[]

ekşi duyuru'da göndere basmadan önce iki rekat namaz kılanlar var.

ahahahahahahaah
Allah sizi ıslah etsin ya güldüm
twitter.com

soru: var mı aranızda gerçekten kılan
abdestsiz isek dua niyetiyle bi şeyler okusak da olur mu
tşk

 
sözlükle buranın moderasyonu aşırı farklı cidden
burası aşırı katı

  • jelly bear  (15.01.23 21:04:33) 
bence burası eskiye göre daha rahat. Eskiden teşekkür edince falan kaldırılıyodu cevap şimdi kalıyor gibi. Sorduğum soruların da öyle durduk yere kaldırıldığını hiç hatırlamıyorum. O kadar da katı olduğunu düşünmüyorum moderasyonun :)


  • nundu  (15.01.23 21:14:44) 
gereksiz katı +1

2006-2010 arası forumlarda moderatörler falan olurdu egolarından geçilmezdi aynı olay burda da. adamlar yüzünden *mk bile yazamıyoruz, şaka gibi.
  • hayati cozemeyen adam  (15.01.23 21:14:48) 
bunun müsebbibi kişi artık mod değilmiş dedi geçen biri, ne kadar doğru bilmiyorum. bu duyurunun üç saniye içinde silinip şu an uçmuş bir kullanıcı olmaman da bunun doğruluğunu gösteren bir işaret olabilir.


  • kim bilir  (15.01.23 21:18:22 ~ 21:19:49) 
Ben de başıma bi iş gelmicekse katı olduğunu düşünmüyorum.

Geçmiş zamanda da pek silmediler benim cevaplarımı duyurularımı falan ama nundu’nun da dediği gibi teşekkür edince bile silerlerdi eskiden, kuralların uygulaması daha katıydı sanki
  • vedatchilipeppers  (15.01.23 21:22:23) 
Valla benim de bi hesabımı uçurdular ama hak etmiştim de uçurmuşlardı asdasd uçurulan kişilerin de muhtemelen benim gibi kekoluklar yapıp uçurulduklarını düşünüyorum uçuran kişinin "dur bugün de şu götleği uçurayım" diyecek kadar ruh hastası olmadığını kabul ederek, o nedenle böyle kekoluklar yapmaya niyetlenirken iki rekat namaz kılmak faydalı olabilir asadsda Duyuru Sözlük gibi sikimsonik bi yer olacağına sikimsoniklik yapan herkesi uçursunlar bence ben razıyım.

Bu arada linkteki tiwiti de okudum 100 yıldır sözlük yazarlığı yapmış moderasyonda yer almış elemanı 12 sene önce girdiği entry yüzünden çaylak yapmışlar mesela sonra da "hata yapmışız olm" deyip geri almışlar, hatalı işlemler de her yerde olabiliyor yani burada da oluyordur muhakkak.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (15.01.23 21:28:44 ~ 21:40:23) 
Bu arada @kim bilir'in dediği angelus sanırim.

Angelus'un da o kadar sert bir moderatör olduğunu düşünmüyorum ya. Ayrıca sözlüğün geldiği hal de çok kötü. Moderasyon şart böyle ortamlarda. Olayı diktatörlüğe bağlamadıktan sonra kuralların belli olması iyi bi şey
  • nundu  (15.01.23 21:35:21) 
Olayı anlayanlar şu an gülme krizinde sjabhaba


  • pembe mezarlık  (15.01.23 21:48:59) 
Burada gördüğüm en saçma şey; Z nesli ve çalışma hayatı ile ilgili sorduğum 2 sorunun da kuşak çatışması adı altında silinmesiydi. Bu konuyu tartışan milyonlarca video, kurumsal toplantı, podcast var ama burada insanların fikrini sormak yasak.


  • titanic kemancısı  (15.01.23 22:12:42 ~ 22:13:46) 
burasi manasiz bir sekilde kati son yillarda, evet.

bir kere link verdim diye kapandi. ama sorunun cevabi oydu? hayir bari duyuruyu acan kisi gorseydi once. lmgify filan da degildi sorunun cevabiydi. yani kural bu olabilir ama bence anlamsiz bir kural. icerigi copy paste yapinca sorun yok.

is/eleman arama mevzusu da yasak ok. bir gun soforlu araba kiralama sordum. yeminle buradan kimse yapar mi diye degil, nereden kiralayabilirim idi, avis'te varmis ama nasil filan bile dedim. bi baktim tak silmisler is eleman aramak yasak diye. inanamadim.

ayrica is eleman aramanin yasak olmadigi gunleri ozluyorum. epey faydali bir seydi o...
  • supergirl  (15.01.23 23:36:29) 
burayı zaten bu bitirdi.
burada 600 civarı entry varmış. hepsini sildim.
hayır birde sil diyorsun silmiyorlar. kendin silmek zorundasın.
üyeliği kapatsan da mesajlar silinmiyor. toplu da silinmiyor. tek tek uğraş dur.
sırf burada iki üç insana yardımcı olmak istiyorsun. ama çektiğin rezillikten başka bir şey değil.

benim istatistik şu şekildeymiş.
Silinmiş duyuru sayısı 380
Kendi kendine: 363
Moderasyon: 17
Silinmiş cevap sayısı 2673
Kendi kendine: 2629
Moderasyon: 44
  • sivrisinek  (16.01.23 01:07:17 ~ 01:12:41) 
Moderasyon'un uyguladigi yaptirimlarin %98'i eksi duyuru'nun yardim hakkinda listesindeki kurallardan olusuyor.

Eger duyuru toplulugu bu kurallari gozden gecirip yeni bir formata getirirse, bazi kurallari kaldirirsa, istediginiz gibi olabilir.

Bazi kurallar google ads'in zorladigi seyler (illegal icerik, pornografi falan) bir iki sey turk kanunlari (eleman arama), bir ikisi benim hoslanmadigim (kufur, hakaret)

geri kalanini degistirebiliriz. kalemi iyi olan birisi (avukat varsa mesela) herseyin uzerinden gecebilir. onerilere acigim, direkt bana email atin...
  • compumaster  (18.01.23 02:21:41) 
@compumaster bey
bu, latife & muhabbet içeren bir duyuruydu
zaten o şiddetli dönemleri atlattık. tenhalaştı burası vs.
bi şikayetimiz yoktur ağabey
@lazpalle nin benzetmesine güldüm paylaşmak istedim

hangi maili aktif kullanıyorsunuz bu arada
sinan (et) u.....i net mi
compu... (et) eksid....u com olan mı
  • comp  (18.01.23 05:04:58 ~ 23:24:36) 
burası eylül civarından beri katı değil, ondan önce anlamsızca katıydı 1-2 yıl boyunca.
şu konuyu şu anda tartışamıyor olurduk, bu duyuru silinirdi altındaki yorumlardan dolayı zaten.

mesele teşekkür cevabının kalkmasından ziyade, kullanıcıların duyuru konusunda tartışmasına engel olunmasıydı.
yani eskiden bir duyurunun altında 54 cevap olurdu, o konu enine boyuna sakince tartışılırdı ve "ancak" kişisel bir tartışmaya dönüşürse, birine sataşırsan "tartışma başlatıcı" diye silinirdi.
son zamanlardaki katılık döneminde, adam duyurusunda "fikriniz ne?" diye soruyor, genel fikre katılmıyorsan "tartışma başlatıcı" diye siliniyordu.

10+ yıldır burada olan biri olarak, son 1-2 yıldaki kadar hiç cevabım silinmemişti.

neyse, artık bunun müsebbibi olan kişi buralarda değil ama olan da oldu zaten, insan kalmadı.
sırf bu yüzden duyuruyu bırakan 3-5 tane 10+ yıllık duyuru kullanıcısı sayabilirim.
yani bence aslında duyuru'nun kurallarında değişmesi gereken bir şey yok, sadece doğru uygulayacak moderatör lazım.

sözlük ayrı bir konu, orası artık forum oldu ve formatının dışına çıktı bence.
zamanında göndere basmadan namaz kılmazdım ama formata uygun mu diye beş kere okurdum ciddi bir konuda uzun uzun yazdıysam. :)
  • blatta hiberna  (18.01.23 05:35:11) 
compu abi olaya el atmis gibi, sevindim..

hakikaten bir ara cigrindan cikmisti, herkesi banlayan biri vardi herhalde, ne desen ucuruyordu. son 2-3 aydir sakin, boyle guzel..
  • cooperr  (18.01.23 06:53:19) 
çok güldüm evet katıydı uzun bir süredir çileden çıkartıyordu ben 2 kere uzaklaştırılırdım 10 sene içerisinde. O da kadınların tipik bir davranışını eleştirdim diye sanırım.

Veya kurallarda var ama bence seviyeli bir şekilde tartışmak veya cevap olmayan konuşmalar da olmalı bence esneklik katılabilir.

Bu arada bir kaç aydır ben pek bir katılık görmüyorum ya çok rahatım son zamanlarda.

Ya vura vura düzelttiler yanlış yapmıyorum ya da artık pek kimse takmıyor anlamadım.
  • ananiyimioguz  (18.01.23 09:57:40) 
compu... (et) eksidu..ru com calisiyor


  • compumaster  (18.01.23 23:15:42) 
şu modere edenler listesi nuh nebiden kalma değil mi kime mesaj atsam ben ayrıldım diyor modluktan.
bir süredir çok takılmıyorum burada. ancak bir dönem resmen kimse duyuruyu kullanmasın diye özel çaba sarf eden biri/birileri vardı. belki halen vardır, bilmiyorum. gördüğüm en toksik moderasyon burada olabilir.
moderasyon harici de çok eski bir yer. mobil arayüz yok en basitinden. bir dolu işe yararlı özellik gelebilir ama o yönde bir çaba da yok.
  • wop  (31.01.23 20:26:35 ~ 20:34:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.