[]

kyk borcu yüzünden araca haciz gelmesi

e devlette gezinirken 4 ay kyk borcunu ödemediğimden dolayı aracıma haciz (hak mahrumiyeti) geldiğini öğrendim. 15 günlük itiraz süresini de kaçırdığım için tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Toplam borç faiz silinmiş hali ile 18 bin tl idi fakat icra dosyası faiz silinme kararından önce açılmış ve şu an 26 bin olarak görünüyor.

Tek mal varlığım arabam, bu borcu taksitlendirip bir kısmını ödesem icra kalkar mı? 18 bin mi yoksa 26 bin mi ödeyeceğim şimdi? (Toplam kapama hala 18 bin gözükse de dosya 26 bin olarak açılmış dediğim gibi). Normalde ayda 400 400 ödüyordum. Şimdiden teşekkürler.


 
siz faiz sildirme hakkından yararlanmak için başvurmadıysanız güncel borcunuzu yani 26kyı ödersiniz. buna göre yapılandırma yaparlar, daha sonra başka bir güncelleme gelirse kalan borcunuz üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

evet, bir kısmını ödeyip yapılandırırsanız icra kararı kalkar. *2 aydan fazla ödeme yapmayınca yapılandırma bozuluyor. yapılandırma bozulunca ödediğiniz miktarlar da sıfırlanabilir çünkü bozulunca o günkü tarihle yeniden faiz hesaplanıyor.

geçmiş olsun.
  • jimjim  (17.01.23 02:23:10) 
Borc taksitlendirilmis mi? Yani toplam borc yuzunden mi gelmis haciz yoksa vadesi gecmis borc yuzunden mi? Vadesi gecmis taksitler yuzunden ise o taksitleri oderseniz yeterli olur hacizin kalkmasi icin.


  • eurabatres  (17.01.23 09:51:51) 
ivd.gib.gov.tr burdan deneyin 6183 mü ne seçip taksitlendirme yapın başvurusunu ama haciz gelmişse yapmayabilirler. orda dilekçe verme seçeneği de var.

eğer kabul etmezlerse kredi kartı bulup 26k borcu ödeyip 4 taksit yapabilirsiniz bazı bankalarda. iş bankası mesela.
  • ShadowOfMoon  (17.01.23 10:08:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.