[]

Düğün mevzuları

Dertliyim sözlük. Aile arasında 200 kişilik bir şey düşünüyorduk. Sonra müstakbel kocamın babası pozisyonu gereği iş arkadaşlarını ve bazı bürokratları da davet etmesi gerektiğini söyledi ve bir anda katılımcı sayısı 500e çıktı. Düğün masraflarını kendisi karşılayacak. Yine de bu durum biraz gerginlik yarattı bizim için. Ama yapacak bir şey yok sanırım. Biraz dertleşme postu gbi oldu. Sorumuzu da soralım oyleyse: Siz olsanız bu durumda napardınız?

Teşekkürler


 
Düğün iki ailenin de düğünü. İsteyen istediğini davet eder. Size fazladan bir masraf çıkarmıyorsa diyeceğiniz bir şey yok.

Hem kalaba düğün iyidir.
  • alperz  (15.01.23 17:29:28) 
Masraf sendense mırın kırın yap da bu durumda biraz gerginlik yaratması garip olmuş.


  • Mirket  (15.01.23 17:54:25) 
aslında sınırlar çok aşılmadığı sürece uyum sağlamak güzel olabilir. mesela bürokratların düğüne gelmesi sizin için de güzel olur bence. network, itibar vs. malum ülkede önem veriliyor böyle şeylere.


  • hknty  (15.01.23 18:09:54) 
evladını yetiştirmiş, büyütmüş, düğününe de istediğini çağırır. kimse bi şey diyemez buna. ilerde eğer ebeveyn olursanız ve büyüdüklerini görürseniz bence sizin de düğüne bakış açınız değişir. adam haklı. çünkü düğün sadece ikiniz için yapılmıyor.

ben bu durumda olsam, düğün masraflarını karşılıyor diye kayınpederime ve eşine teşekkür ederdim. gelen misafirler takılarıyla gelecek muhtemelen. o fazladan gelen 300 kişi en azından 100 çeyrek altın değerinde hediye getirir, bu yüzden de mutlu olurdum. takıları kayınpeder alsa da mutlu olurdum (sonuçta düğün masraflarını karşılıyor, masrafın bir kısmını çıkarmış olurdu), eşim ve ben alacaksak da mutlu olurdum, çünkü para iyidir :)

düğün ve düğün günü hakkında fazla hayal kurmamak gerekiyor bence. birçok kişi için özel anlam ifade ediyor o gün. akrabalıkla alakalı bir şey düğün. siz gelinseniz, bir başkası da elti oluyor, görümce oluyor. ortada çocukların dolaşması, düğün pastasında yaşanan sorun, müzik sisteminin bilmemnesi falan, fazla hayal kurmayınca üzmüyor insanı. hatta mutlu oluyorsunuz.

bunların yanında, asıl olandan uzaklaşmayın lütfen. hayatınızın eşini, aşkını bulmuş ve evliliğe karar vermişsiniz. sık sık bunu kendinize ve eşinize hatırlatın, mutlu olun.
mutluluklar.
  • lovemyself  (15.01.23 18:54:25) 
Niye gerginlik yarattı, o kısmı biraz daha açmanız lazım.


  • elorelia  (15.01.23 18:59:53) 
Ben de yaşadım benzer durumu. Küçük bir organizasyon olması gerekirken babam bürokratlar vs. de çağırmak isteyince sayı arttı. Ben de babama direkt söyledim, karşı taraf daha küçük bir düğünü karşılayabiliyor. Senin istediğine güçleri yetmez. Eğer sen saha büyüğünü istiyorsan kendin yapmalısın ya da üzerini tamamlamalısın diye. En sonunda birlikte yapılmasına karar verilmişti yarı yarıya. Gerçi benimki sonradan başka nedenlerle iptal oldu ama o sorunu öyle çözmüştük.


  • duma duma dum  (15.01.23 20:22:12) 
Neymiş efendim düğün ailelerin düğünümüş hayır efendim düğün sizin, evlenenlerin düğünü. Bu zihniyetten çıkın evlenen sizsiniz. Ananızın babanızın akrabasını yiyip içirmek eğlendirmek zorunda değilsiniz. Bu sizin eğlencenin.


  • astronom bey  (16.01.23 00:55:58) 
Tanımadığınız insanları görmek istemiyorsanız haklısınız ama parayı veren düdüğü çalar gibi bu durum. Aile ödeyince her şeyi istediğini çağırıyor.

Benim de düğün planım var. Genele göre daha katı düşünüyorum. İstemediğim hiçbir şeyi kabul etmek zorunda değilim bu yüzden aileden ve akrabalardan para almayıp her şeyi kendimiz yapmayı düşünüyoruz. Benim düğünümle ilgili hayalleri olan varsa evlenip hayallerini kendi düğününde gerçekleştirebilir.
  • jazzabel  (16.01.23 01:22:31) 
Bu süreçte kalp kırmaktan kaçınan kârlı çıkar.
Siz yine eğlenin kendi kendinize naçizane tavsiyem. Misafir üç beş oturur gider. Hem eli boş da gelmez.
Eşiniz de babası ve sizin aranızda kalmamış olur, oğlunun düğününe davet etmezse kendince ayıp olacak insanlar vardır. Çok içinizde kalırsa, sonradan bir tur da kendi arkadaşlarınızla bir eğlence yapmak bir fikir olabilir.
Bir yıl iki yıl sonra aklınıza bile gelmeyecek bunlar.. naçizane tavsiyem.
  • cedilla  (16.01.23 02:40:29) 
Parasını veriyorsa sorun kalmamış gibi :)


  • lcha  (16.01.23 13:45:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.