[]

tavugu tezgahta cozdurmek

simdi buzluktan gec cikardigim tavuk dolapta tam cozulmemisse tezgaha koyup biraz beklemenin zarari nedir? bakteri falan uruyor tamam da, ben hatirliyorum annemin bazen boyle yaptigini ve hic zehirlenmedik de.

internette kesinlikle yapmayin deniyor ama pratik gerceklik farkli midir? yani internette safety kosullari biraz abartiliyor gibi geliyor bana. dunden kalan pizza yenmez, disarida 2 saat beklemis et yenmez falan yaziyor ama gercekte yiyince bir sey olmuyor bunlari.

tecrube bilgisi dahilinde ben yedim zehirlendim, zehirlenmedim diyen var midir?

 
hep öyle çözdürürüm. niye sıkıntı olsun ki?

sonuçta sıcaklığı kademeyi olarak artıyor, buzdolabında da öyle.
  • jelly bear  (15.01.23 22:51:03) 
Teoride yapmamak lazım çünkü gerçekten de bakteri miktarı daha fazla oluyor ama pratikte ben hiç ölmedim.

Bi ekleme yapayım bu dediğim kış mevsimi için geçerli tabii yaz aylarında böyle bi şey yapılmaz.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (15.01.23 22:51:42 ~ 23:36:17) 
Vakit varsa dolapta,
Vakit yoksa tezgahta
Yıllardır ölmedim.
  • Mirket  (15.01.23 22:58:49) 
yazın tezgahta çözdürülmüş tavuk yüzünden besin zehirlenmesi yaşayıp acile gitmişliğim ve serum filan yemişliğim var. ancak kışın bişi olmaz herhalde.


  • kim bilir  (15.01.23 23:10:18) 
Belki süresine göredir. Ben mesela direkt tezgaha koymam. Tavuğun içinde bulunduğu köpüklü ambalajından çıkarmam. Yoksa da temiz bir tabak çıkartırım onun için.


  • d max  (15.01.23 23:33:29) 
Benim bildiğim oda sıcaklığındaysa tezgahta bekletmeyi önermiyorlar mesela etleri tezgahta o şekilde dinlendirince daha lezzetli oluyor ama tavuk için asla öyle bir bekleme süresi yok.

Edit: buzdolabında çözdürdüğüm tavuğu dışarıda bekletmeden pişiriyorum.
  • ruhen hastayim ben  (15.01.23 23:59:16 ~ 23:59:41) 
et dışarıda 2 gün beklemişse bile yenir

ya hu niye tavuğu buzluktan +4 dereceye koyuyorsun, tam bakteri üremesine ortam ve süre tanıyorsun
çıkart direkt sıcak suya bas kabaca erit
sonra da tavaya

hilesiz çiğ tavuk bozulduğu anda ekşir, leş gibi kokmaya başlar, burnuna güvenebilirsin
  • comp  (16.01.23 00:42:14 ~ 01:05:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.