[]

çay çöpü ile mutfak lavabosunun tıkanma ihtimali

aslında başlık tam olarak anlatmaya yetmedi, tümüyle bir cehalet sorusu. şöyle:

su gideri borusunun sadece duvara kadar uzadığını bildiğimden çay çöpünü direkt olarak çaydanlıktan mutfak lavabosuna döküyorum. çünkü bir kar-zarar hesabı yapıyorum ve olur da lavanonun gider borusu tıkanırsa, boruyu değiştirmenin çok daha kolay olacağını düşünüyorum. her gün üç kere çay demlenen bir evde olduğum için, çay çöpüyle vakit öldürmek yerine (bu arada, demlik poşet gibi öneriler de nafile) ayda yılda bir tıkanacak boruyu değiştirme yolu daha makul geliyor.

gelelim cehalet kısmına,

bunlarla beraber, duvarın arkasındaki tesisatın nasıl olduğuna dair hiçbir fikrim yok. kiracıyım; tesisatçı gider borusunu takarken sanki giderin açıldığı kısmı asla tıkanmayacak bir lağımımsı yer gibi algıladım (illa ki borular olmalı herhalde, ama bu boruların çapı, çay çöpü ile tıkanma ihtimali hakkında hiçbir fikrim yok) ve bu yüzden çay çöpünü lavaboya dökmeye başladım. ama tesisatta ileriye dönük problem yaratacak bir tıkanma yaratmak istemiyorum, özellikle kiracı olduğumdan.

özetle sorum: böyle sadece çay çöpü ile, duvar arkasında olan biten her ne ise böyle bir tıkanıklık oluşur mu, böyle bir ihtimal mevcut mudur, mevcutsa ne kadardır?

 
Tıkanır abi. Bunu damarlarda biriken plaka gibi düşün nasıl ki onlar da birer ikişer oraya yapışıp kalıyor birikiyor zamanı gelince de çat diye krize neden oluyor çay da aynı öyle yapışır kalır birikir zamanı gelince de çat diye krize neden olur. Olur yani.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (17.01.23 15:28:31) 
oluşur yaptığın büyük saçmalık. aradaki boru da ucuz değil. çayı geçtim yemek artıkları bile tıkanıklığı sebep oluyorken sen gidip çay çöpü döküyorsun.

çayın suyunu süzüp, demliktekileri bi kaşıkla almak zor değil. buna ek olarak demlik içine konulabilen çay hazneleri var. onu temizlemek daha da kolay.

aradaki boruyu halledersin de duvardaki tıkanırsa sıkıntı. ara ara lavabo açacağı dök bol sıcak suyla.
  • jelly bear  (17.01.23 15:28:46) 
Daha önce bizzat başına gelmiş biri olarak, evet tıkanır, hem de hayvan gibi tıkanır.
Ayrıca çaya da gerek yok. Çok limon sıkılan bir evde limonun posası ve çekirdeği bile tıkar zamanla. Çay dünden tıkar.

  • gallienus  (17.01.23 15:41:47) 
çay çöpü derken demden bahsediyorsunuz sanirim, ben bazen klozete dokerken bile klozetin tikanacagina inaniyorum, ikince kez dusunuyorum :D. mutfak lavobasi haydi haydi tikanir yine iyi bile dayanmis.


  • gule gule  (17.01.23 15:45:09) 
encrypted-tbn0.gstatic.com

şöyle bir süzgeç kullanıyorum gerek çay çöpü gerek french press te çöken kahve için
  • freebird5406_2  (17.01.23 15:46:34) 
şu tip kağıt filtrelerden kullanıyorum. İstediğim karışım ile kendi demlik poşetimi yapmış oluyorum.

www.amazon.com.tr

www.rossmann.com.tr
  • faithless  (17.01.23 15:56:09) 
duvarın içi aşağı yukarı şunun gibi: www.ugurtesisat.com.tr

ince olanlar temiz su girişi, biraz daha kalın olanlar pis su gideri.

elbette tıkanır o boruların için zamanla yağ bağlıyor. çaylar da bunlara takıla takıla tesisatı tıkıyor.

ha açılır mı, pompalamayla sökebilirsiniz, olmadı sudkostik (lavabo aç) ile eritip açabilirsiniz, hiç olmadı, lağımcı gelir kılavuzla açar.

ama ne gerek var bunlara? kabasını çöpe dökün, olsa olsa demliğin içine yapışanları çalkalarsınız.
  • kibritsuyu  (17.01.23 17:07:41) 
www.ofix.com

soyle bi alet var caydanliga takiliyor. hic cay yapragiyla ugrasmadan caydanligin icinden butun demi toplayabiliyorsunuz. lavaboyu tikarsaniz ugrasirsiniz tesisatciyla ustayla. hic yoktan sinir sahibi olursunuz.
  • in vino veritas  (17.01.23 19:22:34) 
Hocam boru değişimi falan naptınız bir şişe asit dökerseniz her şeyi temizler zaten. Daha bu hafta duşakabindeki problemi bu şekilde çözdüm.


  • ruhen hastayim ben  (17.01.23 19:24:21) 
yok bütün binanın tesisatını değiştirirsiniz...

naptınız abi ya. tesisat değiştirme boru sökme filan. tıkarsa bir tane lavabo aç dökersin açılır.

vallaha ben 12 yıldır döküyorum sadece 1 kere tıkandı. onda da lavabo aç döktüm bitti gitti.
  • teritori  (17.01.23 21:05:21) 
@teritori

çay çöpü mü döküyosunuz siz de hocam benim gibi? emin olmak adına sorayım yine. tam bu kadar yorumdan sonra tamam, dökmem bir daha derken o inanmak istediğim yorum geldi.

diğer öneriler için de teşekkürler, çay çöpüyle uğraşmak nefretlik bir iş benim için nedense, çöpe o ıslaklığın gelmesi, çöp torbası dolu dolu değilse çöp torbasından yere damlama ihtimali falan... filtre de kullandım daha önceden ama onu doldurmak da bir iş, çöpe atmadan alıp elle suyunu sıkmak da (el ıslanıyor, gereksiz el yıkamak zorunda kalıyorsun falan) ayrı bir iş. çok meşakkatli şeyler değiller elbette ama benim yaptığım diğer her yönteme nazaran inanılmaz pratik olduğundan, ucunda büyük bir risk de yoksa neden böyle yapmayayım ki deyip lavaboya dökmeye başlamıştım. yorumları dikkate alıp bir şey düşüneceğim ama artık, bakalım.
  • beklenen buyuk istanbul depremi  (18.01.23 18:02:23 ~ 18:04:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.