[]

Kuryelerin 20-25 bin kazandığı doğru mu?

sb




 
Doğru


  • pavlis  (18.01.23 21:13:24) 
Doğru.
Hatta daha yüksek paralar da duyacaksınız.

Duyacağınız bu yüksek paralardan vergi kesintisi, Bağ-Kur ödemesi, defter vs. parası gibi paraları çıkarmak gerek.
KDV de ödüyorlar sanırım.
Ayrıca yakıt ve motosikletin satın alma masrafı, eskimesi ve çok sık kullanılan bu aracın tamir ve bakımını da göz önüne alın.
Sadece çalıştıkları zaman kazanabiliyorlar. Yarın kaza yapıp kolunu kırsa ve 2 ay motosiklet kullanamazsa hem 2 ay para kazanamayacak hem de hastane masraflarını kendisi karşılamak zorunda kalacak.

Bütün bunların dışında bir de restoran, acıkmış müşteri, trafik ve Trendyol müşteri temsilcisi ile boğuştuğunu da göz önüne alın.
Çok zor bir iş.
  • michael_knight  (18.01.23 21:25:12 ~ 21:29:00) 
daha bile çok olması lazım
marketçiler tüm poşeteri aynı anda getirmeye çalışıyor biraz da zorunda park sorunları ve zaman yüzünden
ciddi fiziksel yük, Allah korusun düzeltilmesi zor omurga sorunları
  • bir soru sorcam  (18.01.23 22:28:30 ~ 22:29:03) 
Bir yerde kalem kalem hesaplanmisti, gelir vergisini, sigortasini, benzinini, motor bakim, lastik, motorlu tasitlar vergisi vb tum masraflari dusunce saatlik olarak asgari ucrete yakin bir miktar kaliyor ellerinde malesef.


  • sertac akin  (18.01.23 22:37:03) 
20-25 bin kazandıkları doğru ama net kar değil. Yani 20-25 bin ciro yaptığını ve masraflar düşüldüğünde yarısının ceplerine kaldığını düşünün.


  • halitkin  (19.01.23 00:05:17) 
evet. hatta daha fazlasını yapanlarda var. fakat net maaş değil bu. zaten neredeyse yarısı giderlere gidiyor.


  • debian  (19.01.23 00:21:02) 
getir, yemeksepeti iyi veriyor mesela en kötüsü trenyol herhalde. iyi dediklerim en son paket başına 30 muydu neydi. çoklu pakette değişiyor, mesafeye göre değişiyor, saate göre değişiyor vs.
ya kendi motorun olacak ya bunlara çalışan taşeronlara gireceksin. ilki iyi ikinci baya kötü. firmalar doğrudan istihdam etmemeye çalışıyor işçi muhabbetlerine girmemek için. bugün 14+ saat çalışan kendi motoruyla rahat 50k yapar. ama bunda benzin, yemek, motor giderleri vs hiçbir şey yok. onları düşmek lazım. günde 14+ saa motor sürüp de kaza yapmayanıyla tanışmadım. kaza yaptın, hastalandın, işin çıktı gene para yok vs. ya da depo artık seninle çalışmak istemiyor. yapacağın bir şey yok. herkes geliri konuşur da kimse giderini zorluğunu konuşmaz böyle şeylerin.

  • Whily  (19.01.23 02:22:04 ~ 02:22:29) 
dostum cok calisirsan cok para kazanirsin. kapitalizm 101.


  • baldur2  (19.01.23 02:33:08) 
Almanya’da haftalık 40 saate 2100 falan alıyorlar


  • aynose  (19.01.23 03:00:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.