[]

Çocuğum oturacak çık diyen evsahibi konusu

Selamlar, Ankarada 3. yılım bitti 4.yılıma giriyorum evde ev sahibi aradı ne fiyat vericeksin giriş katları senin kiranın 3 katı olmuş gibisinden konuştu. Bende %25 sınırdan yapmayıp %50 gibi bir şey yapalım diye konuştum. Çocuklarla görüşüp döneyim sana dedi. Direkt tebligat göndermiş bana dönmeden. Çocuğunun oturacağını düşünmüyorum ama direkt aramadan kira talebini söylemeden tebligat çekince de bi işkillendim açıkcası. Bi ihtimal gözümü korkutmak istiyor olabilir.

Birkaç avukatla görüştüm 3-4 aya duruşma tarihi verip karara bağlarlar 1 aya karar yazılır istinaf hakkı verirlerse de 5-6 ay ordan kazanırsın ama 9-10 aya her türlü çıkarır seni diyor.(3 yıl kiraya veremeyeceğini biliyorum mahkeme kararıyla çıkarttığında tek kozum o) Şimdi kurumda lojman bekliyorum 1 yıla en kötü 1.5 yıla çıkma durumu var yani vakit kazanmam gerekiyor. Arayıp orta yol belki bulmaya çalışacam ama hiç fiyat söylemediği için muhtemelen öyle birşey düşünmüyor.

Belirttiğim sürelerden daha uzun sürme ihtimali var mı

 
Salla onu, iyi bir avukat bul, 2 yıl sürer seni tahliye etmesi.


  • malheiros  (19.01.23 14:51:33) 
Avukatlar daha iyi bilir ama İstanbul'da bir ay önce "kira tespit davası" açılan arkadaşıma mahkeme 11 ay sonraya ilk duruşma tarihi verdi. Ankara'da 3-4 ayda duruşma tarihi verileceğini düşünmesi şaşırttı.

Bence her şekilde bu davanın açılmasını, yapılmasını bekleyin. Bir yıl bile sürse o süre boyunca sadece %25 artışlı ucuz kira ödeyeceğiniz için iyi para biriktirirsiniz. Siz çıktıktan sonra da o eve kiracı girdiğini tespit edip oradan da para kazanırsınız.

Ev sahibi madem hukuk yoluna gitti, onun açtığı yoldan ilerleyin.
Bir avukata daha sorun bence bu konuyu.
  • michael_knight  (19.01.23 15:34:00) 
Şöyle şov yapanlara siz de bir şov yapın ve bırakın kararı mahkeme versin. %99 çocuğu oturmayacak çünkü.


  • ruhen hastayim ben  (19.01.23 16:03:33) 
şuan mahkemeler bu davalarla o kadar şişmiş durumda ki en yakın duruşma tarihi en erken 0 ay sonrasına veriliyor, Ankara'da durumun farklı olduğunu zannetmiyorum. hemen ilk duruşmada karara çıkmaz mahkeme, 2 ay da öyle atar, sizin en azından 1,5 seneniz var çıkartması için. bir tek dava masraflarını karşı taraf vekalet ücretini vs. ödersiniz. o yüzden hiç çıkmayın, açsın davasını, mahkeme masraflarını da ortalama birşey hesaplayıp kenara köşeye ayırın dolar/euro/altın vs. alın. çok daha karlı çıkarsınız.


  • wendyangelamoiradarling  (19.01.23 16:20:33) 
Benim gördüğüm ankara'da davalar hızlı ilerliyor. Piyasa fiyatına kirayı çekebilirsiniz. Çünkü 1.5 yıl dolmadan çıkarırsa ne yapacaksınız. Bir alternatifiniz yok galiba. Ben risk almayı sevmeyen bir insan olduğum için piyasa fiyatına çekmeyi teklif ederim.


  • cilekli krep  (19.01.23 21:16:51) 
@cilekli krep piyasa fiyatlarına çekmeye gücüm şuan için yetmiyor, piyasa fiyatını geçtim kendi evini çoook değerli görüyor piyasanın üstünü söyler hep. tahminimce isteyeceği fiyat ile ödeyeceğim %25 zamlı fiyat arasındaki fark ile kaybettiğim davadaki avukatlık ücretleri ve taşınma masraflarımla bile daha karlı olma durumum var.

Tek sıkıntı lojman ben evden çıktıktan sonraki aylarda çıkarsa 2 3 aylığına taşınmam gereken bir ev bulmam gerekebilir ekstra onun masrafı çıkar bir daha taşınma masrafı, emlakçı parası, depozito falan,en kötü senaryo bu, bunda da lojmanda uygun oturmam sebebiyle zararımı karşılayabilcek olmam aslında. Diğer türlü çok daha erken 3 4 ay da çıkartabilecekse zaten el mahkum bu adama vereceğim parayı daha uzaktaki bir eve vermek olacak.

Durum bu olduğundan aslında genel durumlarda karlı gibi gözüküyorum ama yorucu tabi. Gerçekten çocuğu oturacak bir insan çok önceden haber ederdi diye düşünüyorum aramız da kötü falan değildi gayet anlaşıyorduk ama. Böyle kötü niyetli insanların hem haklı hem güçlü olmasını hazmedemiyorum. Sırf bu durumda bile zararım olacaksa bile, sinirimden bu insanla uğraşmış olayım diye dava yoluna gidesim geliyor.
  • jorah the andal  (19.01.23 21:54:07) 
Piyasa fiyatına falan çekmeyin. Adam anlaşmaya niyetli biri olsaydı tebligat çekmezdi. Büyük ihtimalle gözünü para hırsı bürümüş birisi. Dayanamayacağınız aşırı taciz, tehdit, stres vs. gibi bir durum yoksa bırakın kendi hırsının bedelini uğraşarak ve kaybettiği zaman ve parayla ödesin.
Gerçekten 3-4 ay sürse bile (ki çok zor) hemen çıkmaktan her koşulda iyidir. Her halükarda cebinizde para kalacak. Zaman sizin lehinize bu durumda. Hele bir de kiraya verdiğini görürseniz üstüne para bile kazanacaksınız. Lojman konusu da garanti olmayabilir. Belki hiç çıkmayacak, belki geçikecek. O yüzden bence ona da takılmayın çok fazla. Buradaki tek husus, tehdit, stres ve taciz durumuna ne kadar dayanacağınız. Ha, böyle bir durum da yoksa her şey gayet net zaten bence.

  • henchman  (19.01.23 22:03:34) 
@henchman tehdit gibi konulardan yana sıkıntı yaşamam da kendi kendime biraz stres yapabilirim doğal olarak o da karar çıktı mı çıkacak mı falan diye. Benim için her anlamda sıkıntılı çünkü planda olmayan masraflar çıktı.

Ama adam kötü niyetli olunca 3 yıl başkasına kiralayamıyor oluşundan sürekli takipçisi olacağım. Komşularla aram da iyi adamı rahatsız ederim yani 3 yıl elini kolunu da bağlayabilirim. gerçi 1 yıllık tazminat öderim bunu da yeni kirayla 5 aya çıkarırım zaten diye düşünüp bu yola da girmiş olabilir.
  • jorah the andal  (19.01.23 22:23:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.