[]

Sözlükte anonim kalma sanatı

bu artık iyice ince bir iş olmaya başladı. artık anonim kalacağım diye resmen başka bir persona yaratmak zorunda kalacağım diye korkuyorum. çünkü bu da hoşuma gitmez.

genelde sözlükte yazacağım fikir veya hususları hemen öncesinde yakın çevreye paylaşmış oluyorum. e çünkü insanız, gündemim oymuş demek ki..yani o konu aratılsa direkt aha bu alster derler...belki de demişlerdir.

bu arada öyle aktüel hususlar pek umrumda değil ilgilenmiyorum da gidip sözlüğün leş kendi gündeminde yokum zaten. hoş orda araya kaynardım.

e kıyıda köşede kalmış kendi gündemime dair şeyleri yakın çevreyle sohbette muhabbette paylaşmadan direkt sözlüğe girsem de bu sefer çok sıkıcı bir hayat oluyor zaten sözlüğün dibi oralar okuyan yazan yok.

anonim kalmasam özgürlük alanım kısıtlancakmış gibi. anonim kalsam bu sefer kendim kısıtlanmış gibiyim. sosyal medya yok başka bende zaten..

ee sizde durum nasıl? dikkat ediyor musunuz? saldınız mı? üç beş fikir var mı?

gerçi sözlüğün gidişatı her geçen gün diğer sosyal mecralara benzemeye başladı konu iyice anonimlikten çıkacak bir şekilde gibi ama hayırlısı..

 
Ay valla ben de çok dertliyim. Çok dikkat etmeme rağmen burdan bile birkaç kişi sözlük hesabımı anlayıp Amaranta naber filan yazıyor:D
En yakın arkadaşlarım hesabımı biliyorlar mı emin değilim ama onlar sözlüğü sevmediği için çok sorun olmuyor. Ancak esas sorun yakın olmayan arkadaşlarda ya da yeni tanıştığım insanlarda 2-3 muhabbetten sonra tanıyacaklar diye korkmuyor değilim:/

  • Amaranta ursula  (17.01.23 21:09:30) 
öncelikle anonim bir mail ve sağlam bir vpn'e ihtiyacınız olacak. yazdıklarınız kimliğinizi açık etmeyecek.

hakkınızda açılacak bir şikayetle kimliğiniz çok rahat afişe oluyor. emniyet şıp diye bulabiliyor kısacası. ekşi sözlük anında veriyor bilgilerinizi.
  • false pretension  (17.01.23 21:43:28) 
@false

anonim derken hukuki açıdan sıkıntı olacak şeyler demek değildi kastım. haklısınız iyi açıklayamamışım sanırım kendimi. sosyal çevreye ifşa olmayı kastetmiştim.

yoksa sözlükte siyaset yapacak kadar ya da başka hususta hukuki olarak kendimi sıkıntıya sokacak kadar aklımı yitirmedim en azından.
  • AlsterWasser  (17.01.23 21:49:58 ~ 21:51:08) 
Sosyal medyada yokum, sözlükte yıllardır entry girmiyorum; duyuruya her gün birkaç kez girerim ve aktif bir şekilde kullanırım. Üniversiteden eski bir hocam, eski sevgililerim ve birkaç arkadaşım dışında nickimi bilen yok. Anonim kalmak için ekstra dikkat etmiyorum. Bizi bilen bilir zaten :P


  • vedatchilipeppers  (18.01.23 10:43:00) 
ben bunu pek beceremedim ya. ilk zamanlarda uçan hesabımı kimse bilmiyordu, rahatça 1-2 sene yazmıştım zannedersem. 2017'den beri yazdığım hesabımda ise maalesef bir arkadaşıma nick'imi ifşa etmek durumunda kalmıştım. ama yine de takip ediliyor hissi iyi değil. normalde ayrı, sanalda ayrı karakterde biri de değilim üstelik. ama yine de insan bazı düşüncelerini tam ifade edemiyor, anonimliğin getirdiği konforu yaşayamıyorsun ağız tadıyla. çok ahım şahım şeyler yazmıyorum ama yine de bazen canımın yazmak istediği şeyleri entry olarak girerken iki kez düşünüyorum.

bir de şimdiki nick'imi patron da biliyor maalesef.
  • m e b  (18.01.23 11:44:15 ~ 11:44:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.