[]

kiracıya tahliye davası açmak

selam. 2022 eylülde bir ev aldım ve kiracıya noterden ihtar çektim. 6 aylık yasal süresi martta dolacak ama çıkmayacağını söylüyor. tahliye davası açacağım, başıma neler gelir?

yer: istanbul - şişli

yatırımcı değilim, ihtiyaç sebebiyle aldım evi. şu an arkadaşımın evinde kalıyorum.

bir de, kiracı çıkmadığı için şu an ödediğim kiraları talep edebileceğim bir dava varmış galiba. bilgisi olan aydınlatabilir mi?

şimdiden teşekkürler.

 
Mart ayında veya sözleşmenin yenilenme tarihinde dava açmanız gerekiyor. Bu davalar biraz uzun sürer. Kaç yıllık kiracıdır? Kira artış oranlarına uymuş mudur? Bunlara bakın. Kira artışları sözleşmede yazdığo gibi yapılmamışsa icra takibi yolula da tahliye isteyin. Yasal Baskı olmadan kiracı çıkarmak zordur. Avukatla anlaşın. Çevrenizde yoksa yardımcı oluruz.

Kiracı çıkmadığı için şu an ödediğiniz kiraları talep edebileceğiniz bir dava yoktur. Şehir efsanesidir.
  • adwokat  (15.01.23 23:02:10) 
şu an ödediğin kiralar değil, evde bulunduğu süre içindeki kiraları isteyeceksiniz. bir de eğer avukatla çalışmıyorsanız, çalışın. riske atmayın. son olarak uzun sürer dava.


  • paintov  (15.01.23 23:14:08) 
Bir avukatla anlaşın. Üzerinizde başka bir ev yoksa ve kiracıysanız mahkemeye verin. İlk celsede hakim karar verecektir. Sandığın kadar uzun sürmeyecek merak etme. Mahkeme masraflarını da o ödeyecektir. Kirasını düzgün, düzenli ödemiyorsa oradan da bir avantajın olur.

2020’de meşhur faiz oranıyla ev satın aldık ve o zamanlar biz de kiracıydık. İhtarname çektik, evi boşaltmayacağını söylemişti. İlk celsede karar çıktı, sonra kendisi kuzu gibi boşalttı evi.
  • yankee jumping  (16.01.23 00:41:17) 
Avukat arkadaşa sordum;
Su an yer gök bu davalarla dolu, dava ortalama 1.5 sene sürer dedi. Kiracıya para teklifi yapilabilir dedi yani cikmasi için, bazen de davayi falan gören kiraci cikabiliyor dedi.

Bu arada adwokat dediği gibi o dava işi de şehir efsanesiymis.
  • logisticsmanager  (16.01.23 11:28:01) 
kiracı kişi de avukat. dava açarsanız sonuçlanana kadar çıkmam dedi. normalde yazın çıkacakmış. bi önceki konuşmamızda da ocakta çıkacağını söylemişti. beni oyalayarak dava açmam için yasal olan süreyi kaçırmamı istiyor galiba. (1 ay içinde dava açmam gerekiyormuş, açmazsam süreç sıfırdan başlayacakmış, noterden 6 aylık ihtar vs)

kirasını düzenli ödüyor. sözleşmesi 20 aralıkta bitti, o tarihten sonra %25 zamlı yatırmaya başladı. (piyasası 7000 tl olan eve 2500 tl ödüyor şu an)

paintov’un “şu an ödediğin kiralar değil, evde bulunduğu süre içindeki kiraları isteyeceksiniz.” dediği ne ola ki? zaten ödüyor kirasını.

şu an ödediğim kiraları talep etmemin bi yolu yok mu? ya da tahliye davası dışında başka haklarım? amacım para koparmak değil, bi an önce evimden çıkması.
  • sezercik yavrum benim  (17.01.23 11:01:07) 
Avukatla çalışın. Avukata vekalet verin kendisi halledecektir işlemleri. Burada kafanızı yorduğunuza değmez.


  • drako  (17.01.23 11:09:00) 
Dava olayı büyük şehirlerde en az 2 yıl.

Yaza çıkacağım diyorsa, avukatla konuşup, sağlam kazığa bağlayarak tatlılıkla halledin. Noterden tahliye taahhütnamesi almak vs. gibi. Avukat böyle olmaz derse, bir an önce tahliye davasını açın.


.
  • kartallar yuksek ucar  (17.01.23 11:59:30) 
tahliye davasını açabileceğim ilk gün açacağım.

avukat tabii ki tutacağım, ama kime sorsam başka bi şey söylüyor. onun için buraya yazdım.
  • sezercik yavrum benim  (17.01.23 12:39:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.