[]

Kitaplardaki sarı lekeler.

Nadir kitaptan birkaç kitap aldım da küçük esnafımız malum şakalarına beni de alet etmiş.
Nette baktım pek bir şey göremedim.
Bu lekeler nemden oluyor sanırım. Çıkarmanın bir yolu var mı?
Dahası ve en önemlisi raftaki diğer kitaplara bulaşır mı?
Kitaplığa koymaya çekiniyorum.

Leke örneği: www.hizliresim.com

 
Çıkmaz.
Bulaşmaz.

Çok özel kitaplarsa ve yolun bir şifahaneye düşerse çıkarma konusunda yeni bir yöntem geliştirdilerse bilgi rica edersin.
  • Mirket  (14.01.23 19:33:03) 
kitap biti diye bir şey varmış, tüm kitaplara bulaşabilen bir şeymiş. çok eski kitaplarım var, nadirkitap'tan da satın alıyorum henüz başıma bir şey gelmedi ama endişelendiriyor beni de. kitapların zamanla sararması çok normal ayrıca.


  • deartheodosia  (14.01.23 19:42:18) 
Rutubet lekesi, artık çıkmaz ama eski kitaplara hava katıyor


  • apocalipy  (14.01.23 20:43:24) 
Valla bu hali bana çok güzel gelir. Kaldı ki yıpranma, eskime ve kirlenme eşyanın tabiiatında var.
Soruya cevap, bence bulaşmaz.

  • Amaranta ursula  (14.01.23 20:48:50) 
hammadde, ağaçtan yapılan selüloz.
su, nem, sulardaki klor bu tür etkiler bırakabiliyor.
bazı kimyasal formüller var ama kağıdı mahvedebilirsin. gerek yok. Kintsugi gibi düşün.
  • ankarakecisi  (14.01.23 20:49:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.