[]

E-Sim kart olayı

Selamlar,

Şirket e sim kart kullanımına geçeceğini duyurdu.

Yani şirket hattını sanal bir sim kart ile bizim telefona tanımlayacaklarmış, e ben bunu istemiyorum pintilik bu. Soran bile yok telefonunu kullanabilir miyiz diye herkes de doğal bi şey gibi karşılıyor. Çıkıntılık yapmak da istemiyorum ama kartlar çıkınca haa ben istemiyorum ki böyle telefonumda özel şeyler var belki virüs var şirketin gizli bilgilerini riske atamam diyeceğim.

Siz olsanız kabul eder miydiniz böyle bi şeyi ben mi abartıyorum?

Bir de telefonum bu e sim kart şeyini destekler mi nerden kontrol edebilirim? Desteklemiyor eski falan diye geçiştirdim sonra IT aradı modeli sordu....

 
abartıyorsun. telefon desteklemiyorsa orası ayrı. şirket çözüm bulur. Google'dan telefon modelinizi girerek e sim destekleyip desteklemediğini öğrenebilirsiniz.


  • Leonardo~Da~Vinci  (17.01.23 21:53:40) 
iphone 14 ler amerikada fiziksel sim kartsız satılmaya başladı, bir iki seneye fiziksel sim kartı oldukça azalacak zaten relax


  • sipsiyah  (17.01.23 22:11:00) 
Sim kartın sanal olması problem ettiğim kısım değil. Şirket bana ait bir eşyayı(telefonum) kendisine de tahsis ediyor.

Yarın otomobiliniz günde 50km mesafeyi destekliyor e hadi şirkete kendiniz gelin de diyebilir.

Ben her yurtdışına çıktığımda roaming kendi hattımdan mı şirket hattından mı gerginliği yaşayacağım tadilde, gecenin köründe şahsi telefonum yine açık olduğu için ulaşılabilir olacağım gibi gibi...
  • nickimin hakkini veremedim  (17.01.23 22:13:40) 
haklısın da bizim millet köle ruhlu olduğu için anlamakta zorlanıyor.
authenticator kurulması lazımdı bizde de neredeyse hiçbir yabancı çalışana kurduramadık. benim cihazım çok istiyorsanız cihaz alın ya da başka yol bulun dedi elemanlar. bizimkilere authenticator kuracaksınız üstüne de aylık maaş kesintisi olacak desek onu da kabul edecekler neredeyse. ben işe akılsız telefonla gidiyordum. wp falan için şirket telefon aldı. onu da mesaiden sonra sessizde tutuyorum sadece belli kişilerden çağrı/mesaj gelirse çalıyor o da acil durum listesi gibi bir şey.

  • Whily  (17.01.23 22:37:34) 
normal sim'den hiçbir farkı yok

normalde hattı ayrı bir telefonla brlikte vermeleri lazım
ama bu şekil çift telefon taşımaktan iyidir
stres yapma bence
  • bir soru sorcam  (17.01.23 22:37:56) 
bence de cikintilik yapmak olmus ama iki telefon tasimaktan iyidir.
e-simi kapatabiliyorsunuz bu arada. hangisi hangisi diye karistirmazsiniz.

  • supergirl  (17.01.23 23:40:47) 
Burada sizin sıkıntınız konforsa ikinci telefon taşımak daha sorunlu bence. Eğer toptan "Ben şirket telefonu da, hattı da istemiyoprum, mesai saatlerinde masamdaki telefondan ulaşsınlar, mesai dışında da ulaşmasınlar" diyemiyorsanız E-Sim daha mantıklı bir çözüm.


  • salihdt  (18.01.23 02:27:05) 
cevap veren arkadaslar biraz yanlis anliyor adamin sorunu e-sim yada konfor degil, sirketin bedel bile ödemeden adamin telefonunu kiralamasi gibi bir durum var ve bu kisiyi rahatsiz ediyor.


e-simden cok anlamiyorum benim saatte var sadece ama o da kapatilip acilabiliyor sanirim isten sonra kapatabilirsiniz sanirim yada sessize alabilirsiniz ama tabi her sabah aksam bunlari yapmalisiniz ve sinir bozucu olabilir.
  • c1b2k3  (18.01.23 09:29:09) 
Abartmıyorsun, şirket pinti.

Normalde sana telefon ve hattı birlikte verir, ondan sonra sen "2 telefon taşımak istemiyorum" dersen e-sim'i kendi telefonuna tanımlayıp şirketin telefonunu iade edersin, olur biter.

Benim de çalıştığım bi yer bana böyle şirket hattı vermişti ama telefon vermedi. Kullanmadım ben de :) Telefon vermedikleri için bişey diyemediler. Sizinkiler uyanıklık yapıyor işte.
  • plutongezegendegilmi  (18.01.23 09:46:16) 
yapmayın arkadaşlar işyeriniz sizin şirket hattı kullanmanızı istiyorsa öpe öpe telefon da tedarik edecek, bunun usulü budur. "sende nassı olsa telefon var yeaaa, ona tanımlarız" o ne öyle ya çapsızlığa bak.
işin telefonların teknik olarak yeterli olup olmadığı kısmına hiç girmiyorum bile. mesela bir de bu sizin telefonunuzu ekstra eskitecek, sizin bu zararınızı tazmin etmek üzere bir planı var mı şirketin? bir süre sonra telefonunuzda bundan dolayı sorun yaşarsanız telefonunuzu yaptırmak/yenilemek de sizin sorumluluğunuzda mı olacak?
kesinlikle karşı çıkılması gereken bir durum, ne köle ruhlu olmuşuz. teknolojinin kolaylıklarını da hep sadece bizim şahsi faydamıza gibi düşünüyoruz.
  • gkhncnzdgn  (18.01.23 12:47:35 ~ 12:49:26) 
Konunun buraya nasıl geldiği önemli.
Ek yan hak olarak telefon faturanızı biz ödeyelim diyorlarsa sıkıntı yok, ama iş icabı şirket telefonuna ihtiyacınız var, al sana hat, kendi telefonunu kullanırsın diyorsa pintilik. Bunu kabul etme zorunluluğunuz olmamalı.

  • burfak  (18.01.23 12:56:26) 
Şu an normal sim ve telefon var sende şirket telefonu geri alacak Senin şahsi telefonuna çöküyorsa haklısın
Şirket e-sim ile telefon vermeli

  • basond  (18.01.23 13:51:47) 
Şirket telefon vermiyor mevcut telefonlar çok yavaş diye şikayet oluyormuş, samsung a35 falan vermişler sanırım üçüncü senesi insanlar da kullanılmaz hale geldi demiş. Ben şirkette yeniyim bana hiç vermediler. Çözüm olarak da şahsi telefona e sim olayını düşünmüşler telefon dağıtmak istemedikleri için.


  • nickimin hakkini veremedim  (18.01.23 19:26:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.