[]

TV Yayınlarını kaç desibelde izliyorsunuz?

Biraz değişik bir soru olduğunun farkındayım ama özellikle apple Watch kullanıcıları ya da telefonunda desibel uygulaması vs olan kişiler bu konuda beni aydınlatabilirse çok sevinirim.

Olay şu koklear implant ameliyatı olduğumdan beri ses yükseklik algım pek kalmadı. mesela eskiden metrodayken yüksek sesten rahatsız oluyorken şimdi cihaz otomatikmen gereksiz yüksek ses olan koşulları ayarlıyor.

Saatten genel olarak takip ettiğim itibari ile 55-56 desibel ses seviyesinde izliyorum konuşmalı programları.
şu an eurosportsta bilardo maçı izliyorum ses seviyesini 45 db civarına çektiğimde anlamakta zorlanıyorum.

mesela jamie Oliver'ın yemek programı gibi programları izlediğinizde ses seviyesi kaç desibelde sizin için rahatlıkla anlaşılabilir. hale geliyor?

Ona göre kendimi geliştirmeye çalışacağım, gerekiyorsa sesi kısacağım...

 
telefonum iphone değil ama uygulama indirip denedim

kaan kural ile inan özdemir in karşılıklı sohbet gibi nba yorumları yaptığı program ortalama 50db çıktı

ikinci olarak da aynı programı uykuya dalarken dinlemeyi sevdiğim ses seviyesine getirdiğimde 40db çıktı

deneme yaptığım sohbet
youtu.be
  • freebird5406_2  (17.01.23 22:35:14 ~ 18.01.23 03:52:27) 
@ freebird5406_2 çok teşekkür ederim. hiç üşenmeyip şimdi o programı açıp deneyeceğim. genel itibari ile konuşmayı yakalamada normal ses seviyesine yaklaşmış gibiyim. Sevindim.


  • denizgonen  (17.01.23 22:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.