[]

Çayı termosta bekletmenin zararı var mı?

Çay olduktan sonra termosa doldurup 3 saat içinde içiyorum. Hem içinde çay yaprağı olmadığı için derlenmesi devam edip acı olmuyor, hem de dogalgaz 3 saat yanmıyor. Termosta beklemesinin bilmediğim bir sakıncası var mı?




 
termosun var oluş amacı çayı üç saat sonra içebilmek değil mi zaten? bir şey olmaz. yani bir günde olmayacağına emin gibiyim de 10 gün sonra içmezdim. zaten soğumuş olurdu.


  • bohr atom modeli  (19.01.23 01:49:46) 
sıkıntısı olmaz ama çay seven biri bunu kendine yapmaz. günde en az 10 bardak çay içen biri olarak termosta beklettiğim çayın tat ayrımı bariz belirgin oluyor. sanki çay bir yere su bir yere gitmiş gibi, homojen bir tat olmuyor.


  • bisorumvargaliba  (19.01.23 03:07:40) 
@bohr 10 gün değil 10 saat sonra bile çay çoktan bayatlamış oluyor

@bisoru bir miktar bana da farklı geldi ama yine güzel, bariz bir fark görmedim
  • havadakarada  (19.01.23 08:24:17) 
ben bunu sabahları yapıyorum. tek başıma olduğum için 3-4 bardaklık çay demliyorum sonra onu termosa koyuyorum. çayın da köpeğiyimdir, termosun kaliteli ve iyi temizleniyorsa hiçbir şey olmaz. tadı da değişmez.

ama kötü bir termos bir de üstüne kötü temizlendiyse o çaydan hayır gelmez.
  • teritori  (19.01.23 09:05:16) 
çayın tadı az da olsa değişir, senin için sorun yoksa zararı yok

çay yaprakları demlenmiyor fakat içinde tanen dediğimiz şarapta kahvede çayda tada etki eden daha küçük parçacıklar var
  • freebird5406_2  (19.01.23 10:01:12) 
Hiç bişey olmaz, yani hiç bir şey derken mikron düzeyde bir zararı varsa da termosun yapıldığı maddeden dolayı, o maddeler hayatımızın her alanında zaten. Termosa özel bir durum değil.

Yalnız termosa doldurmadan önce, içine biraz sıcak su koyup bi çalkalayın termosu, iç cidarları ısınsın, çay çabuk soğumaz bu sayede.
  • John Bloor  (19.01.23 10:06:29) 
o çayı asit olur termosu deler en iyisi 2 saatte bitirmeye calıs


  • koela  (19.01.23 11:00:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.