[]

Anormal fiyatlı ürünler...

Geçenlerde hepsiburada'da gördüm sanırım. 500 ml içim fit süt 100 Lira'ydı. Yuh dedim. Başka başka buna benzer anormal fiyatlar görüyorum şu sıralar.

Tamam serbest piyasa ama burada da bi istismar var. Fiyat algımız kayboldu dalgınız vb... Bu süt örneğinde olmaz belki ama önceki fiyatlamasını bilmediğim herhangi bi üründe acelem varsa sepeti onaylar geçerim.

Size denk geliyor mu?

Bunları kolay yoldan nereye şikayet edebiliriz?

Ülkece iyice şark kurnazına bağladık.

 
amazon kendisi satmayınca bazen böyle ucuz ürünlere absürt fiyatlar koyuluyor diğer satıcılar tarafından. kendi sattıklarında böyle bir şey görmek imkansız. diğer satıcıların bu politikası niye bilmiyorum.


  • black holes in the sky  (19.01.23 20:03:46) 
d&r daki çoğu ürün böyle. bir uçlu kalem 170 lira.


  • romario  (19.01.23 20:06:22) 
Şöyle bir şey okumuştum ama pek aklıma yatmadı.

Diyelim siz bir ürün satıyorsunuz hepsiburada'da.
Elinizde stok varmış gibi yazmışsınız, ürün satılınca bir bakıyorsunuz ki stokta yok. Öyle olunca Hepsiburada (fiyat farkını müşteriye yansıtmamak için) sizden sonraki en ucuz ürünü satan mağazadan ürünü müşteriye gönderiyormuş, aradaki farkı da sizden alıyormuş.

Bu yüzden de bazı satıcılar böyle saçma yüksek fiyatlarla ürün koyuyormuş.

Okuduğumda da hiç aklıma yatmamıştı, şimdi de saçma buldum.
  • michael_knight  (19.01.23 21:03:13) 
Benim gördüğüm kadarıyla o aslında şöyle oluyor:

Ürünü sadece çok kısa bir süreliğine absürt bir fiyattan listeliyorlar. Ardından, normal piyasa fiyatının belki biraz altına çekerek "fırsat ürünü" vs şeklinde ürünlerinin reklamını sisteme otomatik yaptırıyorlar. Aynı zamanda yine bu şekilde tüm yıl boyu ürünlerini indirimde gösterebiliyorlar.

Genelde böyle oluyor ama tabii şu enflasyon ortamında kim kime geçirirse durumu geçerli olduğu için belki direkt o fiyattan gerçekten de satmaya çalışıyor olabilirler.
  • henchman  (19.01.23 22:25:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.