[]

insanlar neden ikametini taşımıyorlar

ben üniversite öğrencisi olarak gittiğim şehre ikametimi taşımıştım. seçimlerde orada oy kullanmıştım. bir çok arkadaşım ikamet taşımamıştı. seçim telaşında kimisi yapamamıştı bile.

koca koca insanlar görüyorum, 7-8 yıl önce taşınmış başka bir şehre ama ikametini hala aldırmamış. bir sürü iş-ev değiştirmiş. elektrik-suyu üzerinde, ama ikameti değil.

yeni seçimler bir çok okulun final haftasına denk gelecekmiş. milyonlarca öğrencinin oy kullanımı risk altındaymış ikametgahlarını aldırmadıkları için.

iki bayram arasında olduğu için kimi insanlar da "memleketlerimizden uzakta yaşıyor ve çalışıyoruz, iki bayram arası bi de oy kullanmak için gidemeyiz" demişler.

anlamıyorum, nerede yaşıyorsan ikametini oraya aldır. zor bir iş mi? hayır değil.

insanlardaki bu kendi kendine oluşan "ikamet anne-baba evinde olur" motivasyonunu anlamıyorum. neden almıyorsunuz ikametinizi?

en başat şeylerden biri de, belediyeler planlamalarını orada ikameti olan insanlara göre yapıyorlar ve bu şekilde merkezden para alıyorlar, yaşayan sayısına göre değil.

 
Benimki psikolojikti mesela


  • balpolen  (19.01.23 14:39:11) 
Ben de ünlü bir politikacının oğlu ile aynı evde ikamet ediyor görünüyorum. Bizden önceki kiracı veya ev sahibiymiş, taşındıktan sonra ikameti aldırmamış. Bizim eve trafik cezaları falan da geliyor. Aklıma gelen birinci sebep çocuğunun "özel" bir okula gidiyor olması ve ikameti değiştirince o okula kayıt yaptıramayacak olması ihtimali. İkinci sebep ise safi tembellik...


  • malheiros  (19.01.23 14:41:35 ~ 14:42:01) 
Ben o yaşlardayken askerlikle ilgili bir aksilik olur, belgeler karışır. Bir gece ansızın gelip alırlar diye korktuğum için ve zahmetli olduğu için ikametgahı değiştirmemiştim.


  • michael_knight  (19.01.23 15:23:33) 
umursamadiklari/usendikleri icin.


  • aydonno  (19.01.23 19:33:12) 
böyle olmasını seviyorum. polis abuk subuk bir şikayette eski adresime gitmiş mesela. bulamayınca öyle csi gibi telefondan takip değil telefonla arayıp nerdesin yaw falan diye sordular.


  • sert siyah krom  (19.01.23 20:06:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.