[]

Yurtdışında ilaç mevzusu

1-2 sene yurt dışında yaşayacak biri yanına hangi ilaçları almalı?

Teşekkürler


 
hicbir sey almasina gerek yok bence. sadece 1-2 kutu antibiyotik goturulebilir doktor tanidik tavsiyesi ile kullanmak uzere.


  • antikadimag  (17.01.23 21:49:19) 
taze geldim :) yazdıklarımı ciddiye alın lütfen. almadığıma pişman olduğum ve burada alması zor çok ilaç oldu.

- voltaren ya da kas gevşetici bir krem ve hap
- antibiyotik bulundurun. ölsen ancak veriyorlar
- ağrı kesici bir sürü
- silverdin
- aferin sinüs
- midede problem varsa rennie benzeri bir ilaç.

bunlardan birkaç kutu alın. türkiye'ye gidip geldikçe tazelersiniz.

edit: hiçbir şey almayın diyen kimseyi ciddiye almayın.
  • mstiteltr90  (17.01.23 21:49:21 ~ 21:49:51) 
@mstiteltr90; antibiyotik disinda bu ilaclardan hangisini bulamaz bu kisi eczaneden? mesela agri kesici, kas gevsetici alirken ne tur zorluklar yasadiniz?


  • antikadimag  (17.01.23 21:53:00) 
Yurtdışı hangi yurtdışı onu düşünmek lazım.
Doktor raporu ile alınacak şeyleri almak mantıklı onun dışında ben çok net bir mantık görmüyorum.

Antibiyotik mantıklı çünkü almak için doktora gitmek gerekiyor. Onun dışında agri kesici, kas gevsetici, geip, rennie vs hepsini sıkıntısız alabiliyorsun. En azından Fransa'da.

2 sene yasayacak birinin yanında stokla gitmesine gerek yok. Misal bize gelen bir kız göz enfeksiyonu kaptı, onun da ilacini alacak değilsin yani. Ben olsam bir agri kesici, bir grip, bir ağır grip vs icin antibiyotik, bir kas gevşetici alir geçerim. Geri kalanini gittiğim yerden alırım.

Ha Afrika'ya gidiyorsanız bilemem.
  • logisticsmanager  (17.01.23 22:02:27) 
Gürcistan'a ise ilaç götürmeyin.


  • Mirket  (17.01.23 22:07:09) 
antibiyotik +1 cunku kolay kolay yazmiyorlar, yazdirsan da 3 tane yaziyor yetmiyor, sonra ugrasiyorsun.

silverdin +1
aft ilaci
bazi astim ilaclarini bulmasi zor olabiliyor.
gibi..
  • cooperr  (17.01.23 22:08:42) 
Hangi yurt dışı?

Amerikaysa over the counter olarak hemen hemen her şeyi bulabilirsin. Bazı agır agrı kesicilerini anca doktor yazıyor ve sayıyla veriliyor kişiye özel.

Almanya falansa yine herşeyi apoteklerde bulabilirsin ama doktor yazmıyosa ve mesela agrı kesici alcaksan hafif olan veriliyor daha kuvvetli olanları doktor yazıyor.

Ben her halukarda doktor tavsiye etmeden antibiyotik kullanımına karşı oldugum için o konuda cevap olarak yazılanları desteklemiyorum.

Şahsi tavsiyem burda reçetesiz alabileceginiz kuvvetli agrı kesiciler ve hemen el altında olması açısından soguk algınlıgı ilaçları, sargu bezi ve çarpmalara yanmalara karşı merhemler.
  • e mice  (17.01.23 23:23:22) 
Bol bol antibiyotik alin, grip/nezle oldugunuzda kafaniza gore avuc avuc icin hemen. Yaygin hastaliklarin cogunu olusturan viral enfeksiyonlara cok iyi geldikleri bilinen bir sey zaten. Kultur almaya falan hic gerek yok. Bir guzel "terletir" sizi antibiyotik, iyilesirsiniz.


  • aloha snackbar  (17.01.23 23:25:45) 
gelmeden önce kan testi vs için doktora gitmiştim, sağolsun size bir paket yapalım deyip hepsini yazmıştı. ağrı kesici, kas gevşetici vs evet ama mesela yanık merhemi hiç aklıma gelmemişti, ya da alerji kremi. o yüzden doktora giderseniz direkt sorabilirsiniz.
benim top 3; arveles, acid pass ve nurofen.

  • felfela  (17.01.23 23:38:16) 
sadece ama kesinlikle ve kesinlikle antibiyotik. yurtdisina nurofen ya da voltaren goturmenin hicbir geregi yok.


  • baldur2  (18.01.23 00:13:30) 
ben turkiye'ye geldigimde flixotide (turuncu fisfis) aliyorum ucuza, yazdirmakla ugrasmadan. astimim yok ama kronik kuru oksurugumu kesen tek sey. senin ihtiyacin yoksa alman sacma olur ama. antibiyotik almiyorum.

agri kesici, voltaren moltaren zaten yasadigim yerde bol miktarda var.
  • hot potato  (18.01.23 00:43:34) 
antibiyotik sart. turkiye'deki doktor tanidiklara filan sorup kullanabilirsin.
d vitaminini aliskanliktan turkiye'den aliyorum
kenakort (kesin burda da vardir benzeri ama bulmaya ugrasamiyorum)
reflor (yine kesin vardir ayni ise yarayani)
hametan (yine vardir kesin benzeri ama aliskanlik...)

alisik oldugun ilaclari almak yeterli olur bana kalirsa. antibiyotik disinda illa gerekli olan bir sey yok, her ilac (hatta turkiye'den cok daha fazlasi) bulunuyor cogu ulkede ama ismi cismi filan farkli oluyor. burda mesela etken madde ismiyle (agri kesici yerine ibuprofen, parasetemol falan) satiliyorlar
  • fakyoras  (18.01.23 02:23:25 ~ 02:24:55) 
psödoefedrin icerikli ilac alabilirsiniz belki. (nurofen cold) turkiyedekilerin iceriginde psödoefedrin var, burdakilerin icinde yok, parasetamol olarak geciyor sadece. benim geniz akintimi baskasi kesmiyor mesela. bir de kloroben fis fis aliyorum ben faranjit oldugum zamanlar icin.


  • 65 derece  (18.01.23 11:08:51 ~ 11:10:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.