olması sebebiyle bekar kalmış da olabilir diye de düşünülebilir. Sağlık sebeplerini düşünmek de bana çok eski kafa düşünce yapısı geliyor mesela (kısırlık iması yapılır toplumda bu konuda genel olarak). Neticede kimse evlenmek, evlenince de çocuk yapmak zorunda değil. Kısaca aklıma bunlar gelirdi ama çok da üzerine kafa yoracağım bir şey olmazdı normal şartlarda açıkçası.
  • henchman  (19.01.23 22:09:40 ~ 22:10:41) 
Düzgün bir işi, iyi bir geliri olan kadın evlilik saplantısında olmuyor. Bu bahsettiğim gruptan olmayan kadınlar için evlilik bir statü ve yaşamı garanti altına alma yolu.

Hiç evlenmemiş olmak vs boşanmış olmak kıyaslamasında boşanma süreci yıpratıcı. Hayatının iplerini eline almış biri bu riski almak istemez.

Buna göre kendin karar ver. Hangi kategorideyse.
  • romario  (19.01.23 22:11:57) 
kendi arkadaş çevremden yola çıkarak yanıtlayayım (tam 31 yaş grubu). arkadaşlarım hem yakışıklı olsun, kaslı ve fit olsun, hem kendilerine çok aşık olsun, hem aileden az çok varlıklı olsun, hem kendi işi olsun ve iyi kazansın, hem kültürlü olsun, hem romantik olsun ve sürprizler yapsın, seyahat etmeyi sevsin vesaire bunların hepsini istiyor. mesela tüm bunların üzerine instagram profili güzel/uyumlu olsun diyen arkadaşım bile var.

hiçbirinde mental bozukluk falan yok. yalnızca gerçekdışı beklentiler var. bana eşimin tipsiz olduğunu, neden evlendiğimi soran (?) arkadaşım olmuştu :) ya da ilk buluşmada yalnızca su içtiğimiz için "ben olsam bi daha asla görüşmezdim" diyen arkadaşım.

özet: çok titiz olmak, ikinci şans vermemek, çok yüksek beklentiler.

ek: hepsinin görüştüğü, flört ettiği erkekler var ama evlilik amaçlı düşünmüyorlar. beğenilmiyor değiller yani. zaten bence evlenmek isteyen kadın bir şekilde evlenecek biri mutlaka bulur.
  • deartheodosia  (19.01.23 22:16:57 ~ 22:18:59) 
Bu yaşa kadar gönül eğlendirmiş, gönlüne göre birini bulamamış. Bulduğu da geçmişinden veya o anki halinden memnun değildir. Şu an ise yaşından dolayı sorun yaşıyor olabilir.

Ama bence aradığı kerizi bulamamış. Yaş ilerledikçe de bu zorlaşacak ve geriye dönüp ulan be ne yiğitleri harcamışım sırf nasılsa bulurum diye diye.

Yaşlar yakınsa 31 yaşında olan biriyle evlenilmez. Sen 40'sın o 31 ise olabilir bence. Onun dışında genç biriyle evlenmek her zaman daha iyidir. Bu yaşa gelene kadar yaşadığı yıkımlarla ve psikolojik durumlarla uğraşmak enkaz devralmak risk. Onun dışında çoluk çocuk düşünüyorsan vakit çok daha az. Soru çok genel cevabım da öyle.
  • Amory Lorch  (20.01.23 00:04:46) 
hiç sevgilisi olmadıysa şüphelendirim ama o kadar. onun dışında çok sorun etmem. 31 evlenmek için geç bir yaş değil.


  • roket adam  (20.01.23 00:19:40) 
Alfa dul kavramı var bi araştır istersen.gec değil diyenler var nerde yaşıyorsunuz agalar


  • olaylar olaylar  (20.01.23 00:35:26) 
38-40 falan olsa soru biraz daha anlamlı olabilirdi ama 31 yaş kıllanılması gerekecek kadar geç bir yaş değil. o yaştaki insan problem olmayan nedenlerle de bekar olarak hayatını sürdürüyor olabilir. illa problem arıyorsak yaştan bağımsız olarak bazı işaretlere bakmak lazım. mesela kötü ilişki tecrübeleri sonucu güven sorunu oluştuysa o kişinin partnerini muhtemelen zor günler bekliyordur.


  • zgrydn  (23.01.23 05:28:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.