[]

twitch'de bilimsel makale okumak

günümün yarısı bilimsel makale okuyarak geçiyor. bunları twitch'de youtube'da falan okusam olur mu?

video edit falan yapabiliyorum da mesela twitch'de falan önemli yerleri kesip yükleme yapabileceğim toollar falan var mı?

yoksa screen record yapıp yüklemeli miyim?

twitch'i hiç bilmiyorum. sadece yayın mı? kayıt mı? yoksa video falan yükleyebiliyor musun?

birde korsan ebookları yayınlayabilir miyim oralarda? internetten indirdiğim ebooklar ban yer mi?

 
Twitch'te bilimsel makale okuyan birini izleyecek kişi neden doğrudan makaleyi okumasın ki? Diye düşündüm ama ben diyorsam tersini yapın yeni bir akım falan yaratırsınız belki.


  • signore  (16.01.23 19:47:39) 
Two minute papers var youtube'da, ilham için ona bakabilirsiniz.


  • plutongezegendegilmi  (16.01.23 19:57:27) 
telifli herhangi bir içerik, izniniz yoksa ban yer. bilimsel yayınlarında telifi mevcut. ama sci-hub sayesinde insanlar bedava erişebiliyor :)

okumaya üşendikleri için izleyip dinleyebilirler tabi.

twitch'de yayıncı olmak için belirli koşullar var. video içerik için youtube daha iyi. twitch canlı yayın vb olayları için.
  • kobretti  (16.01.23 20:55:21) 
Valla twitch streaming platformu oldugu icin canli yayin acman gerek. Hazirladigin videolari da koyabilme olayi var ancak onun icin bir takim limitleri asman gerekir. Iste su kadar takipci sayisi olmali ya da su kadar kisi yayini izlemis olmali vs diye. Sen yeni baslayacagin icin bu olaylarin hicbirinin olmadigini varsayarsak canli yayin yapman sart ilk basta.

Makale okuma formati da ne tarz makale okuyacagina, ne sekilde okuyacagina, makalenin diline vs gore degisik etkilesimler alir. Canli yayin olacagi icin onceden hazirlanip, aciklayici sekilde ustunden gecersen daha iyi olur. Ne tarz okuyacagin da yine cok onemli. Atiyorum gidip tarih makaleleri mi okuyacaksin yoksa bilgisiyar bilimleri mi. Ikisinin anlatim olayi hem cok farkli olmakla birlikte hedef kitleleri de cok degisik.

Misal gidip bilgisayar bilimleri ile ilgili makale okuyacaksan ve gidip en populer makaleleri okuyacaksan adim adim aciklayici sekilde anlatman oldukca iyi olabilir. Ozellikle de ingilizce makale okuyup bunu turkce aciklamaya calisirsan bence bir yerden sonra saglam bir kitle kazanabilirsin.

Yine de realist olmak gerekirse, ilk basta max 2-3 kisiye hitap edersin. Ona gore karar ver. Benim onerim ilk basta youtube ile basla sonra da belli bir kitle kazandiktan sonra twitche gec seklinde olur.
  • j r r tolkien hayrani  (16.01.23 20:56:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.