[]

Oğuzhan Uğur dünden bugüne

Oğuzhan Uğur benim bildiğim bi 10 sene önce falan komikli şakalı şarkılar yapıp söyleyen siyasetle politikayla alakası olmayan enteresan bi adamdı, sonra bi şey oldu zamanda bi kırılma oldu bu adam birden böyle milyonlara hitap eden siyasilerle devlet büyükleriyle program yapacak seviyeye gelen bi şeyler oldu, bu zaman kırılması tam olarak hangi ana denk geliyor ben kaçırdım. Yani komikli şakalı şarkılar yaparken arada ne oldu ben kaçırdım. Ne oldu? Teşekkür ederim.




 
babasi(apo'yu sorgulayan askerlerden) ustunden sürekli milliyetcilik pompalama(mavi vatan vs.), onceden(tas-ask, rönt) de bir kemik kitlesi oldugundan yeni(milliyetçi) kitleyi de almasiyla izleyici sayisini artirdi.

devaminda bu kitleyi ozellikle türk halkinin nadir ortak dusundugu noktalardan pkk dusmanligini videolarda on plana cikarmasiyla(bunda yanlis bir sey gormuyorum) saglamlastirip, bu kimmis lan diyen kisileri de o aralar iyi cekti kendine trendlerden. devamında da apolitik, tarafsiz sunucu kimligine atadi kendini.

bizim halkimizin hafiza sorunlari oldugu icin kendine ne anlatilsa onu hakli buldugundan devlet buyukleri dediginiz kisiler icin de bulunmaz nimet. bu kadar izleyiciye biz de sizinle ayniyiz bu ortamda bulusuyoruz, konusuyoruz ayaklari. win-win.
  • gule gule  (17.01.23 16:31:41) 
Kendiliğinden gelişen bir süreç

Dediğin gibi komikli şarkılarla tanınır oldu, bir dönem yoğun ilgi olan youtuberlik furyasına kapılıp bu tanınırlığı kullanıp kanal açtı, bu kanalda yine komiklik şakalar vardı o zamanlar biraz takip ediyordum, sağdan soldan duyduğu esprileri kendi yaşamış gibi anlatmaya başladı, tıklanma uğruna bir sürü şebeklikler yapıp bir kaç kişinin emeğini sömürdü, sonra ben izlemeyi bıraktım.

Daha sonra bu komiklikli şakalı youtube kanalının formatları yoğun ülke gündemi dolayısıyla biraz siyasete kaydı, babasınında asker olması dolayısıyla söyledikleri daha bi etkili oldu, geniş bir izleyici kitlesi oldu. bu siyasi format tutunca da buradan yürüdüler.

baktı format iyi gidiyor sonra babasını videolara çıkartmaya başladı, o da tuttu :)
  • durbidakka  (17.01.23 17:29:16) 
Bir süre takip edince boş işlerle uğraştığını farkediyorsunuz. Bu saatten sonra daha fazla kitlelere ulaşmasını beklemiyorum. Üstteki yazarların dediği gibi biraz ordan biraz burdan yürüyüp gitti. Farklı formatlar denedi. Şu an siyasetçiler üzerinden yürüyor. Ne kadar başarılı olur bilemem.
Benim için Binali ile olan oturumu yetmişti.

  • neymis  (17.01.23 18:59:37) 
Bence başarılı olma sebebi videoların edit işini kim yapıyorsa (kendisi yapıyorsa saygı duyarım) o. Kendisini, dünya görüşünü falan çok sevmem. Hem gevşek bi tip olmasından hem de günümüz aşırı milliyetçi ergen kitlesine oynayan bir tip olmasından.

En son çıkan Barış Atay'ın katıldığı Mevzular Açık Mikrofon'u izledim, öncekileri izlememiştim. Jump-cut mı deniyor bu hızlı hızlı atlayarak muhabbetin devam etmesi olayı günümüzde çok iş yapıyor artık insanların boş zamanları izleyecek vakti ve sabrı yok. Normalde hemen her videoyu x2 hızda izleyen biri olarak 1,25'te falan izledim mesela rahatça.

O yayından sonra Halk TV'de yayınlanan Şirin Payzın'ın Halk Meydanı programını izledim Erkan Baş'ın konuk olduğu. Tabii canlı yayın olduğu için tv'de yayınlanırken edit yapılması mümkün değil ama keşke youtube'a koyarken benzer teknik yapsalarmış diye düşündüm, aralarda içim bayıldı.

Konvensiyonel medyanın eksik kaldığı yeri bu açıdan iyi kapatmış. Yoksa yaptığı format yüz yıllık format yani Ali Kırca, Abbas Güçlü, Uğur Dündar vs onlarca Türk medya devi benzer işleri yaptı televizyonda. Güçlü olduğu nokta bunu iyi bir editle, akışkan bir formatla sunması.

Ha soru soranlar ayrı aptal ama, aynı şeyleri 25 defa sorup farklı cevap isteyenler, kendi sorduğu soruya hakim olmayanlar falan. Daha iyi bir soru havuzu olsa daha da rahat izlenir. Dediğim gibi kendisini sevmem ama bu formata ilgi çekici konuk geldikçe bakarım artık.
  • nundu  (17.01.23 20:38:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.