[]

Google depolama alanı hakkında.

merhabalar,

Google depolama alanım dolmuş. Ve bir süre sonra mail bile alamayacakmışım.
Şimdi sevgili google ücrete mukabil bana alan satmak istiyor.
Özellikle fotoğraflarım yüzünden depolama alanım dolmuş. Sizce fotoğrafları bir hard diske atıp yerinden sileyim mi? yoksa kalsın ve alan satın alayım mı?
telefonla çekilen fotoğrafları direkt olarak depoladığı için hard disk gibi, taşıma -saklama-kaybetme kaygıları olmadığından güzel bir şey olduğunu düşünüyorum. ama salaklık mı yaparım para verip google alan satın alarak merak ettim. Siz nasıl yapıyorsunuz tavsiye rica edeceğim?

 
fotoları düşük kalitede sınırsız depoluyor diye biliyorum. ben 100 gb satın aldım. aylık5 liraydı. mailler dolduğu için.


  • ShadowOfMoon  (19.01.23 11:55:21) 
@shadowofmoon

bana 100 gb yetmez diye düşünüyorum. özellikle fotoğraflarım saklansın istediğim için. genel olarak alan satın almak çok mantıksız olmaz sanırım :/
  • yansitmayan ayna  (19.01.23 11:58:10) 
salaklik yaparima guldum, neden salaklik olsun mis gibi kolaylik.


  • gule gule  (19.01.23 12:19:01) 
hayat kalitemi artıran bir hizmet. 100gb lik aldım ben de. dolarsa bir tık daha büyütürüm. şu an sistemler insanları abonelik usulü bir hizmete uzun süreler veya ömür boyu bağlı tutmak üzere kuruluyor. Eskiden alıyordunuz bitiyordu şimdi pek öyle değil aboneliğe dönüyor çoğu şey.

taktiği de güzel yaptılar önce ücretsiz dediler yığdık fotoğrafları dosyaları. Sonra paralı olacak dediler paşa paşa gittik ödedik alıştırdılar hizmete malum.
  • ananiyimioguz  (19.01.23 12:24:31) 
çok teşekkür ediyorum :)


  • yansitmayan ayna  (19.01.23 12:27:01) 
şu anki fiyatlar çok çok düşük. amerika fiyatlarına bakarsanız görürsünüz.

önümüzdeki 1 ya da 2 yıl içerisinde fiyatlar artacakmış gibi hesap yapın. sonra bütün dosyaları oraya yığdıktan sonra zam gelince ödeyemeyecekseniz sil baştan bi daha uğraşmak gerek.

eğer fiyatlar 2-3 katına çıksa da sorun olmaz diyorsanız alın, büyük kolaylık cidden. diğer türlü yolun başındayken bir harddisk alıp (hatta 2 tane alıp, yedekli giderek) offline depolamaya dönün.
  • brkylmz  (19.01.23 13:54:59) 
düşük kalitede sınırsız depolama geçen seneye kadardı. artık düşük kalite de olsa depolama alanından yiyor.

bana sorarsanız ikisini de yapın. tek bir yedek, yedek yok ile eşdeğerdir.
  • inheritance  (19.01.23 16:30:39) 
Şimdilik şöyle bir şey yaptım. yeni bir hesap açtım. soyadım değiştiği için değiştirmek istiyordum zaten. şimdi 2. bir hesap olarak telefona kurdum. bundan sonra 15 gb daha orda yerim oldu :)

alma konusunu düşüneceğim.

@brkylmz fiyatlar çok fazla arttığında mevcut depolanmışlar içinde benden para mı isteyecek harici eklenecek her bir gb için para isteyecek?
  • yansitmayan ayna  (20.01.23 16:32:26) 
Misal 200 gb'lik paketi aldiniz ve yillik 100 lira verdiniz. Seneye 200 lira olursa fiyati oderseniz kullanmaya devam edersiniz. Eger odemezseniz 200 gb'lik alaniniz yine 15 gb'a dusurulur. Boylece yeni dosya ekleyemez hatta e-mail dahi alip gonderemezsiniz.


  • brkylmz  (22.01.23 15:50:36) 
Parayi odemeyince dosyalar silinmiyor fakat islem de yapamiyorsunuz (silmek disinda).

Bir de omur boyu saklama garantisi de vermiyorlar. Odeme yapmayinca bir xaman sonra silme haklari da var.
  • brkylmz  (22.01.23 15:51:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.