[]

Kisirlastirma Islemi, Yetiskin Kopek

Merhaba,

4,5 yasindaki disi, 20 kiloluk kopegimizi kisirlastirmaya karar verdik. Birkac veterinerden de gorus aldiktan sonra son donemde yasanilan medikal sorunlarin kisirlastirma ile asilacagina karar verildi.

Ben biraz gerginim yine de. Kisirlastirma sonrasinda dikkat edilmesi sart ama gozden kaciyor dediginiz noktalar var mi?

Merdivenlerden cikmayacak mesela bir hafta, bunu biliyorum. Veterinerimiz biraz rahat. Kaygim da bundan kaynakli sanirim... Iki üc gün dinlensin iste, sonra da normale döner zaten modunda.

Tesekkürler.

 
Biz 3 yaşındayken sahiplendiğimiz dişi köpeğimizi 4. yaşını doldurunca kısırlaştırdık. En çok önerilen veterineri seçtik, adamın eğitim hayatına bile baktık tezini arattık tüm yorumları okuduk falan içimize sinene kadar. Çünkü dişi ameliyatları erkeklere göre daha meşakkatli ve her ameliyat tehlikelidir işini bilmeyen biri yapıyorsa.

Ameliyatı iyi geçti, birkaç saat sonra narkozdan uyanınca yürüttüler birkaç adım, iyiydi. Eve getirdik, tüm gece sabaha kadar yattı. Başında oturduk sabaha kadar uyanır, atlar, birşey olur diye. Sabah uyandığında rahat, her şey normal gibiydi. Veteriner, mama yemesi ile ilgili bişi demişti, mama yerse durumu iyidir rahat olun gibi, geçmiş zaman net hatırlamıyorum şimdi. Veterinere sorun o mama kısmını, ne zaman yesin vs. Dikişi de güzel atmış bizim veteriner minnacık. Üstünden birkaç sene geçti, iz bile kalmadı. Çok rahat etti kısırlaştırılınca. Sadece kilo almaya daha müsait olacak, o yüzden diyet mamalara yönelmenizi tavsiye edecektir veteriner ameliyattan bir süre sonra. Geçmiş olsun, hızlı atlatır umarım köpüşünüz.
  • kurbanlik koyun  (18.01.23 13:41:02) 
Veterinere guvenmeyin. Hicbir cezai sorumluluklari yok, veterinerler odasi tamamen basiretsiz bir tacir odasi gibi en sacma sapan konuda bile veterineri savunur. Mahkemeye tasirsan bilirkisi de veteriner olacagindan meslektasini alenen savunur. Hicbir sekilde hakkini arayamayacagin ve veterinerin ictihatte malpraktis icin yargilanmasi mumkun gorunmediginden her seyi cok iyi arastir sor ve belgelet.

Tamamen saglikli hayvana rutin asi kapsaminda kedi icin ruhsatsiz gereksiz ve kuduzla beraber uygulanmamasi gereken tetanoz asisi yapildi. Tarim bakanligi dahil bu asinin yapilmamasi gerektigini kedi icin ruhsati olmadigina dair bana yazi verdi.

Hicbir veterinere guvenmeyin.
  • ThomasJefferson  (18.01.23 14:29:42 ~ 14:32:45) 
Doğru bir karar vermişsiniz. Bizimki oldukça ilerlemiş rahim iltihabı ile birlikte mecburi kısırlaştırma operasyonu geçirdi. Zaten kısırlaştıracaktık ama erteliyorduk. Bu arada rahim iltihabı kısa sürede fazla belirti vermeden ilerlemiş. Acil ameliyata alındı ve inanamadık ertesi gün hiçbir şey olmamış gibiydi, dikişlerine dikkat ettik onun dışında hiç sorun olmadan atlattı. Cidden iyi bir hocaydı ameliyatı yapan ve hiç tereddüt etmedik durum acil dediğinde tehlikeli bir ameliyat olduğunu da bilerek çünkü karında gerginlik ve ateş gibi semptomlar göstermeye başlamıştı. Diyeceğim illa ki bir hekime güveneceksiniz, sizin köpeğiniz üstelik sağlıklı ve daha genç. Veterineriniz elbette rahattır çünkü onların rutin olarak sürekli yaptığı riski çok düşük operasyonlar. Operasyon sonrası yaraya da dikkat ederseniz yakalık gerekirse kullanın sorun çıkmaz.


  • sibertenik  (18.01.23 17:11:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.